[]

silinen dosyalar geri gelir mi?

simdi arkadaslar... ben bilgisayardan teknik anlamda neredeyse hic anlamiyorum. soracagim sey cok sacma olur mu bilmiyorum. yaklasik 2.5 yıl once pcden silinmis, ustelikte ayni pc 2 kezde format yemisse bu resimleri geri getirmek mumkun mudur? mumkunse nasil mumkundur? verilecek cevaplar icin simdiden cok tesekkürler...




 
Ortalama bir insanin imkanlari dahilinde mumkun degil ne yazik ki.


  • wpi  (21.08.07 01:13:25) 
Bildiğim kadarı ile mümkün değil.

Üstüne attığınız 2 format ve geçen zamandan dolayı mümkün değil benim bildiğim.
Her ne kadar unformat ve undelete gibi eskiden gelen imkanlar hala olsa da, o harddiskte verinin silindikten sonra iz bıraktığı yerler geçen zaman ve formatlar ile defalarca yeniden yazıldığından imkanlı değil diye biliyorum.

FBI, CIA gibi kamuya açık olmayan gizli teknolojileri kullanan kurumlar çok ileri işler yapabiliyor galiba, bu ilkeleri de altüst eden, ancak böyle bir imkanın yoktur sanırım.
  • delikan76  (21.08.07 01:22:13) 
dosyaları kurtarma ihtimaliniz yok değil. misal ben hdd yi tarattığımda çok çok eski dosya isimleri ile karşılaşabiliyorum, yıl mertebesinde olanlar var. ama sadece dosya adından ibaret diyebilirim, tek bir byte bile kurtaramıyor.

ilgili programlar :

r studio
getdataback
easyrecovery
file scavenger
  • kimlanbu  (21.08.07 01:30:07) 
delikan abi'nin dediği gibi hizbullahın hddlerini cia'e yollamıştık.
onlar da 4 sene sonra hocam mümin kod adlı ahmet toşiba solitarede rekor kırmış diye gelmişlerdi.
tabi o donanımlar tahrip edilmişlerdi.
  • agk  (21.08.07 01:54:22) 
(bkz: getdataback) ile dene şansını. Eğer resmin bulunduğu sektöre yeni veri yazılmamışsa (format sayısı önemli değil) verileri kurtarıyor. Üç dört sene önceki gereksiz Word dosyalarını kurtardığını gördüm. Ama şans işi işte, o sektörün üstüne yeni bir şey yazılmamış olması lazım...


  • crown  (21.08.07 09:43:28) 
cok cok zor.
gecen surede mutlaka uzerine bir $eyler yazilip silinmi$tir. cok kucuk bir ihtimal ama denemekte de fayda var. ha eger geri gelirse %100 gelmesini bekleme. buyuk ihtimalle eksik olacaktir fotograflar/resimler (bir kismi gorunmeyecektir yani)

  • sourlemonade  (22.08.07 20:40:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.