[]

meslek seçimi 2

ingilizce öğretmenliği mi?

iki yıllık bir sağlık bölümü mü?


 
hangisini severek yapacağını düşünüyorsun ikisinde bambaşka zorlukları artıları eksileri var.


  • basond  (17.03.17 13:31:32) 
yani ciddi bir soru mu bu allah aşkınıza? portakal mı yesem, kartonpiyer mi gibi bir şey, hiçbir kıyaslama götürmeyen bir durum.

öğretmenlik %65 berbat bir iş. özel okulda yapsanız dünyanın en şımarık nesliyle uğraşacaksınız ve hiçbir şey sizin avantajınıza olmayacak. devlet okulunda yapsanız.. bu cümleyi tamamlamaya bile gerek yok. üniversiteler de ayrı bir alem ve çok şahane para kazanılmıyor. ancak bu işi hakkıyla yapmayı kafanıza koyacaksınız, bir kere kendiniz doğru düzgün öğreneceksiniz de celtanızı, deltanızı, ne bileyim ib öğretmenliği sertifikanızı falan edineceksiniz, belki uluslararası bir okulda ya da nispeten köklü bir okulda çalışacaksınız ki yaptığınız iş zevk verir bir hale gelsin, parası da iyi olsun.

sağlık bölümünü bilmiyorum.
  • sopiro  (17.03.17 13:33:04) 
ben olsam saglik okurum, alt tarafi serum takican, igne yapican vs.


  • England  (17.03.17 13:42:37) 
ögretmenlik iyidir bence. ama kpss falan ayaklari var tabi. onlar sakat.


  • fayfim  (17.03.17 14:10:43 ~ 14:11:11) 
ben de sağlık demeye geldim iki ablam var biri sağlıkçı biri öğretmen işsiz olanı tahmin etmeyi size bırakıyorum
gerçi sağlıkta zordur bire bir insanla uğraşacağın bir dal ise ona da kolaylıklar dilerim

  • esmeralda  (17.03.17 15:06:08) 
6 yıllık sağlık bölümü


  • prince legolas  (17.03.17 15:12:59) 
kişiliği hangisine yatkınsa o.
öğretmeyi seviyor mu? teknik şeylere mi ilgisi var? yardım etmeyi seviyor mu? ...
sorular genişletilebilir, genişletildikçe karar kolaylaşır ve iyileşir.
meslek seçerken çalışma koşulları, çalışılan yer, çalışma arkadaşları, muhatap olacağı insanlar, emeklilik, özel hayatına ayıracağın vakit... hepsini değerlendirmekte fayda var.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (17.03.17 15:37:22) 
cevaplarken aklıma gelmedi, ekşiye ayrıntılı bişiler yazmıştım, başlıkta güzel bilgiler, deneyimler var, bi bakın isterseniz. :
eksisozluk.com

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (17.03.17 21:41:08 ~ 21:51:30) 
Böyle sorular görünce bu ülke insanı için üzülüyorum.
Neden bu ikisi arasında kaldın mesela. Nasıl bir ikilem bu?

Ülkede öğretmen olarak atanmak giderek zorlaşıyor. Sözleşmeli öğretmenlik diye bir şey de çıktı iyice zorlaştı. Özel okul ya da kurslara git desem orada da anadili ingilizce olan amerika ya da ingilitere'den gelen hocalar çalışıyor artık. İngilizce öğretmenliği bitiren arkadaşlarımın çoğu tercümanlık yapıyor. İyi bir büroda çalışıyorsan geçinecek kadar para kazanırsın. YAbancı dile yatkın biriysen bu alanda çalışabilirsin.

Sağlık türkiye'de büyüyen bir sektör. İki yıllık hangi bölümü düşünüyorsun bilmiyorum ama dgs ile geçiş yapabileceğin bir bölüm seç derim.

TEk derdin para kazanmaksa bu konuda daha başka birsürü alternatifin var. Bölüm çok. Önemli olan ilgin alakan yeteneğin.

Memlekette sırf parası diye bilgisayar mühendisliği okuyup pişman olan çok adam var. HErkesin burun kıvırdığı su ürünleri mühendisliğini okuyup balık çiftliği kurup köşeyi dönen de çok adam var. Mevzu senin ilginde yani.
  • anten  (18.03.17 01:00:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.