[]

Merkezi bir yerde eve çıkmak vs ucuz bir yerde çıkmak

İş diyelim m.köyde. Beşiktaş, acıbadem, altunizade metrobüs, taksm, hatta levent bile tek vesaitle ve 20 dakikadan fazla sürmeyeceği için tercih edilecek yerler arasında oluyor genelde. Ve buralar daha pahalı gördüğüm kadarıyla.

Okmeydanı, perpa, halıcıoğlu metrobüs mesela. yine yakın mecidiyeköye hatta leventten bjkden taksimden daha yakın ama pek tercih edilmiyor. Çoğunlukla daha ucuz.


Sizin düşünceniz?

 
Yaşam tarzına bağlı, haftada birkaç gece dışarı çıkıyorsan ve sonra dönerken taksi falan kullanıyorsan nihayetinde uzak yerler daha pahalıya geliyor, aynı şekilde biraz hava almak için yine para harcayıp uzak yerlere gitmen gerekiyorsa yine ek gider oluyor. Kira ucuz ama bu taksi, minibüs, dolmuş paralarını da eklemek lazım. Ben Kadıköy'deyim mesela, yürüyüş yapsam sahilde anca bir kahve içip devam ederim, uzak bir yere gitsem işte bir kahve, bir öğle yemeği şu bu derken astarı yüzünden pahalıya çıkar.

edit: tabii sırf ulaşım olarak anlaşılmasın, muhit sonuçta yeterli/nezih/güzel olmadığı için devamlı başka yerlere gidiliyor, asıl olan o.
  • whoosie  (14.03.17 11:05:38 ~ 14:14:48) 
Bahsettiğin yerlerin tercih edilmemesi mesafeden değil muhitin yapısından kaynaklanıyor. Halıcıoğluna taşınan bir tanıdığımız ilk başlarda siz enayisiniz boş yere fazladan para veriyorsunuz derken, iki sene içinde ben bu insanlarla yaşayamıyorum diyerek ev bakmaya başlamıştı.


  • zombi  (14.03.17 12:13:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.