[]

diyet mama önerisi

kısır erkek kedim için diyet mama önerebilir misiniz? N&D kısırlaştırılmış kullanıyoruz ama son dönemde çok kilo aldı. az az verme pek işe yaramıyor sürekli ağlıyor mama için. ben de diyet mama alıp kendi mamasıyla karıştırarak vereyim diyorum tabağı da dolu görünsün ama kilo almasın :)

özellikle kısır kediye uygun öyle iyi bir mama var mıdır? idrar yolu problemi yaşamasını istemiyorum kesinlikle. teşekkürler şimdiden.


 
biz neredeyse bir yıldır hills metabolic kullanıyoruz, obez kediler içinmiş. vet verdi bize de bunu ve 2 kg verdi kedi. ama ondan daha önemlisi verdiğiniz oran. ben bundan önce hiç ölçü kabı kullanmazdım artık minicik bir oran kullanıyoruz. muhakkak edinin bir ölçü kabı ve paketin üzerindeki yaş-kg ölçülerine göre kaç çıkıyorsa tüm gün ondan fazla vermeyin.
ben ne çok veriyormuşum eskiden inanamadım.

idrar problemi yaşamaması için urinary olanı da var metabolic olanın:
www.hillspet.com
  • kaputt  (15.03.17 14:35:19) 
kaputt çok teşekkür ederim bilgi için. sanırım sadece vette satılıyor o mama benim bulunduğum yerde vet yok :( ben mutfak tartısıyla veriyordum normalde gram gram tartıp ama bir ara bıraktım. ondan beri çok yemeğe alıştı eski düzene dönsekte kilo verir mi emin değilim zaten başımızın etini yiyor mama diye :) sofradan ekmek çalmaya başladı o derece :D normal yediğinden daha az gram versek mantıken zayıflaması gerekir değil mi?

bir de bu urinary olan mamayı sanırım sorunu olan kedilere veriyorlarmış ilaç gibi bir sorun olmadan vermek doğru olur mu bilemedim. hatta daha önce duyurusunu açmıştım önlem olarak alıp veriyim mi diye verme demişlerdi.
  • yue  (15.03.17 15:11:32) 
Ağlasa da vermeyeceksiniz. Mama istediği zamanlarda sevmek, oyun oynamak işe yarar. Yemeye ihtiyacı olduğundan değil sıkıntıdan ve alışkanlıktan yiyorlar.


  • otonomo  (15.03.17 15:44:51) 
Aslinda en iyisi Acana hic tahil yok ama kediler genelde sevmiyor bunu. Benim kedi 3 gun boyunca inatla yemedi mesela. Hills ve royal caninde ise gluten icerikli tahil ya da misir vs olmasi nedeniyle icime sinmiyor. Belki sasiracaksaniz ama bence temizmamanin kisir bonacibo mamasinin icerigi daha iyi geliyor bana cunku pirincte en azindan gluten yok. Ben 1,5 senedir bu mamayi veriyorum arda hills mamasiyla karistiriyorum. Tek dezavantaji omega -3 orani dusuk biraz. Onu da damla seklinde takviye ediyorum.


  • neferkitty  (15.03.17 15:51:04 ~ 15:54:10) 
tabii bunları veteriner önerisi ile vermeniz gerekir. zaten bu mamalar veterinerde satılıyorlar.
ama ihtiyacından az vermeniz de doğru olmaz o nedenle kafanıza göre de azaltmayın. bence bir ara veteriner olan bir yere gittiğinizde görüşün ve mama satın alın.

sürekli ağlayacaktır bizimki de bir senedr ağlıyor, ama yapacak bir şey yok, kilo ileriki yaşlarda çok daha büyük sorunlara yol açar sağlığı ile ilgili. o nedenle ağlasa da asla başka mama vermiyoruz. kendi yemeklerimizden de vermiyoruz, açıkta bırakmıyoruz.
  • kaputt  (15.03.17 15:52:18) 
neferkitty acananın kısırlaştırılmışı yok diye ben royal caninden N&D düşük tahıllıya geçmiştim. o ara acana kullanıpta idrar sorunu yaşayan birkaç kişide denk gelmişti korkmuştum açıkcası.

omega-3 ü nasıl veriyorsun kendin için aldığından mı kedilere ayrı satılıyor mu?
  • yue  (15.03.17 16:50:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.