[]

Kimdi bu filozof?

Bir yerde dinlemiştim, sokrates öncesi dönemden bir filozoftan bahsediliyordu. Zenginmiş ve bereket tanrısına inanmayıp yağmur yapan yıllarda ihtiyaç olacağını tahmin ederek tarım aleti falan satıyormuş. Bşr de her şeyin sudan yapıldığını düşünüyormuş, suyun bi çeşidinden. Kimdir bu filozof?

Bu arada hayatım boyunca felsefe hakkında çok bilgisiz oldum, önerebileceğiniz kaynaklar olursa sevinirşm. Ben de ufak tefek bakıyorum ama bu konuda bilgim olmadığı için bşraz rastgele oluyor sanırım. Sürükleyici bir şey arıyorum açıkçası : )


 
Thales 'ten bahsediyorsunuz sanki. Aslında filozof değil fenikelilerle ticaret yapan bir tüccar. Orda gördüklerini gelip antik yunanda uygulamış. İlk bilimadamı denilebilir belki zaten o zamanlar bilimle felsefe çok ayrı değil birbirinden


  • curukturpkokusu  (13.03.17 12:21:04) 
İnsan nasıl insan oldu, serol teberin kitabı. Tavsiye edebilirim.


  • curukturpkokusu  (13.03.17 12:21:51) 
zenginliğini bilemiycem ama sokrates öncesi suyu seven felsefeci ise thales'tir o.

eksisozluk.com
  • tepedeki psychedelic adam  (13.03.17 12:22:43) 
tarım aleti dedin, mühendislik dedin Thales kesin. Bu sebeple dünyanın en büyük mühendislik firmalarından birinin adı da Thales.


  • babilbaligi  (13.03.17 12:32:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.