[]

Eski sevgiliden kalan fotoğraflar ve yeni sevgili :/

Selamlar.
Çok sevdiğim, sorunsuz çok iyi giden bi ilişki içinde olduğum, ciddi planların söz konusu olduğu bi sevgilim var.

Dün teamviewer ile bilgisayarımda bi şeyler düzeltirken denk geldi fotoğraf klasörüme girdik ben "aa onu da göstereyim bak" filan derken. Eski sevgilimle birkaç fotoğraf da varmış ama klasörde, onları da gördü, "niye duruyo bunlar silsen daha iyi değil mi" dedi, rahatsız olmuş, haklı olabilir de :/

Ama eski sevgilimle 5 yıllık bi geçmişimiz vardı, birlikte büyüdük sayılır, tonla anı, lise zamanları, kep töreni, ne bileyim bahar şenlikleri, konserler... Buralardan da zaten toplasak 15 20 tane fotoğraf kaldı, ayrıldığımızda asıl klasörü silmiştim. 4 5 yıl oldu ayrılalı, bi şey hissetmiyorum hiçbir şekilde ama şak diye tamam sileyim diyemedim :/

Şimdi sevgilim rahatsız olduğu için silmemezlik yapmak da istemiyorum bu konu sorun olsun istemiyorum hiçbir şekilde onu kırmak istemem, ama o anılar da güzeldi yani hiçbir şey hissetmesem de artık, hayatımın çok çok güzel zamanlarına ait. Siz olsanız napardınız?

 
Sildik, sileriz. He nedir gerçekten çevremde olgun insanlar gördüm silmeyen ancak onlar da sevgilileri/eşleri sorun etmediği için silmemişlerdi. Kızcağız/oğlancağız takılmış, silmek daha uygun.


  • okumayi sevmeyen okur  (13.03.17 20:45:21) 
ben silemezdim, eski sevgili fotosu degil gecmisimin yadigarlari diye bakiyorum mevzuya:/


  • galandar kostumu  (13.03.17 20:47:07) 
ben olsam silmezdim. erkegim .


  • scars dont fade  (13.03.17 20:47:34) 
Ben olsam silmem yani kusura bakmasın. Ama bilgisayarımda durmaz, harici diskte eski fotolarım. Sen de diske atıp bilgisayardan silebilirsin.


  • peggy  (13.03.17 20:49:04) 
Daha önce şöyle bir cevap vermiştim, kopyalayıp yapıştırıyorum:

Eski sevgili fotoğraflarını neden düşmanmış gibi silmemiz gerektiğini anlamıyorum. Hayatımda hiçbir eski sevgilimin fotoğrafını silmedim, sosyal medyadan çıkarmadım. Eski arkadaşlarımı da silmedim. Kanlı bıçaklı olduğum kişiler yok ama olsa onları da silmezdim. Bilgisayar değiştirirken cd'lere, dvd'lere ve harici hard disklere aktardığım oldu. Hayatımdan insan çıksa bile, geçmişimden çıkaramam. Onlar isterse çıkarırlar. Bazı fotoğraflara 10 yıldır bakmadım, bazısına 3 yıldır ama aynı yerde duruyorlar. Hatta şu anda bilgisayarda kimin ne fotoğrafı olduğunu bile bilmiyorum. Anı olsun diye durmuyorlar, bakmak istediğim için de durmuyorlar; 'Ya bir gün bakmak istersem' diye duruyorlar. O insanları geri istemiyorum, hatırlatıcı bir şey olmasa aklıma bile gelmezler, hayatlarımdan çıktığı için mutlu ve müteşekkirim, hiçbirini özlemiyorum, fotoğraflara bakma ihtiyacı hissetmiyorum ama kimse bana bir gün bir felakete uğramayacağımı ve tüm hayatımı fotoğraflarla gözden geçirmeye ihtiyacım olmayacağını garanti edemez. Belki sevgilim/eşim trajik bir şekilde ölecek ve bir zaman sonra oturup hayat muhasebesi yapacağım; belki ben amansız bir hastalığa yakalanacağım ve tüm geçmişimi gözden geçirmek isteyeceğim, hayatıma gelmiş geçmiş herkese fotoğraflarla bir resmi geçit yaptırmak isteyeceğim. Bunların olmayacağını kim garanti edebilir? Bana kalsa can düşmanımın dahi fotoğrafını saklarım bilgisayarımda. Keşke hayatımın her anının fotoğrafı olsa ve saklayabilsem. Çünkü fotoğraflar bana kim olduğumu hatırlatıyor; o zaman birlikte olduğum kişi de o dönemin bir figüranı. Şu an Allah'la birlikte olsam ve ona tapsam bile sileceğimi sanmıyorum; çünkü ben bir şeyler yaşadım, yaşadıklarım bana bir şeyler kattı ve ben insanlara değil ama yaşadıklarıma sahip çıkmak istiyorum. Eski sevgililerimden herhangi birinin yüzünü görmek istemediğime, ıkınsam bile özleyemeyeceğime bilcümle kutsallarım ve değerlilerim üzerine yemin edebilirim ve hayat beni çok kötü bir yola sürüklemedikçe bakmak istemeyeceğime de garanti verebilirim, bu konuda bana sınırsızca güvenebilir; sadece ileride başıma gelebilecek her şeye hazırlıklı olmak istiyorum. Sevgilim de bunu yapsa açıkçası bir şey demem, bir şey düşünmem. Sadece fotoğraflar açılmışsa nostalji yapıp yapmadığını merak eder ve anlarım, o zaman duruma göre kıllanırım.

Neyse, yine çok yazmış bulundum ama belki silmeyenlerle empati yapılabilir ve bu size verilen değerin azaldığı, eskisine takılıp kalındığı anlamına gelmek zorunda olmadığını açıklamak istedim.
  • aychovsky  (13.03.17 20:50:54) 
Diğerlerini bi sinir anında silmiştim ayrıldığımızda. Sonra pişman olmuştum ama bütün anılarım gitti diye. Ne bilim çok kararsız kaldım, kendimi onun yerine koyduğumda da net bi şey söyleyemiyorum, mesela instagramında eski sevgilisi var hâlâ ve bu beni rahatsız etmiyor etmedi hiç. Çok güzel açıklamışsınız ama hepiniz, aychovsky özellikle, eline sağlık.

Hala karışık kafam :/
  • mutlusismankedi2015  (13.03.17 21:30:22) 
dün aynısı bana oldu benimki(aslında karşılıklı hoşlanma) kalsın ya anı olur dedi. zaten kafamdan uçup gitmiş orada yerini bile unuttuğum bir yerde bir fotoğrafı dursa ne olacak? hani ona da aynısı olsa sil yok et hepsini diye dayatmazdım. sonuçta o an benimle.


  • freetakilir  (13.03.17 21:39:20) 
Bunu örnek verdim, rahatsız olduğun an silerim hiç sorun yok dedi :D yok olmuyorum sorun yok benim için dedim Yok gerçekten bitmiş gitmiş. Ama konu sonra aynı yere geldi eheh:)


  • mutlusismankedi2015  (13.03.17 21:53:00) 
Benim icin de eski sevgili degil, yasanmislik. Yasanmisliklarim yasanmamis gibi hareket edemeyecegim icin silmem elbette.

Ona da bu sekilde aciklayabilirsin.

Aychovsky +1
Galandar +1
  • kuehles blondes  (13.03.17 22:19:37) 
Diplere bi yere sakla, görünmesin öyle kolay kolay ortaya çıkamasın.


  • roket adam  (13.03.17 22:30:47) 
Ben silmem erkek arkadaşım da sorun etmiyor Eski fotoğraflarımın arasında karışık bir şekilde duruyorlar ama erkek arkadaşımın bilgisayarında durmasından rahatsız oluyorum. O sildi çok da bir baskı yapmadım. Böyle de şerefsizim. Bence bilgisayarında sadece eski sevgilinle olan şeyleri değil bütün eski anıları bir flashdiske aktar hem yedeklemiş olursun. Bilgisayardan da sil. Silmeye çekinmekte haklısın hayatının bir dönemi.


  • sincapyemeyin  (14.03.17 06:13:36) 
biten aşkın anılarını saklamayı sevmiyorum. benim de ne fotolarım var eski aşklarımda. silsinler isterim. saygı gereği silinmeli bence..


  • twelfth  (14.03.17 12:37:16) 
niye sileyim ki? hepsiyle iyi kötü bir şeyler yaşadım. birbirimize bir seyler kattık. onlar benim ' insanlarım' . aynı sekilde karsımdaki insan içinde böyle düşünürüm.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (14.03.17 13:10:59) 
bu yazdiklarini aynen ona soyle. senin konuya bakisini anladigi zaman sil de demez. hala rahatsizsa hariciye at +1 sevgilinden onemli degil.


  • jimicik  (14.03.17 13:15:53) 
buradaki farklı yere sakla sevgilinin görmeyeceği yere sakla tavsiyelerini ben olsam dinlemezdim.
Açık net ol ne karar verirsen sevgiline açık açık söyle aranızda gizli saklı olmasın. Silmeyeceksen de silmedim sadece artık göz önünde değil de. Ondan saklayıp silmiş gibi görünme.

şahsi fikrim sil gitsin tabi.
  • basond  (14.03.17 13:49:25) 
@basond
Evet içime sinmiyor aslında silmeyip ona sildim demek. Yalan söylemek istemeyecek kadar çok seviyorum Ve saygı duyuyorum ona...

@jimicik
Söyledim ona böyle, anladı konuya bakışımı ama rahatsızlığı geçmedi. Ben senin bilgisayarına baktığımda bu fotoğraflarla karşılaşma fikrini sevmedim dedi. Belki göz önünde olmayacağını söylersem geçer rahatsızlığı :/
  • mutlusismankedi2015  (14.03.17 23:33:41) 
Feedback vereyim. Konuştum :) silmenin içimden gelmediğini ama onu da haklı bulduğumu Ve bilgisayardan kaldırıp harici diske vs atacağımı söyledim. O da seni anlıyorum senin kararın haklısın saygı duyuyorum dedi, görmediğim sürece sorun yok dedi, halloldu bu mevzu :) teşekkürler herkese.


  • mutlusismankedi2015  (16.03.17 00:24:45) 
Fotoğrafları silince geçmişi silmediğiniz gibi eskiye savaş açmış, düşmanlık yapmış da olmuyorsunuz. Karşınızdakinin hassasiyeti sizi böyle bir şey yapmaya mecbur bırakabilir. Karşınızdaki insan da sizin gerekçenizle buna benzer bir şey yapmaya mecbur hissedecek kendini... İlişki böyle böyle yürüyüp gidecek. Geçinmeye gönlünüz var ise tabii. Ben inadı, kendimden taviz vermem zihniyetini anlamıyorum. İlişkide ben böyleyim eşiği yoktur. O eşiği size çiğnetirler. Hatta yalarsınız o eşiği ama iş işten de geçer. Ben hassasiyetler, ama samimi hassasiyetler üzerinde tepinilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ha egzajere edilen, duygusal baskı altına alınmış ilişkileri kastetmiyorum. İşim de olmaz öylesiyle.


  • lazarus  (16.03.17 00:31:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.