[]

Giydiğiniz tişörtü pantolonu, kaç seferde bir yıkamaya gönderiyorsunuz?

Üstüst günler giyiyor musunuz okula, işe giderken? İş kıyafeti, ev kıyafeti, bunların süreleri ayrıdır mesela.




 
Ben daha üstümden çıkarmadan hanım çamaşır makinesine atmaya çalışıyor her gün. Bana kalsa 2 gün giyerim halbuki.


  • angelus  (16.03.17 23:55:53) 
Kumaşa bağlı. Pantolon kot değilse, iki seferden fazla giyilmez. Tişörtlerse kesinlikle tek sefer. Özellikle yazın yapmayın şunu, yollayın her gün yıkamaya.


  • ihracat fazlasi yazar  (17.03.17 03:00:26) 
tişörtler tek seferlik, kot pantolonlar 3-4


  • fragile lady  (17.03.17 03:02:31) 
T-shirt'ler, kazaklar bir kez. Hani 1-2 saat giymişsem kazağı, o zaman iki olabilir. Etekse kışın 2-3 olabilir çünkü asıl altındaki çorap değişiyor, o her gün değişir. Kot da 2-3, diğer pantolonlar bir kerede değişiyor.


  • aychovsky  (17.03.17 03:07:57) 
anlamadim gercekten burada erkekler takim elbiselerini her giymeden sonra kuru temizlemeye/yikamaya gonderdiklerini mi soyluyorlar? is yerinde alti ay ayni takimi giyen adamlar kim peki?


  • kassiopeia  (17.03.17 03:08:18) 
Her giyişimden sonra yıkıyorum tişörtleri. Kot pantolonları 2-3 kez giydikten sonra.


  • ms brownstone  (17.03.17 08:53:13) 
tişört 1
kazak 3
kot pantolon 4
  • bohr atom modeli  (17.03.17 08:59:23 ~ 08:59:57) 
Tshirt, gömlek, kazak 1 kere giyip kirli sepetine atarım.
Kotu 3-4 gun giyerim.
İş kostümüm bunlar, kot pantul & tshirt/gömlek.
  • battal gemalmaz  (17.03.17 09:35:50) 
kassiopeia + 1
Pantolon ve etek bence kirlenmişse yıkanır. Saymıyorum bile kaç kere giydiğimi yıkamadan önce. Zaten ütülenirken nemli bezle ütüleniyor, Allah Allah, nasıl yani...
Benim istatistiğim üstler için:
* Ev kıyafetleri normalde haftada 2-3 defa değişiyor. Eğer çok kavurmalı bir yemek yapmışsam daha sık. Normalde 2 günde bir yıkandığım düşünülürse yıkandıktan sonra temiz ev kıyafeti.
* Dışarı kıyafetleri bir seferlik, bluzlar ve gömlekler için. Ceketler eğer kirlenmemişse senede 2 defa kuru temizleyici.
  • SiyamkedisiZorro  (17.03.17 10:45:26) 
günlük. bir giydiğim don ikinci kez güneş doğumuna şahit olmadı.

ayrıca, yıkamaya göndermek nedir? nereye gönderiyorsunuz yıkamaya?
  • stewie  (17.03.17 10:59:29 ~ 11:01:13) 
pantolonlar 2 kez, tisort/gömlek/kazak vs 1 kez giyilince bi daha giyilmiyor.


  • elorelia  (17.03.17 11:03:41) 
hepiniz lağımda mı çalışıyorsunuz anlamadım, gün aşırı tişört mü yıkanır? nasıl bi israftır bu yav, anam anam, şaşırdım. hem su elektrik israfı, hem de giysi çabuk yıpranır, hoop sonra yenisini al.

aşırı terleyen biri için ya da kirli ortamda çalışan-yaşayan için anlarım da, 10 saat giyince kirlenmiyor ki o tişört, niye yıkıyorsunuz? vücut temizse 2 sefer giyilmiş tişört koku da yapmaz ki, psikolojik bi temizlik hissi olsa gerek.

ben yazın terleyen bi insanım, yazın üzerine ter bulaşan her şeyimi tekrar giymeden önce yıkarım. ama mesela kışın iş yerinde giydiğim gömlek, terlemiyorum kire toza girmiyorum, e günlük duş da alınıyor ortada gömleğe bulaşacak bir kir de yok; niye yıkayayım ki tek seferde?

kot sorusu vardı mesela bir ara, her giyişimde yıkarım diyenler vardı. kotun olayı zırt pırt yıkamak zorunda kalmamak zaten.

acaba bizde ülkecek bi temizlik hastalığı mı var yoksa ben mi bazı yerleri kaçırıyorum?
  • baba jo  (17.03.17 11:11:58 ~ 11:15:57) 
Üste giyilenleri bir kere giyiyorum genelde ama pantolon, eteği, sadece yatarken giydiğim pijamayı yıkamadan birkaç kez giyiyorum. Kabanları da kışın 3-4 kez kuru temizlemeye veriyorum, önceden pek önemsemezdim bunu.


  • pike  (17.03.17 12:15:23) 
kot kir kapmamışsa (yemek, çamur vs) ölçü kendini üzerimde salması. bu da üç-dört günde olur.

kışın kazağı üç beş gün bile giyebilirim, ölçü yine kendini salması. aynı şekilde kapüşonlu ya da eşofman üstlerini de birkaç gün giyebilirim. gömlek kazak altıysa iki gün giyerim. sonra koltuk altını koklar, iki gün daha giyerim.

her gün değiştirdiğim tek kıyafet yazın giydiğim tişörtler.

(bu rakamlar işe gitmeyen birine ait. gitseydim daha sık değişirdim. okula birkaç gün üst üste gitmem gerektiğinde buna dikkat ediyorum örneğin)
  • filteria  (17.03.17 12:22:18 ~ 12:24:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.