[]

Europa Universalis IV - Colonization

Link : i.hizliresim.com

Linkte gorebileceginiz gibi Portekiz ile oynuyorum. Karayiplerden bi yeri colonist gondererek kendime kattim, state yaptim, core'ladim buraya kadar her sey guzel.

Buranin komsularinin hepsi uncolonized durumda. Bu yerlerin hepsine de tek tek Colonist yollayip 5-10 yil beklemek cok sacma geliyor bana, komsum olduklari icin kendi topraklarima katabilmem gerekiyor gibi dusunuyorum ama bir turlu yapamadim. Bunun yolu yordami nedir?

Not: Vanilla surumle oynuyorum, yani herhangi bir DLC aktif degil

 
colonist adı üstünde koloni kurar, yerleşim bölgesi yapar. ordularınızı göndererek yeni bir yerleşim birimi oluşturamazsınız. normal savaşlardaki gibi halihazır bulunan bir yerleşim birimini ele geçirmiyorsunuz yani, sıfırdan kuruyorsunuz.

yani evet, genişlemeniz için colonist yollamanız gerekiyor. ama eğer ekonominiz kaldırıyorsa, bölge henüz 1000 nüfusa erişip yerleşim bölgesi olmadan colonistinizi geri çekip başka bölgeye yollayabilirsiniz. nüfus artışı yavaşlayacaktır ama aynı anda daha çok bölgeye yayılmanız bu şekilde mümkün.
  • anonim yazar  (14.03.17 18:27:06 ~ 18:28:02) 
Dediginiz gibi ordu gondererek yerlesim bolgesi yapmaya calismak diye dusunup bakinca oldukca mantikli oluyor. Ancak koskoca Guney Amerika kitasinda max 7-8 tane cogu ufacik kabileler var. Onlarin topraklari ele gecirmek savasarak kolay, ama su anki Brezilya boyutunda bir alana hukmetmek istesem elimdeki 2 colonist ile dediginiz recall yontemi ile bile sanirim 200 yildan uzun surer :))

Bir de soyle bir problemim var, terra incognita'lari gormek icin misson secemiyorum bu normal mi? Yani gemilerime leader olarak explorist, orduma da conquistador atiyorum, ancak mission bolumunde hicbir sey cikmiyor (gemilerde protect trade cikiyor sadece) Dunya haritasinda her terra incognita icin tek tek tiklamam gerekiyor, o bolge acildiktan sonra bi ileriye gitmesini seciyorum ordumun veya gemilerimin bu da gereksiz yorucu geliyor bana. Orduyu gidim gidim yuureterek tum Guney Amerika'yi actim. Aynisini Kuzey Amerika ve Afrika icin yapmayi kesinlikle istemiyorum var mi bunun cozumu?
  • elon  (14.03.17 19:22:36) 
Şahsen kolonicilik sıkıcı geldiği için çoğu oyunumda hiç uğraşmıyorum. Belki benim bilmediğim püf noktalar olabilir, araştırmak gerek. Başkalarının yerleşmesine izin verip sonradan kolonilerine çökmek gibi. Zaten Portekiz olduğunuza göre ilk siz gittiniz herhalde, yakında birer birer damlarlar.

İkinci dediğiniz oyuna sonradan eklenen bir özellik ama DLC mi gerekiyor yoksa güncel sürüm mü lazım hatırlayamadım. Öbür türlü dediğiniz gibi keşif görevlerinin çıkması gerek.
  • anonim yazar  (15.03.17 04:24:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.