[]

arabam soğukken çalıştırdığımda garip sesler çıkıyor.

Özellikle 6 derece ve altında aracı ilk çalıştırdığımda devir göstergesi 2binlere çıkıp rolantiye inmesi gerekir ya, orada sanki rölantiden daha aşağıya düşüyor gibi yaparak arabada titreme ve neredeyse istop etme durumu oluyor.

Ve hemen soğukken hareket ettirmeye çalıştığımda -diyelim ki manevra yapacağım, 1. vitesle ilerleyip durup geri vitese takıyorum- istop ediyor.

Önceleri hep orijinal servisinde bakım yaptırırdım, garantisi bitti diye bir kere farklı yerde yaptırayım dedim, adam ayarını bozdu aracın galiba.

Buraya kadar tamam da ben bunu nasıl düzeltebilirim? Karbüratör ayarını mı bozmuş? Rölantisini mi değiştirmiş şimdi bu adam?

2. kez götürdüm böyle bir durum var diye, enjektörde pislik birikmiştir dedi hava girişinden bir temizleyici sprey sıktı, artık yapmaz dedi ama yine yapıyor.
Araç soğukken gösterme şansım olmadığı için de kanıtlayamıyorum.
Neresine bakmam lazım? ya da nereye göstermem lazım? Bostancı sanayiye çok yakınım, önerdiğiniz bir yer varsa oraya da gidebilirim.

Polo 1.2 benzinli. 63bin km

 
Haci sorunun air sensor de ve bundan baya eminim. Senin eleman kesin air sensore de hava ile ufletmistir ve meret cok hassas oldugu icin dengesini bozmustur. Air sensor dogru oranda benzin hava karisimi icin bilgisayara arabaya giren hava miktarini iletiyor. Ve bozuldugunda genelde araba bozukken semptomlar ortaya cikmakta. Isindiktan sonra normale donmekte. Sorunun bundan kaynaklandigini anlamak ise cok basit, arabayi birisi calistiracak o sirada air sensor e giden kabloyu cikaracaksiniz eger durumda hic bir degisiklik yoksa air sensor sizlere omur demektir.

edit: cdn.carcomplaints.com

aha bu da resmi
  • tezek  (16.03.17 17:55:19 ~ 17:57:24) 
air sensor dediği de hava akışmetresi. bir de lambda sensörü var onda da koftilik olabilir ama o emme manifoldunda. araba yeniyse ömrü bitmemiştir daha.


  • alperz  (16.03.17 18:28:48) 
Aynı şey benim motosikletimde oldu. Servis kötü benzinden diyip depoyu temizledi. Şimdi sadece opet alıyorum ve tekrar etmedi gerçekten.


  • chavezding  (17.03.17 00:41:46) 
@tezek kardeş o üstünde mavi kırmızı kablolar olan siyah soketi mi çıkarıp deneyeyim? araca zararı yok mudur?


  • safepassage  (17.03.17 09:43:01) 
LPG var mı araçta?


  • battal gemalmaz  (17.03.17 09:53:06) 
yok sadece benzinli. 2012 model


  • safepassage  (17.03.17 10:18:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.