[]

selam, üniversite ile ilgili bir sorum var kafam karışık

selamlar,

2014 yılında liseden mezun oldum (meslek lisesi) yaklaşık 3 yıldır çalışıyorum askerliğim tecilliydi.

bu sene ygs'ye giridm ama pek umutlu değilim sanırım 180 barajını aşamayacağım.

mezun olduğum yıl sınavsız geçiş hakkımı kullanmamıştım.

şimdi eğer ben ygs'den kötü bir puan alırsam acaba direk sınavsız geçiş ile 2 yıl okuyabilir miyim?

yazılım alanında çalışıyorum ve sektör sürekli değişiyor, 1 yıl askerlik demek benim herşeyi bırakmam demek bu yüzden olabildiğince ertelemek istiyorum.

sizce nasıl yapmalı? nasıl olur?

 
direk geçiş hakkını kullanabilirsin.


  • burty  (13.03.17 11:56:37) 
yani konuya çok uzağım
ama direk geçiş hakları bazı bölümler için kaldırıldı diye duymuştum.
bi araştırın derim.
Kendi bölümünde devam ediyor mu okullarda tercih yapabildiğin bölümler aynı mı bi bak.
  • basond  (13.03.17 12:00:10) 
Sınavsız geçişe başvurdun mu?

Başvurduysan sınavsız geçiş için tercih yapabilirsin ama öncelik yeni mezunlarda. Ona göre tercih yapman lazım.
  • nrmnm  (13.03.17 12:00:42) 
bilişim mezunuyum bu arada.

sınavsız geçiş için özel bir başvuru yapmadım, internette okuduğuma göre ygs başvurusu sınavsız geçişi de içeriyormuş. yani eğer ygsde başarılı olursan oradan yürüyebilir olamazsan sınavsız geçişi kullanabilirsin gibi.

buradan daha net kesin bilgiler alabilirim diye sormak istedim.
  • tamam onu da ben yaptım  (13.03.17 12:05:30) 
internette okuduklarını boşver bu konularda okuman gereken tek şey ösym'nin ilgili kılavuzu. sınavsız geçiş hakkı kaldırılıp ek puan uygulamasına geçilmiş bu sene. eski mezunlarla ilgili belirtilen bir şey de yok bu yılın kılavuzunda. o yüzden şu anki şartlar altında sınavsız geçiş yapamıyorsun, ygs puanıyla tercih yapılıyormuş sadece.

kazanılmış haklar adına eski mezunlar olarak bireysel ya da toplu başvuru yaparak bir sonuç elde edebilirsiniz belki uzun vadede. hukukçulara danışabilirsin bununla ilgili olarak.
  • nrmnm  (13.03.17 12:33:47 ~ 12:38:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.