[]

Bunu nasıl yapiyolar ?

Ya bazı kişiler öss sınavından yıllar geçmesine rağmen hala ilk 10 bine girebiliyor.Bunu nasıl yapiyolar ?Adamlar ders çalışmadan nasıl bitiriyor bu işi ?




 
Zeka ve ögrenme kabiliyeti.Onlar ezberlemiyor, ögrenmesini biliyor.Bir seyi ögrenirsen de yıllar gecse de unutmazsin eger kapasite varsa. Inek diye tabir edecegimiz kisilerde genelde soru cözümü ezberler.5 sene sonra girse bisi yapamaz sınavda.


  • basubadelmevt  (12.03.17 18:10:17) 
öğrenmesini biliyorlar +1
formülü değil formülün nereden geldiğini biliyorlar.
Hiç bilmediği şeyler hakkında da çıkarım yapabiliyorlar.
  • basond  (12.03.17 18:16:53) 
@ted neden hukukçu :) Benim her zaman matematik netim yüksek olmuştur.


  • sorunvar  (12.03.17 18:43:12) 
zekiler işte, aynı ben.


  • stewie  (12.03.17 18:44:37) 
kapasite meselesi, ben çok isterdim ilk 10k falan ama olmadı beceremedim taa 50k'larda kaldım.şimdiki ev arkadaşım lise sonda da arkadaşımdı çocuk yata yata 3k sıralama yaptı. Hem zeki hemde sınav çözme kabiliyeti vardı. Ayrıca zerre zeki olmayıp sınav kabiliyeti olduğu için 5-10k yapanlar biliyorum.

böyle bir sınav işte amk napalım? olmuyor bazılarımız bu konuda hep loser kalıyoruz aq! sinirlendim durduk yere
  • prens zuko  (12.03.17 19:00:13) 
zeka ;)


  • prince legolas  (12.03.17 19:02:27) 
kimininki zeka kimi de atıyorum 22 yaşında üniversite sınavına girip bunu takıntı yapmış oluyo. o sınava deli gibi çalışıyo falan e travma oluyo bi nevi unutamıyo adam.


  • ghilleinthemist  (12.03.17 19:37:18) 
zeka ile alakası olmayan durum zira bu testlerin zekayı ölçtüğünü düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

zamanında ilk bir kaç bine giren insanın çözdüğü soru sayısı beyinde hemen hemen kalıcılaşıyor haliyle tekrar girdiklerinde unutmamış oluyorlar. yani bunun nedeni zamanında binlerce soru çözmüş olmaları.

benim bir arkadaşımda zamanında bir kaç bine girmişti. geçen yıl ve bu yılda girdi. yine iyi sonuç bekliyor ancak üniyi bitiremiyor hayli zor geliyor. hatta bölümler farklı olmasına rağmen kendi okuduğu bölümü ondan daha iyi yapıyorum denilebilir.
  • aat bh  (12.03.17 20:26:26) 
Gerçekten o bilgiyi öğrenmiş olmanla alakalı.

Çok soru çözmeye alakası yok. Üniversitede çözdüğüm soruyu tüm sınav hazırlığım sırasında çözmedim. Şimdi haftada 2400 soru çözdüğümüz oluyor.

O zamanlar konu anlatımlı kitaplarımı 1 kere bitirdim, konu sonunda 2-3 test olurdu. Soru bankası az buçuk çözmüştüm ama bitirmemişimdir. Sayısalcıyım, sıralamam 3000'di. Okul birincimiz inek bir arkadaş 2900 falandı. Eşit ağırlık, sözel, dil sıralamam da gayet iyiydi. Ankara Hukuk için insanlar kendini parçalıyor, ben sınavdan önceki gün cep kitabını okuyup edebiyata girmiştim. Rahat rahat geliyordu. İkinci sene tekrar girdim, dilden giremediğim bölüm yoktu. Şimdi girsem yine 10-15 bininci olurum en kötü.

Biz gerçekten öğrendik, ezberlemedik. Kardeşim çözemediği soruları getirir arada, sonra bunları nasıl hatırlıyorsun der. O kadar tıbbi bombardımana rağmen silinmediklerine göre sağlam öğrenmişim.
  • Lim5  (12.03.17 22:04:55) 
Zekayla alakasi yok he, her sene cikan sorulari ezberliyorlar cunku isleri gucleri yok.

Bu sinavlar zekanin bir gostergesi degil evet, ancak seneler sonra girip de basarili olan adam zekidir, ogrenmistir. Bunu bile niye kompleks yapiyorsunuz ki.
  • piremses  (12.03.17 22:37:35) 
pratiklik diyelim
çalışmadan olmaz tabi ama pratiklik hem zaman açısından hem de soruyu çözme kabiliyeti açısından bir avantaj

  • yüzyıllık yalnızlık  (12.03.17 22:52:07) 
ezberlersen unutursun bogrenirsen hep yaparsın.matematikle yillardir icli disliyom mühendislik sayesinde türkçe de matematik tr yine ales kpss falan oradan var. tarihbcografya desen yorumsa ne ala bolgiyse bilmiyorsan yapamazsın.

fen de enerji atis sorusu getirsen icinden gecerim ama basit makinelerden olan makarayi hic beceremem anlamiyorum lanet olası seyi:)

mesela kazandığım sene harika kimya 2 vardi hepsini sular seller gibi ezberlemistim denemelrde rahattim ama simdi hicbirink hatirlamam. neden ezberledim cunku.
  • blue eyes white dragon  (12.03.17 23:10:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.