[]

internetin hayatı değiştirmesi

bir süredir bunu düşünüyorum. internetin nimetleri bana hem maddi hem manevi anlamda çok şey kattı. yani 20 yıl önce doğmuş olsam şu an çok farklı hayatım olabilirdi. var mı böyle bu sayede hayatı farklı bir yöne giden? meslek seçimim, okul seçimim, işimde ileri noktaya gitmem, en azından mesleki hedeflerim, hobilerimde vs. hep internetin katkısı var. alt sınıf bir çevreden geliyorum. normalde yaptığım birçok şeyi benim gibi alt sınıftan gelen biri zor yapar. mesela interrail. normalde benim çocukluk çevremde bilet alıyorsun, şu kadar ülke geziyorsun falan desen garip gelir. eski mahalle arkadaşlarım da ucuz da olsa hiç yurtdışına çıkmamıştır mesela. pahal, lüks, garip gelir. ama sosyal medyada, sözlükte göre göre bunu kanıksadım araştırdım ve bu sayede yurtdışına çıktım. mesela 10 yılda önce yurtdışına çıkmak uzaya çıkmak gibi gelirdi. internet sayesinde kendime birçok skill kazandırdım. onun dışında çeşitli insanları gözlemleyerek yeni hayatlar tanıdım ve hayatıma yeni şeyler katmaya çalışıyorum. alt tarafı internet ama benim gibi alt sınıf bir çevreden gelen birine kattıkları çok fazla.




 
İnternetin, interneti verimli kullanan birinin hayatını değiştirmemesi imkansız.


  • devilred  (17.03.17 17:10:00) 
yok tabii araştırmayla ancak bu araştırmayı kolaylaştırıyor. azıcık merak da varsa insana yıllar önce parayla ulaşamayacağı imkanları sunuyor ve ufkunu genişletiyor. interrail tabii farklı yollardan da öğrenilebilir. ancak internet sayesinde daha yaygın oldu ve daha olağan kabul edilir oldu çoğu kişi tarafından. mesela takip ettiğim gezginler var. adam 1-2 yıldır uzak doğuda geziyor. ben bu adamı sosyal medyadan takip etmesem yapmaya cesaret edemeyeceğim bir şey olur 5 parasız gezmek. ama ileriki planlarımda var bu. 1-2 yıl kadar uzun süreli olmasa da bu adamdan görüp yapmaya heveslendiğim bir şey.

mesela müzikle ilgileniyorum. küçükken iyi bir gitar dersi alacak kadar param yoktu. ama şimdi sadece youtube'ta bulduğum gitar dersleriyle çok iyi bir seviyeye geldim. yıllar önce ulaşamayacağım hatta haberimin bile olmayacağı müzisyenleri bulup dinledim.

mesela duyuru bile harika bir yer. buradaki, sözlükteki insanların gündemiyle sokaktaki insanların gündemi farklı. tabii bazı insanlar bu sosyal çevrenin ortasında doğuyor ama benim gibi çevresinde bu tarz bir sosyal ortam olmayanlar için büyük nimet. burada konuşulan gündem, insanların dertleri bir yerden sonra beni de etkiliyor.
  • black mamba  (17.03.17 19:02:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.