[]

Kilo al baskısı

1.74 boy 64 kg.
Arkadaş sinir oluyorum. Zayıflamışsın biraz kilo al diyorlar.
Haftada 2 gün yüzmeye gidiyorum. Haftasonu 150 km ye yakın yol bisikleti ile performansımı çıkarmaya dönük sürüşler yapıyorum. Hafta içi tabata antrenmanı yapıyorum.
Beslenme olayım da fena değil. Sabah 2 yumurta zeytin peynir, öğün aralarında ceviz, kuru kayısı vb, öğlen yemekhanede protein ağırlıklı şekilde beslenmeye çalıyorum. Akşama doğru muz ya da elma, akşam da yine sağlam bir şekilde beslenmeye çalışıyorum.
Spor sonrasında da protein ağırlıklı çalışmaya gayret ediyorum. Yulaf ezmesi/yoğurt eşliğinde oluyor genelde bu beslenme de.
Genel olarak bu şekilde bi beslenme ve spor ile birlikte günler geçiyor.
Kilomda açıkçası kayıp Yok ama böyle etrafta görüntü saçıyorum sanırım.
Var mı size de böyle baskı uygulayan? Ya da beslenme için vs ne önerirsiniz? Az mı, sporu mu abartıyorum? Böyle mi devam edeyim yoksa?

 
ben anlamadım; yulaf ezmesi/yoğurt'un neresi protein?


  • alperz  (16.03.17 22:51:54) 
Ne kilo alması, kilon su an iyi eğer kadınsan. Hatta 2-3 kilo daha verebilirsin bile boya göre.


  • basubadelmevt  (16.03.17 22:53:36) 
Bence gayet iyisin. Bende de aynı durum var. Sana takma kafana diyeceğim ama her gören diyorsa ki bana diyorlar... çok sınır bozucu. 1.96 ya 80'im ben fark 16 yani seninki çok ideal bence


  • aksach  (16.03.17 22:54:26) 
desinler, he deyin geçin. alt tarafı iki üç saniyelik bir konuşma.

aileden birileri bunu sürekli diyorsa...gerçi onlara da he deyin geçin ya, çok gereksiz muhabbetler bunlar. Benim tanıdığım insanlar da benim beslenmem hakkında sürekli yorum yapıyorlar (abur cubur tüketmiyorum ben, mesela bisküvi vs önerirse biri yemem.) bir sürü insan da buna bir sürü yorum yapma ihtiyacı hisseder. "he" çok etkili bir kelime bazen.
  • sopiro  (16.03.17 23:00:08) 
Erkeğim bu arada.
Yoğurtun içine yulaf ezmesi muz filan katıyorum:) az mı:)

  • hede hodo  (16.03.17 23:01:52) 
Bu kadar spor yapmaya çok kötü bir beslenme rutinin var.


  • angelus  (16.03.17 23:04:48) 
kilonuzda bir problem yok. bir kardiyo sporcusu için ideal bile denilebilir.

birkaç kilo alabilir ya da verebilirsiniz. ama size kilo al diyenleri ciddiye almayın.
  • filteria  (16.03.17 23:05:53 ~ 23:07:54) 
Yerinde olsam biraz kas kutlesini arttirarak 70-75kg'a cikmaya calisirm.


  • stavro  (16.03.17 23:06:12) 
@angelus
Nasıl takviyede bulunayım? Bir beslenme önerisinde bulunabilir misiniz?

  • hede hodo  (16.03.17 23:11:55) 
Bana da kilo al diyorlar agizlarina kürekle vurasim geliyor. Artık psikoljimi bozmaya başladılar.

Önerim yok. Sadece içimi döktüm.
  • cabiday  (16.03.17 23:14:54) 
Bedeninden memnunsan hiç kafana takma, ama bu şekilde aşırı spor yapıp böyle az yemekle kilo falan vermen gerekiyor.


  • noluyo yaa  (16.03.17 23:16:42) 
En düşük 2000 kalori almaya çalışabilirsin günlük. 2500 de olabilir. Bunu %40 yağ %30 protein %30 karbonhidrat olarak dağıt. Uzun mesafeli bisiklet kullanacağın günler yağ oranı düşürüp karbonhidrat miktarını artırabilirsin. Zira bu kadar uzun süreli kardiyolarda yeteri kadar karbonhidrat yüklemesi yapmazsan illa ki kas kaybı yaşarsın. Bu karbonhidratların yarısını sürüş öncesi tüketebilirsin bu nedenle. Bir de bu karbonhidratlara meyveler girmiyor yalnız onu hesaba katma, fruktoz enerji metabolizmasında eser miktarda kullanılıyor. Çok işine yaramaz. Sen anladığım kadarıyla baya kas kaybı yaşıyorsun, o nedenle bu kadar yoğun kardiyo yerine yarı yarıya ağırlık+kardiyo çalışması yapabilirsin. Bizde insanlar bisikletçiler koşucular yüzücüler falan yaptıkları sporlar nedeniyle fit gözükürler diye düşünürler ama esasında haftanın en az 3 günü ağırlık çalıştıkları için öyle gözükürler, bunu da bilmek lazım. Onun dışında, normalde kendi adıma böyle yüzdeli beslenme programı uygulamayı çok tercih etmem ama daha iyi anlaşılması için bu şekilde yazdım.


  • angelus  (16.03.17 23:24:46) 
15 yıl önceki halim gibisin, boy kg aynı :)
Kesinlikle kafana göre takıl diyorum. Ben o kadar zamanda 30 kilo aldım, sonra 10 kilo verdim (bisiklet sayesinde <3) Birkaç itişmeli kavgadan galip ayrıldığımdan beri 83 kg alt limitim oldu (bitirim ve çelimsiz kekoları duvara vurmaktan büyük haz aldım açıkçası). Barbar ruhlu bir vahşiysen kilo al, yok ben barış içinde bisikletimi süreyim dersen öyle devam.
Lakin muzda ve yulafta o kadar kaliteli ve kayda değer protein yok, yoğurt da khidrat içeriğiyle geliyor, maalesef mükemmel bir kaynak değil :(
Yumurta ve tavuk göğsü porsiyonlarını iki katına çıkar, tamamdır.
  • kargn  (17.03.17 00:04:10) 
soruyu ve cevapları okumadım. fakat kadınlar bunu yapıyor veya istiyor. .72/3 boy var. 70-75 arası zamanlarım, kütle yağ olsa da daha iyiydi.


  • mewthree  (17.03.17 02:35:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.