[]

ev ve arkadaşlık

merhaba

ev arkadaşımla iyi olmayan bir ilişkimiz var. kendisi sorumsuz. sorunun sebeplerinden bahsetmeyecegim çünkü başka bir şeyler soracağım ama genel olarak ilişkimiz çok yüzeysel ve yalnızca maddi paylaşıma yönelik. ev arkadaşıma a diyelim.

bir de yakın olduğum, iyi anlaştığımız, çok sevdiğim bir arkadaşım var bu da e. e ve s. ev arkadaşı. ilişkileri aşırı problemli. görünürde bir şey yok ama e. çıldırmış durumda. çünkü s. çocuk gibi. eşyaları evin her yerine saçılmış halde vs. bir sürü bir şey. 2 yıldır aynı evde kalıyorlar. e. kavga etmeyi sevmediğimden ve s. ' ye bir şeyler yüz kez söylense bile asla bir şeyleri değiştirmediğinden artık e. hiçbir şey yokmuş gibi davranmaya alışmış. yaşamaya çalışıyor.

biz bu e. ile neredeyse beraber yaşıyoruz. ya ondayiz birlikte ya bende. güzel bir arkadaşlığımız var. bir ev arkadaşından beklentilerimiz benzer.

bugünlerde e. beraber eve çıkma konusunu acti, baya da kaptırdı kendini bu düşünceye. ben de isterim ama birtakım çekincelerim var. iyi arkadaşlar eve çıkarlar sonra her şey mahvolur, ilişkileri bozulur falan bunları çok duydum. böyle bir şey olup olmayacağını nasıl öngörebilirim, öncesinde e. ile neleri konuşmaliyim?

e. ile eve çıkayım mı oturayım mı oturduğum yerde?

genel olarak bu konu hakkındaki onerilerinizi alabilirim

 
çıkma bence bu şekilde devam edin


  • basond  (12.03.17 21:53:44) 
Beklentiler aynı ise ben pek bi sorun görmüyorum ayrıca beklentilerinize de karşılıklı uyum sağlamanız da gerekiyor. Mesela eskiden benim sac kılı huyum vardı cok tilt oluyordum böyle varya ateş çıkıyordu kulaklarımdan sağolsun arkadasım dikkat ediyordu keza bende onun tahammül edemediği seylere göre hareket ediyordum ve yaşayıp gidiyorduk. Eğer iyi birer arkadaşsanız eve çıkmadan önce iyice kendinizden şakayla karışık değil ciddi ciddi bahsetmeniz gerek ince nüansları. Çünkü bazen bunlar görünmeyebilir


  • fıytfıyt  (12.03.17 21:54:14) 
İkiniz de beklentilerinizi ve isteklerinizi net olarak belirleyin. Temizlikse temizlik. Yemek pişirmeyse yemek pişirme. Hele hele maddi konular. Aranızda oturup baya ciddi ciddi konuşun, anlaşın ve sonra çıkın. İyi dostlar aynı evde yaşadığında da gerilim oluyor zaman zaman ama yarım saat sonra "hadi gel çay yaptım" ile kapanıyor mevzu :)) Biraz evlilik gibi yani.


  • medre  (12.03.17 21:57:40) 
Çıkma cidden ben de o hatayınyaptım. Arkadaş olmak çok önemli ev arkadaşlığı ise zor bir bu şekilde devam edin.


  • fasulyek  (12.03.17 21:59:42) 
arkadaşlık ne kadar iyi olsa da ev durumu boktan olabiliyor. evde temizlik konusunda anlaşamadığım adam yemek yaptırmazdı bize. gel yemek yap dersin yapmaz, bir gün bir bakmışsın yapmış falan. değişikti yani. gel temizlik yapalım desen ıh ıh. yemek yapardı, dünya bulaşık çıkarırdı. ama dışarıda da dünyanın en iyi çocuğu. bazen faturalar konusunda kafa açardı. gel ödeyelim derdik ödemezdi sonra öderdik. çoğunda cezalı öderdik.

arkadaşlar dışarıda ve içeride farklı olabiliyorlar.

zaten yaşayacağını yaşamışsın. bu saatten sonra daha ne yaşayabilirsin ki diyerek yeni eve çıkmanı da öneririm.
  • blue eyes white dragon  (12.03.17 22:00:24 ~ 22:01:34) 
Bence en stratejik çözüm eğer imkanı(boş oda gibi) varsa; biriniz diğerinizin evine taşınsın. Bu sayede çoğunluğu elde edersiniz ve 3. arkadaşınız en kötü ihtimalle evden ayrılır, bu da zaten ilk fikrinize götürür sizi.

Onun dışında mecazen şimdi boşanıp yeni birisiyle evlendiğinizde bu malesef hüsranla sonuçlanabilir. Cinsiyetinizi bilmiyorum ama bu şekilde sonlanan 3 olmak üzere birisi de şu an çalkantıda olan 4 kız evi bilyorum. Kadınlar bu konularda biraz daha tuhaf. Yeni tanıştıkları insanı ''çok güzel anlaşıyoruz'' sıfatını şak diye verince, birlikte hayallerle eve çıkıyorlar ve sonra 3. kişiler v.s ile aslında o kadar da güzel anlaşmıyormuşuz diyorlar.
  • mete kudur  (12.03.17 22:14:14) 
para faturalar konusunda sorun çıkmaz. bu konularda ikimiz de dikkatli ve hassasiz.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (12.03.17 22:16:21) 
En yakin arkadaşımla eve çıktım. 9 senelik arkadaşımdı. Artik görüşmüyoruz. En yakın arkadaşla eve çıkmak pişmanlıktır.benimki ev hayatinda sorumsuz ve 0,50 kuruşu bile sorun yapan biriydi. Belki benimki hep problemli biriydi bilemiyorum.


  • cabiday  (12.03.17 22:33:25) 
ev 2+1 olmalı herkesin kendi odası olmazsa bu iş olmaz. ortak odayı ve mutfağı nasıl kullanacağınızı hangi şartlar altında nasıl davranacağınızı konuşun. ödemeler konusunuda öyle temizliktede bulaşıkları sıraya sakın koymayın herkes yediğini hemen yıkayacak diyin tencere tava olayınıda hergün bir kişi yemek yenir yenmez halledecek şekilde olmalı.


  • haskoylu deli hasan  (12.03.17 23:33:08) 
insanlar birbirlerini en iyi aynı evde tanır derler bence de kesinlikle öyle, en iyisi 1 hafta birlikte yaşamayı denemek ama karşıdaki bunun test olacağını bilmeyecek bence mantıklı.


  • volkanaydin152  (13.03.17 00:22:05) 
ev arkadaşlığı pişmanlıktır.
gerçi siz ikiniz de zaten başka ev arkadaşlarıyla yaşıyorsunuz.
şöyle düşünmek lazım, sonucunda ilişkiniz bozulursa üzülür müsün, üzülmez misin? çok üzülmem dersen o riske girilir.
  • suq  (13.03.17 14:22:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.