[]

Doğum yapmış anne kedi ve yavruları için kedi evi

Dün gece sokakta hamile bir kedi buldum, yanında 2 tane ölü yavrusu vardı ve kendisi ıslanmış, perişan haldeydi, sürekli titriyordu. Veterinere götürdüm, karnında 2 canlı yavru daha varmış, gece orada kaldı. Birini doğurmuş, diğerinin de doğması bekleniyor.
Akşam veterinerden alacağım kedileri. Onlara sokakta korunaklı bir yer hazırlamam lazım. Hazır satılan ahşap kedi evlerinden alabileceğim bir yer var mı? Bugün içinde almam lazım, levent-beşiktaş-şişli taraflarından alabilirim.

Bir de akşamları yanlarına sıcak su torbası koyacağım. Başka ne yapabilirim en azından şu soğuklar geçene kadar?

 
eve alma şansın yok mu mart ayı soğuğu geçsin en azından :/

tahta bulamazsan şöyle bir şey yapabilirsin yağmurdan kardan korunurlar. iki farklı boyda plastik kutudan.
s3.amazonaws.com
amichat.org
  • yue  (14.03.17 12:54:59) 
Eve başka kedim var, diğer kedilerle anlaşamıyor maalesef.
Linkteki çok güzelmiş, ama bugün içinde bu malzemeleri bulamam sanırım:(
Ama plastik kutum var, onu bu şekil bir şey yapmaya çalışabilirim son çare. Fikir için teşekkürler.
  • peggy  (14.03.17 13:01:13 ~ 13:02:26) 
İstanbul'u bilmiyorum ama yakında bauhaus varsa hepsini bulursun straforda çeşit çeşit kutularda oluyor orda.


  • yue  (14.03.17 13:04:41) 
Bauhaus yok ama koçtaş'ı deneyebilirim.


  • peggy  (14.03.17 13:06:32) 
Ne güzel insansınız ^^
Karton kutu ve straforla da yapabilirsiniz zamanınız varsa, benim geçen kış yapıp balkona koyduğum kutular iki yıldır iş görüyor. (Büyük çöp poşetleriyle kaplayınca suya dayanıklı oluyor.)
Ya da iki leğeni birleştirip içine battaniye, minder gibi şeyler koyabilirsiniz sanırım. www.kadinlarkulubu.com (İlk kez kadınlar kulübü linki veriyorum, çok heyecanlandım.)
  • kobuzchu kiz  (14.03.17 14:13:58) 
@kobuzchu kız, teşekkür ederim, siz de öylesiniz.
Daha önceden karton kutu yapmıştım aslında ve adoreden aldığım kedi evi de vardı. Ama birileri alıp götürmüşler:( bir gecede yok oldu ikisi de.

Leğen tekniğini daha önce görmüştüm aslında ama aklıma gelmemişti. İçine strafor yerleştirilebilir aynı şekilde. Plastik kutu mu yoksa leğen mi daha koruyucu olur acaba..

Bu arada veterinerle görüştüm, 2. yavruyu halen doğuramamış. Doğum için hormon ilaçları veriyorlarmış. Akşama kadar doğuramazsa operasyona alacağız dedi:(
  • peggy  (14.03.17 15:51:31) 
bizim sitedeki kediler için kedi tuvaletlerinden koymuştuk bahçeye. geçici bir çözüm olabilir. www.mamaci.net


  • sedat peker in yegeni  (14.03.17 17:38:39 ~ 17:39:19) 
Veterinerden geliyorum. Son kalan yavru da ölü doğmuş. Sadece 1 yavrusu var canlı.
Leğenden linkteki gibi yuva yaptım. Strafor bulamadığım için en altını elyafla kapladım. Üstüne bez, havlu ve eski montumu serdim, büyükçe bir poşetle kaplayıp merdiven altına korunaklı bir yere bıraktım. Bir de sıcak su torbasına ılık su doldurup yanlarına koydum. Umarım üşümezler.
Teşekkürler herkese:)
  • peggy  (14.03.17 22:21:41) 
Dün akşam bakmıştım, anne yoktu. Bebek uyuyodu. Biraz telaş yaptım ama anne dolaşıp gelir herhalde diye düşündüm. Bu sabah anneyi gördüm, yavrunun yanında değil, ama yaptığım yuvanın dışında oturuyodu.
Biraz önce tekrar baktım, yavru ölmüş, anne ortalıkta yok.
Muhtemelen anne bakmadığı için soğuktan ve açlıktan öldü yavrucak. Vücudu kaskatıydı, muhtemelen gündüz vakti öldü.
Annenin yanında olmadığını gördüğüm zaman ben alıp baksam yaşar mıydı acaba? Çok kötü hissediyorum ve vicdan azabı çekiyorum:(
İlk gün çok ilgiliydi anne, sonradan niye böyle oldu bilmiyorum. Belki ben dün akşam annenin olmadığını görünce alsam yaşatırdım. Offf...
  • peggy  (16.03.17 23:09:13) 
@krem peynir, teşekkür ederim moral verdiniz... yuvanın içini tekrar temizledim zaten. Umarım başka canlara yuva olur..


  • peggy  (16.03.17 23:35:14) 
olacağı varmış üzülmeyin hakikaten bazen ne kadar çabalasakta olmuyor. genelde anne yokken yavruya dokunmamak en iyisi oluyor. doğrusunu yapmışsın bence.


  • yue  (17.03.17 09:57:45 ~ 09:58:05) 
annesi varsa, sokakta da olsa bir şekilde annesiyle kalması her zaman daha iyi diye düşünüyorum ben. ve genelde anneler gerçekten dolaşıp dolaşıp geliyor yavrularına, o yüzden kendinizi suçlamayın sakın. maalesef olağan bir şey sokaktaki kediler için.


  • piremses  (17.03.17 10:23:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.