[]

nerede yanlış yapıyorum? iş bulamama

1.5 - 2 aydır iş arıyorum. ağırlıklı olarak kariyer.net'ten başvuru gerçekleştiriyorum. yaptığım başvurularda da aranılan kriterlere uyma bakımından göz ardı ettiğim sadece iki şey var tecrübe(gerçekten tecrübe gerektiren ilanlara yine başvuru yapmıyorum) askerlik(zaten bedelli yapmayı düşünüyor(d)um). başvurduğum ilanların nereden baksanız yarısından fazlasında filtreleri geçip başvurum görüntüleniyor. başvuru görüntüleyenlerden nereden baksanız yarısı da özgeçmişimi de inceliyor fakat kariyer.net sayesinde yaptığım görüşme sayısı 1 (yazıyla bir). bir de secretcv üzerinden yaptığım bir başvuru için görüşme gerçekleştirdim. işin ilginç yanı bir sürü ilan var baktığınızda ama enteresan bir şekilde alım yok. gösterip elletmeme mevzusu sanırım. onu geçin linkedin'de gördüğüm 2 farklı kişinin ilanı var mezun mühendis arkadaşlar "artık maaş istemiyorum tecrübe adına yardımcı olabilecek var mı?" diye paylaşım yapmış. bu insanlar emek verip meslek sahibi olmuş kişiler onları görünce içim iyice daraldı.

kendimden bahsetmek gerekirse, biri önlisans biri lisans olmak üzere 2 teknik üniversite bitirdim. hatta anadolu meslek lisesi'yle bu mesleğe başlangıç yaptım, bir nevi çekirdekten yetişmeyim. mesleğimi seven, kendimi geliştirmek isteyen biriyim. boş vakitlerimde raspberry pi, firmaların verdiği online eğitimler vs şeklinde değerlendirmeye çalışıyorum. yani boş beleş biri de değilim. hatta üniversite hayatımda anlamadan geçtiğim toplasan 10 ders yoktur(totalde 70'e yakın ders verdim lisansta). "lehim falan elimden gelir dememe gerek bile yok" deyip bu tarz işlerde de el yatkınlığım, tecrübem olduğunu belirteyim. bu arada elektrik - elektronik mühendisiyim, alt ana dal elektrik ve kontrol mühendisi şeklinde geçiyor.

boş durmaktan nefret ediyorum, bunaldım bu süreçte. buna ek olarak az önce arkadaşım aradı askere gidiyormuş mayıs'ta. şimdi o düştü kafama askere gidebilirim. normalde yaşım (26) sebebiyle bi' an önce iş tecrübesi edinmek, kariyerime başlangıç yapmak istiyor bu sebeple bedelli düşünüyordum ama işsizlik olunca boş duracağıma çıksın aradan diyorum kesin karar vermemiş olmakla beraber.

nerede yanlış yapıyorum? (uzun olmuş okuyup cevap verenlere şimdiden teşekkürler) bu arada 1.5-2 ay çok uzun bir süre değil iş arama mevzusunda biliyorum ama bi' gelişme yok dediğim gibi, görüşme için bile aranmıyorum.

 
askerliği yap.
tecrüben yoksa üçe beşe bakmadan çalışmaya bak. ama askerliği yap demiş miydim?

  • cekilmis gayfe  (16.03.17 19:18:58) 
Genel hatları ile göz gezdir dim yazıya adam iki kriter istiyor askerlik ve tecrübe sende ikiside yok.

Özellikle askerlik, eleman çok elzem bir kişi değilse kimse askerliği olmayan adam ile uğraşmak istemez.
  • gozu acik sevisen yahudi  (16.03.17 19:20:13) 
işe başlasam zaten direkt bedelli yapacağım askerliği. illa ki çıkacak bu sene çıkmazsa, bir sonraki sene, olmadı bir sonraki sene çıkacak bu meret. o zamana kadar en kötü yüksek lisansla idare ederim zaten. bunu da görüşme yaptığımda dile getiriyorum ama işte. askerlik aslında sorun teşkil etmiyor fakat onlar sorun yapıyor sanırım. onda da sanırım şimdi bozdursam tecili ağustos'ta gidiyorum anca.


  • seksli harf  (16.03.17 19:38:40) 
Askerliği yapmadan iyi bir firmaya girmen çok zor bende askerliğini yapman taraftarıyım.


  • keep out  (16.03.17 19:41:40) 
Askerlik durumunu görüp direkt eliyorlar.


  • jazzabel  (16.03.17 21:35:16) 
mühendis olmasam da benim durumum da seninle aynı. yaş 25. iş yok. plan; yüksek lisansı bitirip kısa dönem askerlikten sonra iş aramak maalesef.


  • sporty  (16.03.17 22:23:39) 
tecrübe baya önemli bazı firmaların yeni kuşak işe alma programları oluyor ve deneyim istemiyor, onları deneyebilirsin. birde bazı firmalar 25 yaş üstüysen ve staj vs haricinde gerçekten bir iş deneyimin olmadıysa hemen eliyorlar.

askerlik galiba en önemlisi. bir kaç arkadaşım askerlik yapmadan önce iş bulamıyorlardı. askerlik yapıp dönünce 2-3 ayda buldular.

bende iş bulamıyorum. ismi olan bir liseden ve iyi bir üniversiteden mezunum. 2-3 yabancı dil, stajlar, ödüller vs var ama bana da bu iş için çok over-qualified'sın diyorlar. artık ağlıycam. geçenlerde insan kaynaklarında çalışan bir arkadaşımla konuştum ve bana nisan sonuna kadar kimseyi işe alamama talimatı aldıklarını açıkladı. bu firma baya büyük bir firma ve diğer firmalar da şuan bu halde.

sen gene iş aramaya devam et ama bulamazsan da kendini çok üzme. çünkü bir noktadan sonra da bizim elimizden gelen bir şey yok.
  • you are my lethe  (16.03.17 22:41:05) 
Tanıdık vasıtasıyla işe girmek en pratiği. Eşe dosta haber sal.


  • arnold schwarzeneger  (17.03.17 11:26:03) 
@arnold schwarzeneger maalesef iş görecek bi' dayım yok.


  • seksli harf  (17.03.17 17:38:32 ~ 17:38:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.