[]

maaş beklentisi

iyi akşamlar,

dün bir mülakata girdim, gayet iyi geçti, hatta şöyle söyleyim iki aşamalı olacak sürecin ilk aşamasını geçtiğimi anladım, neyse sonra en son soru maaş beklentiniz nedirdi, işi istediğim için düşük bir aralık söyledim sonradan pişman oldum. uluslararası bir firmanın türkiye merkezi bu arada firma. bir yandan adamların bir ücret skalası vardır zaten standarttır vereceği diye düşünüyorum diğer yandan pişmanım. diğer görüşmede veya teklif aşamasında bunu düzeltmeyi düşünüyorum. sizce nasıl yapayım?

not:
ikinci iş deneyimim olacak, teknik veya uzmanlık gerektiren bir alan değil. aradıkları niteliklere baya bir uyuyorum. birde söylediğim aralığın tavanından bir yüzde 15 daha çıkmak istiyorum.

 
Çok zor bir durum. Ayrıca az söylemen olumsuz da olabilir yani kamu ihalelerinde nasıl az teklif veren eleniyorsa iş hayatında da böyle bir değerlendime oluyor genelde, umarım senin durumunda olmaz.

Bana kalırsa bir sonraki zam dönemine kadar düşük de olsa senin talebine göre verecekleri maaş üzerinden çalış. Zam dönemi geldiğinde böyle firmalar maaşı aynı görevdeki kişilerle eşitlerler. Eğer yüksek maaş söylesen ve kabul etseler, zam döneminde düşük zam yaparak da eşitliyorlar aynı şekilde.
  • ben ne dedim  (17.03.17 21:41:48) 
mystic +1

eğer pozisyon belliyse konuyu açmana gerek bile yok.
  • cedex  (17.03.17 23:31:27) 
Bunu sadece uçuk bir beklentin olup olmadığını anlamak için soruyorlar. Yani en azından biz öyle yapıyoruz. Onların kafasında zaten belirli bir maaş var ve sen ne dersen de onu önerecekler.


  • alaimisema  (18.03.17 10:37:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.