[]

Şirket kuruluşu ortaklık hakkında

KOSGEB destekli iki kişi LTD. şirket kurma arefesindeyiz. Şirket sözleşmesi, iş tanımı, sermaye, kuruluş masrafları, ofis, ofis mobilyaları vs her şey hazır. Her ikimiz maaş adı altında bir miktar para alacağız. Yalnız benim alacağım bu ücretin %70'i KOSGEB karşılayacağı için şirkete kağıt üstünde ortak değilim. Tüm yetki ve sorumluluklar ona ait olacak. Destekten, vergi muafiyetinden vs. yararlanabilmek için belirli bir süre şirket bünyesinde nitelikli iş gücü olarak görüneceğim. Bu konuyu kendisiyle görüştüm, bu ortaklığı bir şekilde ayriyeten kağıda dökelim dedim, kendisi de aramızda sözleşme yapalım dedi.

Şimdi sıcağı sıcağına görüşmemizin üstüne, güven meselesi değil ama ortalık söz konusuysa böyle bir durumda işi sağlama alma konusunda nasıl bir şey yapılabilir.

Teşekkürler.

 
aga soruna ek, kosgeb yalan oldu diye bir arkadasimdan duydum, dogru mu? yani kapatip baska bir kurum mu acacaklarmis, odemelerde anlasmalarda sorunlar mi cikacakmis nedir, tam bilmiyorum da nedir son durum?


  • baldur2  (16.03.17 14:01:34) 
KOSGEB'e güvenip yola cikilmaz.

birbirinize güveniniz yoksa ortak olmayin.

kagit üzerinde ortaklık olsa da adam gelen parayi alip, gidebilir. cunku sirket onun üzerine. sirket sozlesmesi önemli cunku. diğer sözleşmelerden bir sey elde edemezsiniz.
  • for the record  (16.03.17 14:25:29) 
Hali hazırda aldığımız 3-4 tane iş var. Bu şirket her türlü kurulacak. Zaten kosgeb ayağını danışman yürütüyor, olacak diyor bakalım mart ayı toplanacak kurulu bekliyoruz.


  • clayton  (16.03.17 14:39:47) 
Limited şirketlerde hisse devirleri noterde yapılıyor. Yani bugün notere gidip işlemi yaptırdınız diyelim ve ardından da pay defteri ve karar defterine işlettiniz. Sonra da bir sene sonra bu belgeleri Ticaret Sicil'e götürüp işlettiniz ve yayınlattınız varsayalım. Hisse devri 1 sene önceki tarihte yapılmış olarak yayınlanacaktır. Kosgeb de eğer bunu takip ederse, artık size ödenen maaş mı neyse onu geri almak için belki dava açar. (Kosgeb ne şartlarla size ne verecek bilmiyorum. Demek istediğim hisse devriniz eski tarihli olur ve sonra size verilen imtiyazlar için sıkıntı çıkabilir.)

Onun yerine A.Ş. yapın ortağınıza. Notere gitme zorunluluğunuz yok. Karar defterinde 3-4 sayfa boş bırakırsınız (Diyelim 1 Nisan tarihli başka bir karar almanız gerekti onun için boş bırakın), sonra hisse devri kararını yazar imzalaşırsınız, fakat o sayfaya tarih atmazsınız. Sonra artık 1-2 sene gerçek devir yapacağınız gün, Ticaret Sicile gider önceden imzaladığınız sayfaya o günün tarihini atar başvurursunuz. Önceden bıraktığınız boş sayfalar da kullanılmamışsa çarpılayıp iptal yazarsınız.

Yine de siz şirketinizi kuracak mali müşavirinizle bu alternatifleri konuşun.
  • malheiros  (16.03.17 14:43:59 ~ 14:45:47) 
@kakao Asgari sermaye 50bin. 12.500 yatırıp sonra geri çekiyorsunuz. Hisse bastırma zorunluluğu yoktur. Ama illa hisse olacak isteniyorsa, matbaadan da bastırmak gerekli değil. Hisse ilmuhaberi kararı alıp, 2 sene sonra kendiniz ilmuhaber olarak a4 yazıcıda bastırabilirsiniz. Öndeki boş sayfaları kullanmıyorsanız iptal ediyorsunuz zaten...


  • malheiros  (16.03.17 17:13:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.