[]

lg g3'ün 9 saatte şarj olma problemi!

1.5 yıllık lg g3 telefonum var. bugüne kadar boş batarya 2 saatte dolarken, son bir haftadır 9 saatte dolduruyor. dün gece yarısı taktım, sabah kalktığımda hala %85'ti.

en başından beri kutusundan çıkan orijinal şarj aletini kullanıyorum. farklı g3 şarj aletlerini de denedim, farklı prizlerde de denedim.

birkaç gün önce şarj %0 iken şarja taktım. şarj doluyor gösteriyor ama uyarı(ünlem) işareti vardı ve aslında hiç dolmuyordu. bataryayı çıkardım tekrar taktım sorun düzeldi, 2 saatte doldurdu fakat bu sabah tekrar yineledi. tekrar bataryayı çıkarıp taktım.

3845#*855# numarasını tuşlayarak Battery test – Battery Information komutlarını girdim.

pil durumu: Deşarj
güç fişi: prize takılı değil
pil seviyesi: 84
pil ölçeği: 100
pil sağlığı: iyi
pil voltaj: 4177 mV
batarya sıcaklığı: 29.4 C
pil teknolojisi: li-poly
saat çizme başlangıç tarihi: 38.16

sonuç olarak bu bilgileri verdi.

sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ve çözümü nedir? yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

edit: yazılım güncellemesi güncel. aldığım günden bu yana %0'ı ilk defa gördüm. genelde %15 olduğu zaman şarj ederim. %100 olduğu zaman da telefon uyarı verir üst üste, şarjda bekletmem.

 
Yazılımsal da olabilir. Bence yedek aldıktan sonra cihazı resetleyin. Pili nasıl şarj ediyordunuz önceleri? Lipoli piller için ideal yöntem maks 85-90lara kadar şarj edip %25lerin altına inmesine izin vermemek aslında. Fakat genelde gece takip sabaha kadar şarjda bıraktığımız için pili gereksiz yere "yorup" ömrünü kisaltiyoruz. Belki pil de bitiyor olabilir.


  • orient blue  (15.03.17 10:01:50) 
Soket arızasından kaynaklı bence. Şarj aletinin girdiği kısmı temizle. Olmuyosa soketi değiştirmek zorundasın. Bende de aynı şey oluyodu.


  • loae haled  (15.03.17 10:08:04) 
@ loae haled : soketten kaynaklanıyor olsa, soketi birkaç defa tak çıkart yaparak da düzelebilir. defalarca denedim onu olmadı. şarj aletini çıkarıp takınca düzeliyor. belki de şarj aletinin temas ettiği kısımla alakalı da olabilir.


  • burty  (15.03.17 10:12:42) 
ben de yakın zamanlarda lg g3 ile batarya sorunu yaşadım. 2 yılı geçti benim telefon. %15-20 seviyelerinde kendi kendine kapanmaya başlıyordu. Batarya %0'a inene kadar da devam ediyordu bu açılıp kapanma. Son zamanlar da da çok geç dolmaya başlamıştı. Ben de Turkcell'den orjinal batarya aldım 110 tl'ye. düzeldi.


  • hononu  (15.03.17 10:41:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.