[]

ingilizce hazırlık sınıfı

şimdi şöyle bir durumum var. ingilizce hazırlık okumak için ygs ye girdim lys den sonra tercih yapacağım. sınavım gayet iyi geçti(bu arada yüksek lisans bitti doktoraya hazırlanıyorum hazırlık alma sebebim hem bu hemde avustralya kanada gibi bir ülkeye göçme durumu var) özel okullarda(izmir ekonomi ya da yaşar üniversitesi) ya da devlet okullarında (ege 9 eylül katip çelebi gibi) okullarda burslu ve normal öğrenim şeklinde bölüm kazanmam zor değil. merak ediyorum ege y ada 9 eylülde ingilizce sözel ya da eşit ağırlıkla alım yapan bölümleri nereden öğrenebilirim?

birde ingilizce hazırlık için devleti mi tavsiye edersiniz yoksa özel okulları mı? daha evvel kıbrısta doğu akdenizde hazırlık okumuştum ve harika bir eğitim vermişlerdi 6 sene sonra kullanmayınca ingilizce pre intere seviyesine gerilemiştir diye düşünüyorum.

önerilerinizi alabilir miyim?

 
Geçme notunun 65-70 gibi yüksek olduğu üniversiteleri tercih edebilirsiniz.


  • dissendium  (12.03.17 19:41:52) 
ODTÜ veya Boğaziçi'nde bir bölüm kazanmak için gayret edin. Mezun olunca ben Boğaziçi Sosyoloji yazmayı düşünüyorum.


  • tahin pekmez yoğurt  (12.03.17 19:56:09) 
yanlış anlaşıldı sanırım ben hazırlıktan sonra okulu bırakacağım izmirde bir okula gideceğim.


  • haskoylu deli hasan  (12.03.17 20:46:29) 
ben devlet üniversitesinde kız arkadaşım özel üniversite de dil eğitimi aldık. Onun eğitim seviyesi benimkini havada tokatlar öyle diyeyim


  • prens zuko  (12.03.17 20:57:52) 
izmir'deki devlet üniversitelerinde çok da iyi ingilizce verilmediğini duydum. iyte hariç. adamlar biraz farklılar. ege'de okuyan tanıdıklarım vardı çok da öğrendiklerini zannetmiyorum.

yerinizde olsam özel tercih ederdim. mümkünse kur kur atlanılan yerler. ege'de kur olayı yoktu. tek bir şekilde herkes aynıydı.

yök atlas diye bir şey var. oraya bakabilirsiniz.

yokatlas.yok.gov.tr
  • blue eyes white dragon  (12.03.17 21:03:49) 
işin gerçeği bende özelde okumak taraftarıyım bir tek özel okullardaki concon tayfasından sinirlerimi oynatmalarından çekiniyorum. dediğim gibi kıbrısta okudum fakat orasıda özel olmasına rağmen çoğunluk memur ve ortasınıf çocuğuyduk öyle dağlar kadar fark yoktu. şimdi hem burslu oku hemde bu yaşta para mevzularına kafa yormak istemiyorum. evim bornovada yaşarda izmir ekoda egede 9 eylülde 1 otobüs ya da metro uzağımda. 9 ay dayanıp ielts yapıp sonra bu ülkeden gitmenin peşindeyim. hiç olmazsa doktora için belli seviyey kadar ingilizce eğitimi almış olurum o nedenle düzgün ingilizce eğitim almak istiyorum.


  • haskoylu deli hasan  (12.03.17 21:24:22) 
benim arkadaşlarım türkçe bölüm okumalarına rağmen ege'de hazırlık vardı. fakat ege'de ingilizce bölümler için de hazırlık vardı. bunlar aynı sınıftaysalar bence çok da fark etmiyor yani. ayrı sınıflandırmak da benim aklıma yatmıyor. o zaman eğitimi kötü görüyorum.

izmir'deki özel üniler nasıl bilmiyorum ama %100 ingilizce olan tek yer iyte olduğu için eğitimi de iyidir diyorum. ( umarım %100 ingilizcedir tüm bölümler mühendislikler öyleydi çünkü :) )

yokatlas.yok.gov.tr ( izmir eko)
yokatlas.yok.gov.tr (yaşar)

bunların lisansları hep ingilizce. bence iyidirler hazırlık konusunda. tabi dediğim gibi kılavuzdan ege'nin türkçe bölümlerinde de eğer hazırlık varsa iyi olmayacaktır kanaatindeyim hala.
  • blue eyes white dragon  (12.03.17 21:32:24) 
izmirde iyte dışında katip çelebide tamamen ingilizce eğitim veriyor fakat okul ye 2010 da kuruldu ve bornovaya çok ters yerde çiğli de . yani mesafe için şöyle diyeyim ben evden çıksam maksimum 10 dk da egede yaşardayım katip çelebi için 1 saatten fazla sürer.

yaşara gideceğim sanırım . bir kardeşimin burs hakkınıda gasp etmiş gibi olacağım fakat onların yaşı genç 1 sene kaybetseler bir şey olmaz (evet bencilce :/) bu ülkeden usandım yeminle.

eksisozluk.com
  • haskoylu deli hasan  (12.03.17 21:44:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.