[]

Butik Otel Açmaca - Maşukiye

Günaydınlar,

maşukiye'de büyük bir bahçe içinde 6-7 odalı, evden dönüştürme bir otel açmayı düşünüyorum fakat kafamda bir kaç soru var, bu nedenle yorumlarınızı duymak istiyorum.

otel;
* yeşillik bir bahçe içinde bir yer olacak
* konsept olarak sıcak bir işletme olsun istiyorum. "bir kuş sütümüz eksikti" konsepti değil de daha çok insanların kendilerini rahat hissedebileceği bir yer olacak.
* evin içi yeni ve tertemiz. öyle insanların kendilerini rahat hissedebileceği bir yer dediysem gıcırdayan kapılar, saman kokulu odalar düşünmeyin.
* bahçeli olduğundan insanlar köpeklerini de getirebilirler.

sanırım bu özelliklerle aşağı yukarı ne yapmak istediğimi anlamışsınızdır. biraz ekoturizm kafasında bir yer olmasını istiyorum.

yalnız kafama çok takılan bir şey var. burası evden devşirme bir yer olacağından tuvalet ve banyo kullanımı ortak olacak. 6-7 oda + 2 tuvalet/banyo şeklinde.

tuvalet banyoyu gerekirse her giren çıkandan sonra dezenfekte edecek bir yapı da oluşturulur ama bu konu kafamı kurcalıyor.

tuvalet banyonun ortak olması çok büyük bir handikap mıdır? ücretlendirmeyi mi aşağıya çeker? kitleyi mi değiştirir? yoksa hiç kimse gelmez mi gibi kafamda deli sorular...

 
kendi adıma söyleyim, tuvalet banyonun ortak olması hiçbir şekilde gitmeyeceğim anlamına gelir. bir kere çiftler yüzde doksan gelmez.

fiyat konusuna gelince tabi ki geleceklerini varsayarsak onu da etkiler. aynı fiyata tuvalet banyolu odada kalmayı tercih eder insanlar. ancak belki tek günlük işi olan insanlar geçici olarak kalmayı düşünebilir genelde de o profil butik otel seçmez uygun ve apartman cinsi otelleri tercih eder.

kişisel yorumumdur.
  • prodeq  (14.03.17 09:37:03) 
@prodeq
teşekkürler, maşukiye çok iş amaçlı gelinebilecek bir yer değil. o nedenle hedef kitle iş seyahatine çıkanlar değil de 1-2 günlük kaçamak yapıp kafayı dinlemeye gelenler gibi.

  • sos fistik olsun mu  (14.03.17 09:48:52) 
prodeq +1
Kesinlikle ortak kullanımlı tuvaleti olan bir otelde konaklamam. Yaz tatillerinde havuz kenarındaki tuvaletleri kullanmamak için çok sefer odaya gitmişliğim var.

  • hadi hadi  (14.03.17 09:54:54) 
yalnız gezilerimde ortak banyo sorun olmuyor ama hanımın imkanı yok ortak banyo wc olayını kabul ettiremiyorum.

çiftlere yönelik bir şey yapıyorsanız evin yapısıyla biraz oynamanız en azından bir kaç odayı banyo ve wc yi oda içerisine almanız lazım.
  • prezarlatif  (14.03.17 10:20:47) 
ortak banyolu yere ailenin geleceğini zannetmiyorum, ben tercih etmem maşukiyeye kahvaltı gezmek için geliyoruz bazen kaldığımızda oluyor her ne kadar en ucuz yeri tercih etsemde ortak banyolu ise ne kadar ucuz olursa olsun es geçerim, belki hostel tarzı bişey düşünürsen genç kesime yönelik olabilir ona göre de fiyatları koyarsan gunluk gezginler için tercih edilebilir olur


  • eja  (14.03.17 10:36:00) 
arkadaşlara ben de katılıyorum. ortak tuvalet banyo olan yere kesinlikle gitmem. kendim gidecek olsam bile çook çok düşük bir fiyat beklentim olur. kız arkadaşımla hiç gitmem. bence de bunu çözmeden işe girişmeyin derim.


  • awlmi  (14.03.17 11:01:45) 
kesinlikle gitmeyi düşünmem ortak wc ve banyodan dolayı. gelenler de şu kafada olurlar: "zaten pis bir insanım, ortak banyodan wc den kapabileceğim bir mikrop yok"


  • sekerse tehlike  (14.03.17 11:07:35) 
Abi yanlışlıkla gelsem tuvaleti görünce paramı iade istemeden çıkar gider, üstüne ekşide sikko maşukiye oteli diye başlık açarım. Bu insanlar sevişicek abi belki? Tuvalet şart değil mi? Bence şart. Birde şey var, kimi tırrekler gazeteyle ipad ile falan girip cidden 40 45 dk çıkmıyor. Böyle iki kişi girse senin otel iptal :(


  • Bowie  (14.03.17 11:22:02) 
arkadaş büyük ada'da restore edilmiş bir konakta pansiyon işletiyor. kendisi de restoratör mimar olduğundan yapının orijinalliğini bozmamak için ortak wc-banyo kullandırıyor. hiç boş kalmıyor+booking puanları da yıkılıyor.

senin kitlen hijyen kitle olmayıversin. yeter ki ortak mekanları temiz tut ve gelecek kişiler bu konu hakkında önceden bilgili olsun.
  • manuel mandalina  (14.03.17 12:14:29) 
ortak tuvalet banyo, yanında çok cazip birşey sunulduğunda kabul edilebilir. atıyorum manzaradır, işte diğer arkadaşın bahsettiği gibi özel bir mimaridir vs., onun haricinde çiftler için çok sıkıntılı olur. bir de nasıl bir ev bilmiyorum ama ses yalıtımı da önemli. yan odada yaşanan her detaya şahit olmak istemem açıkçası.

durum maşukiye olduğu için böyle esasen. yoksa senin mevzu butik otelden ziyade hostel'e daha uygun ve böyle şeyler hostellerde problem olmaz.
  • format c  (14.03.17 12:19:44) 
Tuvaletin ve banyonun ortak olması çok büyük bir sorun bana göre. Para verip bir yere vakit geçirmek için gidiyorsam kendi evimde işeyebilmeliyim. Maşukiye bana çok yakın olmasına rağmen böyle bir ayrıntıyı fark edersem oraya gitmekten vazgeçer ve daha iyi bir yere gitmeye çalışırım.


  • dissendium  (14.03.17 12:24:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.