[]

Gümrük vergisi muafiyeti

Yaklaşık 5 yılda bir basılan ve tedavi kılavuzu niteliğinde bir tıbbi kitap var. Son basımı bir kaç ay önce çıktı. Benim bu kitaptaki güncellemelerle ilgili bir sunum yapmam gerekti ancak kitap türkiyede yok, internette elektronik hali de yok. Amerikadaki satış fiyatı 120$. (Not: doktorum)
Ben de kitabı oluşturan ekibe mail attım böyle böyle, gümrük vergisi vs derken pahalıya gelecek kitap, bana en azından güncellemeleri içeren bir e-book gönderebilir misiniz diye. Elin yabancısı bizim gibi değil azizim, Adamlar dedi ki: "Ne demek, siz adresinizi verin size 5 adet kitabı ücretsiz olarak gönderelim. Hem meslektaşlarımızla paylaşırsınız." (Sonuç olarak kitaplar hediye niteliğinde.)
Kargoyu da en hızlı şekilde göndermişler, Daha mailleşeli 1 hafta olmadı yarın gümrüğe geliyormuş kitap.

Bugün Özdemir Gümrük diye bir yerden aradılar, Alıcı ismi olarak İstanbul Üniversitesi gözüküyor, ya üniversiteden yetki yazısı alın ya da fedex i arayıp alıcı ismini değiştirin dediler. Fedex i aradım gönderi yarın gelecek yarın gelince bakalım, şimdi bişey yapamayız dediler.

Şimdi sorum şu:
Amerikadakı bu bilimsel kurul, bilim için destek olmak amacıyla ücretsiz şekilde kitapları bana hızlı şekilde kargoluyor ama gümrükte ben bu kitaplar için vergi verecek miyim? Gümrük vergisinden muaf olmanın bir yolu var mıdır?

 
Hediye olduğu için ödememen lazım, kitap olduğu için de alt - üst sınır yok. Ancak gümrük müşavirliği firması aramış, iş onlarda ise zora girebilir.

Bir kere şahıs adına yollanması gerekli idi, FedEx bunu irsaliye evraklarında düzeltmeli, yapamıyor ise Üniversitenin idari işlerinden çalışan olduğuna, bu kitapların eğitim amaçlı kullanılacağına dair yazı almalısın; gümrük firması üç aşağı beş yukarı durumu anlar.
  • mahsus mahal  (16.03.17 20:30:30) 
Bakalım yarın paket bize ulaşınca net bişey soyleyebiliriz dedi fedex. Olmadı mail icerigini gosteririm ya da universiteden yazı almaya çalışırım artık.


  • niedy  (16.03.17 20:33:38) 
hediye olduğunda ısrarcı olun,fedex bunların değeri ne diye sorarsa sakın söylemeyin kendileri ücret almak için gümrüge takıyolar bilerek,kitap çok dikkat çekmez zaten.


  • valkin rockefeller  (16.03.17 21:22:49) 
Hocam deseydin getirirdim sana bişey laZım olursa yesillendir


  • steward  (16.03.17 23:25:11) 
Son durum: Gümrük bakanlığına ve cumhurbaşkanlığına yazdım ama olumlu bir dönü olmadı. Paketin içinde 1500 dolarlık fatura da koymuş gönderen kurum. Hal böyle olunca hiç hiç beni uğraştırmadan ve bana dahi söylemeden gümrük ücretini de ödemiş gönderici kurum. Aldım paketimi. Sağolsunlar, varolsunlar.


  • niedy  (02.04.17 21:51:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.