[]

Yemek yerken zorlanan, zorlukla yutkunan kediye yapılacaklar

Arkadaşlar biliyorum veterinere götürmek en net çözüm ama sokak kedisi ve öyle ele alınıp götürülecek bir hayvan değil.

3-4 gündür doğru düzgün yemek yemiyor zayıfladı da. HAreketlerinde ve insanlara ilgisinde anormal değişim yok ancak yutkunurken hayvancağız zorlanıyor net olarak tükrüğü boğazından zor geçiyor gibi.

Bu sabah tavuk suyu verdim biraz içti ama en çok sevdiği delirdiği whiskas'ı bile yiyemiyor, koklayıp bırakıyor. İyileşmesini hızlandırabilmemiz için neler yapabiliriz ? Eğer boğazında bir sorun varsa ağrısını yada iltihabını yumuşatmak için yapabileceklerimiz nelerdir ?

 
ayy konudan bağımsız ama whiskas vermeyin çok sağlıksız uzun vadede zararlı. böbrek karaciğer sorunları yapıyormuş.


  • yue  (16.03.17 11:58:21) 
@yue

normalde vermiyoruz ama hiçbir şey yemeyince mecbur kaldık fakat fayda etmedi.
  • joehigashi  (16.03.17 12:07:01) 
Benim aklıma ilkin boğazına bir şeyin takılması geldi, kemik ya da balık kılçığı. Ona da sizin müdahale etmeniz mümkün değil. Cidden durum bu ise tehlikeli de. Veterinere götürmeniz şart diyorum, riske atılacak bir şey değil.


  • buff  (16.03.17 12:12:51) 
Benim kedim yavruyken tonsillit olmustu bogazi yumru gibi olmustu ve hicbir sey yutamiyordu. Antibiyotik ignelerle kurtuldu yoksa olecekti yiyememekten, su bile icemiyordu. Bence de veterinere goturun hemen.


  • neferkitty  (16.03.17 12:20:01) 
Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar. Öğlen bir veterineri eve getirmeye çalışacağım olmazsa gelsin bahçede bir muayne etsin müdahale edilecek bir durum varsa gerekeni yapsın yazdıklarınızı okuyunca durum ciddi gibi görünüyor ben gerekeni yapayım.


  • joehigashi  (16.03.17 12:40:54 ~ 12:43:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.