[]

bu alfa-beta erkek olayları ne derece doğru sizce?

öncelikle şunu söyleyeyim, ben saçma buluyorum. nedenine gelince kendi üzerimden değerlendireyim.

şimdi bunları var kabul edersek, kesinlikle alfa değilim. baskın bir insan değilim çünkü ince ruhluyum. naif bir insanım. nasıl diyeyim, iyi aile çocuğuyum. tezcanlı değilim aşırı soğukkanlıyım. kısacası lider olmak için doğmuş bir insan değilim.

öte yandan beta da değilim çünkü itaatkar bir insan değilim. hiyerarşik olarak bir insanı kendimden yukarda kabul edemiyorum. emir almayı kesinlikle sevmiyorum. ikisine de yeterince örnek veremiyorum ama şundan eminim iki kategoriye de uymuyorum.

eğer mesele kız meselesiyse bu güne kadar karşılık alamadığım 1 ya da 2 kişi olmuştur onlarla da çok üstelemedim. ama bunun da fiziksel görünüş ve biraz da konuşma becerisi olduğunu düşünüyorum.

bunun başka türleri falan var mı? çünkü bu haliyle bana saçma bir şey gibi geliyor ama internette sürekli görüyorum bu konuyu.

 
söz konusu hayvan ''insan'' olunca alfa beta diye ayırmak yanlış değil fakat yetersiz denebilir belki. sosyal evrimimiz çok alengirli bir hale geldi eskisine göre diye düşünüyorum. hayvan bilimci değilim fakat hayvanlar aleminde bu iki kategorili sınıflandırmanın yeterli sayılamayacağı, insan dışında da hayvan vardır diye düşünüyorum.

kısaca doğruluk payı var fakat ikiyle sınırlandırmak pek tutarlı bir iş değil sanırım.
  • kisa bisey olsun istemistim  (14.03.17 02:02:44) 
egitimli, omurga yonetiminden olabildigince uzaklasmıs bir insan evladısınız. şansınıza karsı cinsle ilişkilerinizde de belli bir fikri seviyenin ustundeki insanlarla muhatab olmussunuz.

özet: hayat size güzel:)
  • galandar kostumu  (14.03.17 02:03:07) 
@sweetness bu böyle bütün yunan alfabesi boyunca gidiyor herhalde asdfghj


  • pilavmaker  (14.03.17 02:29:02) 
Yok böyle şeyler. İnsan yaşamı alfa veya beta olunamayacak kadar karmaşıktır. O yüzden böyle genelleyemezsin. Hayvan sürüsünde yaşıyosan o ayrı. Sürüde olur o. Yani kimin alfa kimin beta veya başka bi şey olduğunu tespit edebilmek için komple dağa taşınıp ilk insan gibi yaşamamız lazım. Bu da mümkün değil.

Öyle bikaç özelliğini beğenip, grupta falan öne çıktı diye alfa erkeği olarak gösterilen erkeklere sakso çektirecek çok adam var dünyada. Kendini kandırmasın kimse. Günümüzde lider olarak gösterilen adamlar da çevresinin medeniyeti, hoşgörüsü nedeniyle bu kadar sivrilmiş, manipülasyon ustalarıdır.

Yok böyle bi şey yani. Yüzlerce yıl öncesinde kaldı bunlar.
  • zirrealist  (14.03.17 03:19:16) 
alfa erkek'in en kanlı canlı örneği rte'dir. (sad but true)


* yandaşlar için not: alfa erkek iyi birşey, evimden aldırmayın beni please.
  • supermatik  (14.03.17 03:24:37 ~ 10:42:19) 
Bunlar çok kabaca ayrımlar. Vücut tiplerinin halkın anlayacağı basitlikte mezo, endo vs. gibi ayrılmasına benziyor. Bu işlerin uzmanları için çok daha detaylı kişilik tipi analizleri mevcuttur muhtemelen.


  • arnold schwarzeneger  (14.03.17 09:14:55) 
Alfa demek sürü lideri demektir. Yani kendini kabul ettirmiş, diğerlerine psikolojik ya da fizyolojik üstünlük kurmuş demektir. Alfa olmak bilinçli veya içgüdüsel bir seçimdir. Beta olmak seçim değildir. Alfa değilsen takipçisindir, betasındır.

Beta olmak mutlaka kötü bir şey değildir. Yalnız toplumda alfalar daha çok saygı görürler, daha çok sevilirler, ön plana çıkarlar.

Her ne kadar insan hayvana göre kompleks bir hiyerarşide yaşıyormuş gibi görünse de hayvanlardan farkımız teferruattır.

Alfa olmanın çoğu zaman boyla posla alakası yoktur. Özgüvenle alakası vardır. Özgüven dediğin duygu toplumda her an teste tabidir. Alfa olmak cesaret ister çünkü diğer alfalarla mücadele etmek zorundasındır. Gerçek bir alfa değilsen alt edilmen çok sürmez. Çünkü özgüvenli rolü yapamazsın. Bir duruma denk gelirsin anında foyan ortaya çıkar. O yüzden ya özgüvenlisindir ya değilsindir.

Nasıl herkesin zengin olduğu bir toplum mümkün değilse herkesin alfa olabileceği bir toplum da olamaz.
Herkes zengin olmasa da toplumun geneli refah içinde yaşayabilir. Çoğu insan da buna razıdır.

EK: Ayrıca alfa olmak sağa sola küfür etmek, gücünün yettiğini dövmek demek değildir. Yakın tarihte ultimate alfa Atatürk'tür. Bir orduya, bir millete liderlik edip bağımsızlığını kazanmasına ön ayak olmuştur. Öyle ki düşman komutanlar savaştan sonra onu övmüş, saygı duymuşlardır. Milyarlarca insan dünyaya gelip geçmişken bu kalibrede bir alfa tarihte çok azdır. Kimseye eyvallah etmemiş ama karşısında savaşan komutanların dahi saygısını kazanmış pek adam yoktur.
  • idexo  (14.03.17 11:47:25 ~ 11:54:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.