[]

Aranızda örgü örenler var mı?

Bu örgü olayını çok sevdim, adeta terapi gibi beni sakinleştiriyor fakat örecek de bir şey bulamıyorum pek, erkek arkadaşıma 2 tane boyunluk ördüm bi tane de kendime ördüm. Siz neler örüyorsunuz, battaniyeye falan mı geçsem acaba ehueh?

Ek not: En son ne ördünüz paylaşır mısınız bi de renkli bi duyuru olsun :)


 
orlon ipinden lif örebilirsin 75 ilik ile başlayıp şiş ile, tığ ile değil şekil şekil abartıp 10 tane yap kalsın kenarda.. baya kazak falan örenler var, pdf şeklinde bulabilirsin internette örgü dergileri begendiğin bir modeli kestir gözüne yardır.

ps. bir yün ipi satan yere gidin onlar size mentorluk yaparlar, gorduğum kadarı ile yüncülerde kadın günleri kıvamında satış yapılıyor. Bakırköy tırnaztepe pasajının altındaki yüncüleri tavsiye ederim model falanda öneriyorlar
  • eja  (13.03.17 13:16:24 ~ 13:21:53) 
Humm yeğenim yok, granny square da sadece battaniyede güzel bence ya, köy işi gibi yelek falan sevemedim. haakmaarraak.s3.amazonaws.com şöyle iyi.


  • maria callas  (13.03.17 13:21:32) 
tığ ile battaniye örmeyi çok seviyorum ben de.
kocaman, pufidik şeyler yapıyorum genelde.

  • blatta hiberna  (13.03.17 13:27:27) 
büyük şiş gibi tığla tunus işi boyunluk ördüm daha demin bitirdim hatta. 3-4 sene önce de battaniye örmüştüm aynı şeyle. şişle örme konusunda başarılı değilim.


  • passive aggressive  (13.03.17 14:32:37) 
boyunluk örüyordum ben de. örüyordum. yarım kaldı öyle.


  • bol kepce  (13.03.17 14:42:12) 
@passive caps atsana


  • maria callas  (13.03.17 14:43:23) 
Ben çok seviyorum ama pek vakit bulamadığımdan yapmıyorum. En son bebek beresi ile atkısı ördüm. Ondan önce panço örmüştüm kendime. Pançoyu tavsiye ederim, hem örmesi kolay hem de kullanması güzel.
Benimki kırçıllı bir ip olduğundan örneksiz yaptım, dümdüz ördüm, ama şöyle modeller de güzel:
www.makyajtelevizyonu.com
  • peggy  (13.03.17 14:56:48) 
tig isi de dahilse ben su an yaka örüyorum. bitmesine az bisey kaldi. örnegi bir blogda bulmustum da simdi tekrar bulamadim. evde kayitli olmasi lazim, ilgini cekerse paylasabilirim.


  • shi aila  (13.03.17 14:56:54) 
ne örmüyorum ki :)

birkaç ay sonra bir kızım olacak önce ona bir yelek ördüm. ardından tv battaniyesi diye başladığım bir battaniyeyi bebek battaniyesine çevirdim. şimdi ise başka bir battaniye örüyorum.

arada kendime kazak falan örüyordum sonra onu bıraktım. en favorim ise 5 şişle patik/çorap falan örmek. bildiğim anneanneler babaanneler gibi 5 şişle patik örüyorum. yardım istersen yeşillendirebilrsin :)

edit: bu arada ben pek tığ tutamıyorum o yüzden şişle yapılan örgüler bana daha keyif veriyor.
  • mazeret dilekcesi  (13.03.17 15:49:42 ~ 15:51:24) 
yazlık çantalar yapabilirsin. çok güzel oluyor, terletmiyor da. yıka yıka kullan.
ben dikişçiyim, bu sıralar ördüğüm bişe yok, örgü yapınca kolumda ağrı oluyor. zamanında yapmıştım epeyce. yarım kalıp beni bekleyenler de var epeyce ^^.
mısır pamuğu iplklerinden bluzlar yapmıştım kızlara. sonra moda oldu herkes yaptı hatta, eheh. bikiniler yaptım, suda çok kullanışlı olmuyor, güneşlenmelik kulanıldı o da pek pratik olmadı haliyle.
makrome ipinden çekmece düzenleyicileri yapmıştım sık iğneyle. makrome yıkamaya geliyor, leke tutmuyor, çok kullanışlı. far döküldü, ruj değdi derdi yok.

granny square en sevdiğim. çook şeyler yaptım. şal harika oluyor. ince yün aldım çile olrak. bi tanesi için iki kat, diğerinde üç kat sardım. hem sıcacık tuttu, hem çok güzel oldu. bir de patik çok seviyorum. şu an kullandığım patiklerim de granny square :)
yatak örtüsü, yelek, yaz akşamları battaniyesi, tek motiften yazlık bluz... herşey oluyor.
patikciğim :)
hizliresim.com
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (13.03.17 15:56:38) 
nasıl özeniyorum sizin gibi beceriklilere :( solak olduğumdan baştan kaybediyorum zaten, en kolayı penye ip ve kalın tığla sepet örmek dediler bi heves aldım youtube videolarından izleyip izleyip yapayım dedim ağzı gevşeye gevşeye marula döndü :/ hayır videonun da aynısını yaptım yani hatam nerdeydi onu da bilemediğim için düzeltemiyorum da. kaçtı gitti hevesim.

bi gün bi solak örgücü yakalarsam ben de öğreneceğim ^_^
  • kakamelsokoban  (13.03.17 15:57:53) 
Alize kalın ip aldım battaniye başlamaya karar verdim, selanik mi örsem bunu nasıl yapsam ki bi de bu yurtdışındaki ultra kalın yünlerin hastasıyım param olursa alıcam ondan da 2 kg battaniye boyunluk falan yapcam. Tığ işinde ben de çok iyi değilim çok küçükken fiskos masasına bi örtü yapmıştım dantel o kadar. Granny için ip bulamadım ama ondan sıkıldıkça ona devam etmeli yapacaktım neyse ona da başlarım bi ara :)


  • maria callas  (13.03.17 16:49:16) 
Bu arada duyurudan faydalanayım, izninle @maria callas :)
Tuhafiyesinde Alize Lanagold, 590 renk ip gören olursa haber verebilir mi? İst içi olduğu takdirde yer fark etmez, gidip alırım. Hiçbir yerde bulamıyoruz, kazak yarım kaldı:) Firmaya mail attım, bir şey çıkmadı.

edit: @krem peynir sağolsun bulundu, teşekkürler:)
  • peggy  (13.03.17 20:57:23 ~ 21:13:03) 
Ben de birkaç tane boyunluk ördüm, misinalı şişten dönen model. Sonra şala geçtim. İnstagramda sundayshawl etiketiyle çok hoş tığla yapılan ve kolay ilerleyen modeller var. Şimdi ise eni geniş olan (bir şiş eninde gibi) şal örüyorum, hem diz battaniyesi gibi oluyor hem de omuz için (modeli bir artır bir kes).

Bir de tunus işi modelini sevdim bu ara, ondan da 3 renkli battaniye yaptım, sütun şeklinde yapıp birleştirdim.

Suan fotografları yok ama unutmazsam gönderirim :)
  • antikitleruhlu  (14.03.17 02:13:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.