[]

Toplu Mail Gönderimi

selam arkadaşlar. bu işin en ekonomik ve performanslı yolu nedir?

yaklaşık 15-20binlik subscriberım var. mailchimpte bunun karşılığı yaklaşık 200 dolar civarı falan. (dolar 4 liraya yakınsamasaydı makul bir ücret olurdu ama şuan bu işin geliri, giderini karşılamıyor türkiye şartlarında)

mailchimpe alternatif daha ekonomik mail servisleri var mıdır?
varsa 20bin subscribera ne kadar ücret alırlar yaklaşık?

ikinci sorum ise şu:
bi vps sunucudan toplu mail göndeirmi yaparsam anında spama mı düşerim? yani bu iş için bir vps alsam, ayarları falan yapsam ben de başarabilir miyim? (mailchimpteki istatistikleri alamamış olurum tabi)

 
mailchimp yerine, listeni kendi elinde tutup smtp ile gönderim yaparsan çok ucuza halledersin abi.
dezavantajları:
mailchimpteki gibi liste kavramı yok, listeni kendin yöneteceksin, ekleme çıkarmayı kendi veritabanında kendin yapacaksın.
teknik olarak daha külfetli oluyor. mailchimp'te bu listeye bu maili gönder diyorsun gidiyor. smtp'de kodunu hazırlayıp smtp sunucusu üzerinden 100 er 100 er filan göndereceksin döngü halinde.
unsubscribe olayını da yine kendin takip edip listeden çıkarman lazım.

direkt kendin gönderirsen evet spame gider çoğunlukla. o yüzden bir tane smtp relayi kullanacaksın. ör: mailgun, sendgrid vs. bir de tr'den sendloop var. sen bunların api'siyle iletişime geçip bu mail adresine bu içeriği gönder diyeceksin onlar gönderecek. bunların ücretleri mailchimp'e göre çok daha uygun ama dediğim gibi setup ile uğraşacaksın biraz.
  • gman  (14.03.17 09:59:26) 
eğer bu iş smtp ile çözülürse halledebilirim.
yazılım bilgim var, cronjob'a falan bağlayıp oradan düzenli 100'er tane seçtirip seçtirip gönderebilirim. o sıkınt değil aslında.

ama 100er 100er göndermenin süre kısıtı nedir? eğer saatte 100 taneyse, 20bin subscribera gönderim yapmak 10 günümü alır :S
  • tchuck  (14.03.17 10:03:48) 
bu arada sendloopa baktım şimdi, 20bin subscriber için 145 dolar istiyor.
mailchimp ile aşağı yukarı aynı, iksiini kıyaslarsam mailchimpi tercih ederim açıkçası :S

ya asıl sıkıntı şu: ilk kez toplu mail denemesi yapacağım. ve 3-4 mail gönderip geri dönüşleri test etmek istiyorum. ama sırf test etmek için 600tl ücret ödemek fazla geliyor, çünkü ben maillardan ciddi bir dönüş alabileceğimi düşünmüyorum. (ha alır mıyım işte onu öğrenmem gerek)

en kötü ihtimalle işi yine mailchimple çözeceğim ama son ihtimal olarak kalsın istiyorum :(
  • tchuck  (14.03.17 10:04:39 ~ 10:05:49) 
bir diğer sorum da şu.

x bir sitem var ve orasıyla bir miktar mail topladım.
y bir sitem var, orasıyla da bir miktar mail topladım.

x sitem ile topladığım mailleri, y sitem için gönderebilir miyim? ve gönderim amacım: "buraya da abone olabilirsiniz" falan gibi bir şey olabilir mi? yoksa son kanunla beraber bu da yasadışı mı?

teşekkürler.
  • tchuck  (14.03.17 10:18:45) 
süre konusu şöyle olur, 100er 100er gönderdiğini düşünürsek bir gönderim 3 saniye filan sürer. 100 tane email seçtirip bunları tek bir istekte smtp relayine göndereceksin. Bu şekilde 20000 mail gönderimi 15-20 dk. civarı sürer.

sendloop'u yanlış biliyormuşum sadece smtp olarak düşünüyordum. o da mailchimp tarzı bir servis yapmış. o durumda sendgrid'e bakabilirsin 40 bin email gönderimi 10 dolar diyor.

geri dönüş noktasında ise sektör ortalamalarını mailchimpten bakmıştım bir ara, e-ticaret için mail açılma %3 tıklanma %1 gibi bir şeydi sanırım şimdi bulamadım. yani evet muhtemelen sen de bu civarlarda bir geri dönüş elde edersin kesin konuşamasak da.

mailchimp'i hiç kullanmadıysan 2000 subscribera kadar bedavaymış, onu bir süre dene istersen, bir kaç bülten gönder geri dönüşleri izle. ona göre listeyi genişletmeye karar verirsin. bol şans.
  • gman  (14.03.17 12:45:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.