[]

ABD eyaletleri nasıl?

Merhaba,

Biraz bakındım da aradığım gibi bir bilgiyi bulamadım pek.
Amerika'ya hiç gitmedim, sağdan soldan duyduklarım ve dizi filmlerden gördüklerimle biliyorum. Önceden pek dikkat etmezdim de son dönemlerde bazı şeyleri duydukça merak ettim. Mesela güney kesimlerinin biraz daha köylü gibi olduğu güneyli aksanı diye bir şey olduğu, bazı eyaletlerin çok dindar olduğu gibi.

50 eyalet için tek tek olmasa da genel bilgiler verebilir misiniz? Neresi nasıldır?

Teşekkürler

 
güney eyaletlerde köylü dediğin redneckler çoğunluktadır. alabama, missisippi, texas gibi eyaletlerde mesela. texas'ın büyük şehirleri nispeten iyidir dallas, houston gibi. ama kırsalı iyi değildir.
genel olarak gelişmiş şehirler doğu kıyısında bulunur. oradaki şehirler daha iyidir. batı kıyısı da aynı şekilde güzeldir. bir de kuzeyde göl kıyısındaki eyaletler güzeldir. illinois, michigan, wisconsin, minnesota gibi.

  • cekilmis gayfe  (15.03.17 16:55:32) 
  • 507  (15.03.17 17:01:51) 
new york'un kuzeylerine gitmiştim hiç meksikalı görmedim. washington civarında maryland'de falan vardı ama. bilemiyorum.


  • bohr atom modeli  (15.03.17 17:19:15) 
Teksas'tan bahsedeyim ben. Bizde kovboy filmlerinden ötürü silahların konuştuğu, düzenin olmadığı bir eyalet akılda kalmış. halbuki ABD'de en yaşanılabilir eyalet bence Teksas. özellikle Texas Triangle diye tabir ettiğimiz bölge.

Teksas en çok iç göç alan eyalet konumunda şu anda. hayat nispeten diğer eyaletlere göre daha ucuz. benzin ucuz, yemek ucuz.. her şey büyük burada. zaten mottosu; everything is bigger in Texas.

imkanım olsa Teksas'ı tercih ederdim. Özellikle Austin. <3
  • efreet sultan  (15.03.17 17:25:01) 
her bir eyalet bir ulke kadar buyuk oldugu icin aslinda tum genellemeler yanlis olacaktir ancak genel olarak bence, orta amerika eyaletlerinde ve daha kirsal alanlarda redneck dedigimiz, daha cok bizim kafamizdaki basmakalip amerikalilar mevcut. benim favorim dogu kiyisi, rhode island, connecticut, massachusetts, new york, new jersey vs. gibi asagi iniyor. ilk goc alan yerler buralar zaten. ozellikle bir yirmi yil once falan, buralarda ciddi anlamda italyan, portekiz vs. topluluklarinin bir arada yasamasi soz konusuydu. zira, bir gelen sonraki gelenlere yardimci oluyor, iste italya'nin kucuk bir kasabasindan goc eden adam, kendi kasabasindan goc etmis kisinin yanina gidiyor, onun evinde kaliyor bir sure vs. ozellikle buralardaki (new england dedigimiz kisim) eyaletlerde sehir bolge vs. isimleri hep ingiltere ile benzerlik gosterir/aynidir. bu anlamda da ben daha renkli ve keyifli yerler oldugunu dusunuyorum. ayrica yine dogu kiyisi ve bati kiyisi bizim aliskin oldugumuz avrupa tarzi yasama daha asinalar. insanlar sokaklarda, surekli alisveris merkezlerinde vakit gecirmiyorlar vs. ancak orta amerika vs. dedigim gibi oyle degil.
ayrica michigan, wisconsin vs. icin ise tam filmlerde gordugumuz guzel mahallelerde yasayan, arabasiz bir yere gidilmeyen, yasamin sokakta olmadigi yerler.

  • kassiopeia  (15.03.17 17:29:28) 
güney kesimde göçmenlerin yoğunluğu olduğu öyle bir algı oluşuyor. güneyde ispanyolca ingilizce kadar önemlidir.

meksikalıların başı çektiği diğer göçmenlerin eyaletlere etkisi büyüktür, ekonomik ve kültürel farklılıkları sebebiyle beyaz bir amerikana göre yaşam tarzları daha düşüktür. ohio dindar eyaletlerin başında gelir.

kuzey eyaletler genel olarak daha sakin ve sessizdir. havanın da soğuk etkisiyle insanlar daha mesafelidir. güneye indikçe insanlar daha eğlenceli olur (tüm dünyada böyle zaten) batı eyaletlerden california'yı anlatmaya gerek yok herhalde.
  • ada meltemi  (15.03.17 17:38:08) 
Acilin amerikayi ozet geciyorum.

Guneyde irkcisi da coktur, zencisi de coktur. Nemli sicak bolgelerdir buralar, ekserisi dindar ve egitimsizdir. Hatunlari fena degildir.

Amerika apalasyan dag sirasi ile rocky dag sirasinin arasi tabak gibi duz bir cografyadir. Hicbir bok yoktur bu ara bolgede, hortumlar falan genelde burada olur.

Midwest yine bu duzluk kisimin kuzeydeki kismidir. Azicik zengindir, buyuk sehirler falan vardir mesela chicago. Golleri coktur.

Dogu kiyilari en eski ve amerika denince akla gelen yerlerdir. Philadelphia, new york, boston vs.

Rocky daglarinin batisi hep dagliktir. Utah denilen mormon eyaleti, nevada denen col eyaleti (las vegas), arizona (grand canyon) buradadir. Buranin kanadaya dogru devam eden kismi cok az kisinin yasadigi daglik bolge ama dogasi guzeldir.

Oregon washington tarafi avrupa gibi yagisli, egitim duzeyi yuksek, liberal kesimin oldugu yerdir. En kafa rahat yerlerden biridir burasi. Esrari serbest biraktilar vs.

California ise soylemeye gerek yok yeryuzundeki cennet. Iklimi bile klimali, hatunlar, zenginlik vs.
  • antikadimag  (15.03.17 22:15:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.