[]

Amsterdam tavsiyelerinizin alıcısıyım

merhaba ahali,
nisan başı sevdicekle 6 günlüğüne amsterdam seyahatimiz var. otel merkezde olduğu için her yere ulaşım elimizin altında olacak. coffee-shoplar, belli başlı müzeler, belki brugge, kanal turu, sokak sokak gezip fotoğraf çekme planlarımız arasında.
belki sizden de bir kaç öneri gelir diye sormak istedim. neyi yapmadan/yemeden/içmeden/görmeden dönmeyelim?


 
delft. geziniz 6 gün olduğu için delf diyorum çünkü amsterdam max 4 günde turistik olarak bitirilir,

bu arada keşke 30 nisanda gittseydiniz. onların geleneksel bayramları var. (queens day - kraliçenin doğum günü) 2 gün boyunca inanılmaz güzel partileri oluyor.

tr.thecircumference.org
  • füt  (17.03.17 15:10:58 ~ 15:30:19) 
Belki Brugge olmasın, mutlaka Brugge olsun.


  • pispinti  (17.03.17 15:20:58) 
@füt evet onu planladıktan sonra öğrendim. ama bizim biraz da balayı gibi olacağı için tarihte çok oynama yapamıyoruz.


@pispinti brugge`ü daha önce gördüm. gerçekten tekrar tekrar gidilesi bir yer. ulaşım biraz pahalı gibi geldi ama büyük olasılıkla gideriz.
  • hicgudu  (17.03.17 15:33:16) 
lombardo's (burger)
loetje centraal (et)

(van gogh müzesi demeye gerek yoktur sanırım)
  • schwannoma  (17.03.17 15:37:18) 
paradiso'ya kesin gidin bir gece. ben gidemedim çok ağır içimde kaldı :(


  • otonomo  (17.03.17 15:49:46) 
vondelparkta mantar yemeden dönmeyin. bir de mantar kafasıyla sevişin.

febo'lar var her köşede. onda bir peynir vardı onu yiyin. şarap alıp kanallarda içerek gezin. vondelparkta seyyar mangal alın oturun bir şeyler yapın yiyin.
  • bir ileti paylastim  (17.03.17 15:54:34) 
eğer günlerin kısıtlıysa vangogh müzesi rijk museum madame thuso yeterli her müzeye aldanma müze deyip paranı alıyorlar. amsterdam kart al bedava tekne turu oluyor zaman varsa vondelparkta bisiklete bin.


  • alkar  (17.03.17 16:31:14) 
kesinlikle yemek yemeniz gereken bir yerle geliyorum:
www.tripadvisor.com.tr

Aksamustu erken saatlerde giderseniz yer bulmaniz daha kolay olur. Benim icin de spare ribs ve baked potato yiyin lutfen :)

Et yemeyi seviyorsaniz buraya bayilacaksiniz. Oldukca merkezi bir yerde leidspleine cok yakin.

Bir de gitmisken Heineken Museum a da bi gidin derim. Cok asiri bi numarasi yok ama yine de 6 gunluk bir ziyaret icinde degerlendirilebilecek yerlerden.

simdiden iyi tatiller:)
  • patlamis misir  (17.03.17 16:40:29) 
Dungeon'a gidin www.thedungeons.com eglenceli oluyor :D


  • superfluid  (17.03.17 16:46:19 ~ 16:46:57) 
Ya biz trenle (1 bucuk saatte sanirim) hoge veluwe diye bi parka gitmistik, devasa bi yer. Bisiklet aliyosun giriste, harita veriyorlar falan iste bi rota var, oyle takiliyosun. Bi de cesitli hayvanlar varmis parkta, haritada isaretliydi mesela burada bunu gorebilirsiniz diye. Cok heyecanla gidip gorememistik, asiri sicakti muhtemelen ondan. Ama yine de cok sevmistik. Siz de yesilsever insanlarsaniz tavsiye ederim.


  • bxgx  (17.03.17 18:13:12) 
"Wynand Fockink Proeflokaal en Slijterij" olarak google mapste bulabileceginiz sahane bi likor dukkani var bir de.


  • bxgx  (17.03.17 18:46:02) 
Stedelijk Museum`a gitmeli mi?


  • hicgudu  (18.03.17 00:31:48) 
Stedelijk Museum benim bi halt anlamadığım bir yerdi. gerçi içerdeki exhibition'lara da bağlı (değişiyordu çünkü galiba) ama özel bir merakınız yoksa (tasarımcı, modern artist vs. değilseniz) bence gerek yok. müzeler meydanındaki hediyelik eşya dükkanı daha ilgi çekici bence.


  • otonomo  (18.03.17 00:41:46 ~ 00:42:22) 
Lombardo's +1


  • oligomer  (18.03.17 01:42:21) 
merhaba.
6 gun amsterdam icin cok oncelikle. baska sehirler ya da amstedam'a yakin volendam gibi koyleri gezmeyi dusunebilirsiniz.

amsterdam'da yapilacaklarin buyuk kismi havaya bagli. eger hava guzel olursa ulasim icin kesinlikle bisiklet kiralayin her sey daha kolay olacaktir. hava yagmurlu olursa haftalik otobus/tramvay karti.

havaya bagli olarak yaziyorum, kotu olursa coffeshopta takilalim derseniz greenhouse, kadinsky iyidir. harlemstraat uzerinde barneys var. hem coddeshop da hemen karsisindaki barinda vakit gecirebilirsiniz. hava guzel olursa iyi ot icin johenborgens veya grey area'ya ugrayip bisiklet ile parklarda takilmak daha mantikli. vondelpark iyi guzeldir ama cok kalabalik. westerpark ya da rembrandtpark alternatif. mantar yemek isterseniz benim tavsiyem amsterdamse bos.

yemek icin et konusunda bahsedilmis zaten cafe klos ve cannibale royale. pijp tarafinda da dunya mutfagi cok var. burger icinse butcher ya da burgermeester. deniz urunleri sea food bar.

muze cok fazla var buyuk kismi da hayal kirikligi. van gogh ve rijksmuseum icerigi en zengin muzeler.

kanal turu icin toplu halde 1 saatlik olan botlara binmeyin. elektirikli botlar var kiralayabileceginiz. kullanmasi kolay ve guvenli. biraz daha pahali olur ama basbasa istediginiz gibi gezersiniz kanallari. google maps'ten haritayi offline kullanim icin indirip kaybolmazsiniz. waterkant ve hannekes boom gibi iskelesi olan barlar da var. oralara ugrayip bira icip devam da edebilirsiniz.

hava guzelse ve festivale denk gelirseniz mulaka gidin. festival biletleri erken tukenebilir, gitmeden almaya calisin. acik hava festivalleri amsterdamin en guzel yani.

gece hayati icin clublara gitmek isterseniz melkweg de hemen hemen her gun aktivite var. cuma cumartesi olursa de school, marktkantine, pllek iyidir. barlar icin de rembrandtplein civarindakiler turistlik yerler. dutch bari isterseniz jordaan tarafi iyidir. bir suru ufak tefek lokal bar var. pijp tarafi da cok populer yas ortalamasi biraz daha genctir.
  • whisky  (21.03.17 00:29:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.