[]

aramızda karbonhidrat tüketmeyen var mı?

ya da bir süre deneyen




 
Sıfır karbonhidrat olayı pratikte çok mümkün değil, yediğimiz sebzeden, peynirden bile karbonhidrat geliyor. Ancak düşük karbonhidrat olarak mümkün, hiçbir şekilde tahıl/şeker tüketmiyorum. Baklagillerden bir miktar karbonhidrat almış oluyorum tabi.

Arada sırada (2-3 haftada bir) 1adet muz ya da 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi ile sağlıklı tatlılar yapıp yiyoruz, onun dışında evde şeker/un/glutenli ürün vs yok. Meyve de cok nadir. Ancak sebze bol bol, et ile bakliyat yiyorum, süt ürünleri tüketiyorum. Sebzeden gelen karbonhidrat çok düşük ve yavaş sindiriliyor. (Karatay mode on)
  • neferkitty  (13.03.17 00:13:57 ~ 00:29:22) 
Sadece et ya da yağ tüketilmiyorsa karbonhidrat tüketilmemesi gibi bir durum olamaz, karbonhidrat farklı formlarda hemen hemen her şeyde var. Yani peynir yesen de var brokoli yesen de var nohut yesen de var. Bununla birlikte, çikolata cips yesen de var. Sıkıntı, karbonhidratı nereden aldığın. Ben karbonhidrat tüketmiyorum diyemem ama uygun yerlerden yeteri kadar alıyorum diyebilirim.


  • angelus  (13.03.17 00:19:33) 
Ben. 130 KG obez bir bireyken, karbonhidratı minimuma indirdim. 30 kg verdim. spor falan da yapmadım.


  • Polaroid  (13.03.17 00:31:44) 
Karbonhidratı sıfıra indirmek denildiği gibi pek mümkün değil. Fakat basit karbonhidratı beslenme düzeninden çıkarmak mümkün. Ben üç aydır basit karbonhidrat tüketmiyorum, çok da memnunum.


  • voyager 1  (13.03.17 00:33:09) 
DNA'da bile şeker varken sıfır karbonhidratla beslenme diye bir şey imkansız. Ayıklayacak mısın?


  • Lim5  (13.03.17 00:38:30) 
basit- düşük karbonhidrat bahsettigim aynen. tahıl ve şekeri ortadan kaldırmak. şekeri hallederiz de un yokken misal krep yapamayız değil mi?

mesela un yerine alternatif ne kullanıyorsunuz? @neferkitty @voyager 1
  • hopp  (13.03.17 00:57:50 ~ 00:58:28) 
Ben su siteyi cok seviyorum, kizi tip1 diabet olan bir annenin saglikli alternatiflere yonelmesi ile olusturdugu tarifler var. Bazilarinda bal/pekmez vs oluyor tabi ama bazilarinda yok. Mesela bazilarinda un yerine badem unu /findik unu vs kullaniyor. Yemek tarifleri de var. Bi bakin derim

www.badeninsekeri.com

Daha bugun sahlepli chia pudinginden yaptim sadece 1 tatli kasigi pekmez var icinde ( 2 kisilik) onun yerine yarim muz da konulabilir. Krebi bir keresinde yulaf kepegi ile yapmistim ama karbonhidratsiz olmaz galiba hic denemedim.
  • neferkitty  (13.03.17 01:07:30 ~ 01:08:59) 
bende tip1 diyabetim. karbonhidrat hesaplayarak yiyorum surekli.
tuketimi tamamen sifira indirmek aslinda pek mumkun degil.
ben bir donem cok cok azaltmstim, hem kilo kaybi yasadim hemde gucsuz bir duruma geldim.
  • foster  (13.03.17 01:20:23) 
@hopp bir keresinde başlarda krep için yulaf unu denemiştim ama çok kötü olmuştu. Belki de ben yapamamışımdır bilmiyorum :) Sonra da eskiden sevdiğim şeyleri başka malzemelerle yapmaya çalışmak yerine yeni beslenme düzenime uygun şeyler yapmaya başladım çeşit çeşit omletler vs. Bir süre sonra insanın canı gerçekten çekmemeye başlıyor zaten.


  • voyager 1  (13.03.17 01:32:07) 
Yeşil sebze ve az miktarda kuruyemiş dışında hiç tüketmiyorum. Süper olay.


  • arnold schwarzeneger  (13.03.17 10:24:45) 
Ben karbonhidratı bırakamadım.
Şeker tüketmiyorum, rafine şeker yani. Paketli şeyler ve abur cuburlar vs kesinlikle yemiyorum.

Makarna, börek vs yemiyorum bir de.
  • sopiro  (13.03.17 12:06:02) 
@hopp unsuz pancake tarifi de varmış şimdi gördüm :D

www.badeninsekeri.com
  • neferkitty  (13.03.17 23:02:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.