[]

iphone ile ilgili sorun

Efendim yaklaşık 2 yıldır iphone 2g kullanıyorum. 2 yıl önce kırdırmıştım ve 2 yıldır hiç sorunsuz, ilk aldığım versiyonuyla (sanırım 1.1.4 ya da onun gibi bir şeydi) kullanıyodum. 2 senedir bu versiyonu yükseltmek aklımın ucundan bile geçmedi ta ki bir arkadaşımın gazına gelene kadar. arkadaşımın yükseltelim oğlum hiçbi şey olmuyo çok güzel oluyo gazına dayanamayarak itunes'tan versiyonunu yükseltmeye kalkıştım fakat itunes sim card'ımın versiyon yükseltmeyi desteklemediğini söyledi ve telefonumun ekranına da telefonunuzu itunes'a bağlayın işareti geldi.

telefonla şu an hiçbi şey yapamıyorum. ziphone'la denedim olmadı. blackra1n'de make it rain diyince done, wait for reboot yazısında takılıp kalıyo. 2 gündür uğraşıyorum bi türlü çözemedim. elaleme de boşuna 100 lira vermek istemiyorum (evet 100 lira istiyolar). bu durumdan nasıl kurtulacağımı (versiyon yükseltme falan değil eski haline dönsün razıyım) bilen varsa yardımcı olabilir mi?


 
www.ingilizanahtari.com

sorunuzu buraya sorarsanız en kısa sürede yardımcı olurlar. en yararlı bilgiyi ordan edinirsiniz.
  • zozjotejmnk  (03.01.10 21:48:32) 
kotu olmu$. telefon yedegini almis miydi bari?
ziphone calismasi lazim normalde, ama sanirim sizin telefonun software cok eskilerde kalmis. bir de telefon nereden alinma? icinden cikan orijinal sim kart duruyorsa onunla guncellemeye calisabilirsiniz

  • cench  (03.01.10 21:49:54) 
önce itunes'tan restore edip sonra versiyon yükseltmeniz gerek diye biliyorum..

itunes'tan restore etmek de mi işe yaramıyor?
  • reeper redeemer  (03.01.10 21:54:38) 
acaba fake imei numarası mı kullanıyordun , yoksa telefon pasaporta kayıtlı mıydı? Kayıtlı ise www.ingilizanahtari.com bu başlık da bulunan 2g ye uygun 3.1.2 custom dosyayı download et , önce orijinal firmware update yap sonra custom dosyayı kullanarak blackrain ile jailbreak yap. Ama şu zamanlar fake emei için neler yapılıyor tam olarak bilemiyorum.


  • JD  (03.01.10 23:23:44) 
blackra1n sorununu hallettim telefon açıldı hiçbi sorun yok gibi gözüküyo fakat şimdi de sim kart tanınmıyo sanırım. yani sim kart başka telefonda çalışıyor fakat iphone'da çalışmıyor. nedendir acaba?


  • the patient  (04.01.10 01:00:28) 
unlock diye bir olay vardı sim lock u açmak için onu yaptın mı acep?


  • JD  (04.01.10 01:24:40) 
yapmadım. nasıl yapabilirim? blacksn0w'la mı yapılıyor acaba?


  • the patient  (04.01.10 01:51:52) 
3.1.2 fw yüklediysen evet blackra1n ile hem jailbreak hem unlock yapabilirsin.


  • zozjotejmnk  (04.01.10 07:32:26) 
yaptım ama unlock olmadı malesef. blackra1n'in unlock işlemi yapanı blacksn0w'muş o da 3g içinmiş. 2g için olan bootneuter'mış fakat o da hiç bi işe yaramadı. malesef sim kartım kitli elim kolum da bağlı şu an.


  • the patient  (04.01.10 21:50:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.