[]

dil sinavi

Alman dili, ispanyol dili edeb. vs kazanmak icin dil bölümünden ingilizce sinavina mi giriyor bu kisiler? O zaman hazirlik okuyorlardir muhtemelen baya saglam. Seneye sinava girsem bu bölümlerde biri icin sonra hazirlik okuyup biraksam nasil olur?Seviyem iyi olur mu o diller icin? Vakit var, zeka var.Her sey müsait.




 
alman dili ve edebiyatı için almanca sınavına girdim.
yani almanca'yı öğretip, sonra edebiyatını öğretmiyorlar.

ama farklı diller için farklı uygulamalar var mı, varsa nedir bilmiyorum.
  • blatta hiberna  (12.03.17 16:19:28 ~ 16:19:39) 
Okuldan okula değişir. ÖSYM kılavuzunda kesin bilgi olur.


  • once  (12.03.17 16:22:49) 
@ses objesi

Benden yüksek yapsaymis kardes napalim:) Sartlar cetin, rekabet hayatin her alaninda. Belki kafam sararsa devam da ederim belli olmaz.
  • basubadelmevt  (12.03.17 16:31:54) 
Sanırım sadece almanca ve fransızca sınav var ekstradan. Diğer dillere ingilizce ile giriliyor.


  • turk kizi  (12.03.17 16:36:49) 
@once +1 okuldan okula degisiyor. marmara fransiz dili edebiyatina ingilizce sinavla girebilirken iu fransiza sadece fransizca sinaviyla girebilirsiniz. kilavuzu okuyun. gotluk kismina ben de katildim btw.


  • hopeless  (12.03.17 16:52:53) 
ingilizceden girip istanbul üniversitesi ispanyol dili edebiyatında hazırlık okumuştum sonra bölümü bıraktım. ben lise ve üniversitede fen okumuş biri olarak istediğim dil bölümüne girecek kadar ingilizce net yapabiliyorken, tek işi dil sınavına hazırlanmak için lise boyunca ingilizce test çözmek olan bir dil öğrencisinin ispanyol diline girecek kadar ingilizce sorusu çözememiş olmasından dolayı kimseye kötülük yaptığımı düşünmüyorum. buna duyar kasanları afrikadaki çocuklar açlıktan öldüğü için yemek yememeye davet ediyorum.


  • passive aggressive  (12.03.17 17:10:29 ~ 17:12:38) 
sesobjesi'yle aynı bölümdeydim bu yıla kadar. biz girdiğimizde hazırlık yoktu ve dili basbayağı alfabesinden başlayarak öğretiyorlardı o dönem. daha sonra hazırlık geldi.

dil sınavına zaten ingilizce-fransızca-almanca girebiliyorsun yanılmıyorsam. mesela benim zamanımda, marmara üniversitesi alman dili ve edebiyatı, sadece almanca çözeni alıyordu. ingilizce sınavında istersen tam puan yap, giremiyordun. ingilizce, almanca ve fransızca bölümleri için böyle şartlar olabilir ama ben pek rastlamadım açıkçası. yine de bakmakta fayda var.

bunun dışında, diğer diller için sınavın önem derecesi değişiyor. mesela ben bu sene rusça için tercih yapacağım. dil sınavının etkisi %20 olacak. asıl türkçeme, sosyalime bakacaklar, ona göre değerlendirecekler. ingilizce veya almanca okuyacak olsaydım, dil sınavındaki derecem çooook daha önemli ve öncelikli olacaktı. falan filan.
  • der meister  (12.03.17 17:27:29) 
@sesobjesi

Gönül isi ile bu olayin ne ilgisi var? Anladik, laf sokcan da keske bu kadar sacmalamasan.Benim orda rahatsiz oldugum konu onu secmesi degil. Sinsilik yapmasi ve yalan söylemesi. Benim yapacagim iste öyle bir kötülük hali yok. Ayrica maddi yeterliligim olsa da neden kendi zekamla ve yeterliligimde bedavadan ögrenmek varken para veriyim.
  • basubadelmevt  (12.03.17 17:31:11) 
Git oku kardeşim ya. Sanki soruları çalıp kazanacaksın aq bölümünü. Sonuçta sen de giriyorsun o sınava ve bir şekilde kazanıyorsun istediğin bölümü. O saatten sonra bölüme devam edip etmemek senin s.kinin keyfine kalmış. Kazandın mı? Kazandın. O noktada biter olay. Burada bir haksızlık göremiyorum ben. Böyle bir olay yüzünden tercih ettiği bölümden soğuyacak öğrenci okumasın zaten. Derse gidip mal mal sınıfın huzurunu bozmazsan hiç kimseye bir zararın olmaz.


  • dissendium  (12.03.17 18:02:22) 
@sesobjesi bildiğimin doğruluğunu kontrol ettim zira hem lise öğretmeniyim hem de üniversite sınavına birçok kez girmişliğim var. bir insanın hedefi dil okumaksa ve matematikten eksiği olduğunu biliyorsa onu tamamlaması için youtube videoları, çözümlü testler, matematik öğretmenleri ve hatta lisede sayısal seçip sonra alan değiştirip tekrar dile geçmek gibi birçok seçenek var. ama biliyoruz ki ciddi ciddi ders çalışan çok az öğrenci var, onlar da istediklere yere giriyorlar zaten. dolayısıyla kimsenin kimseye götlük, haksızlık, kötülük yapması gibi bir durum söz konusu değil.


  • passive aggressive  (12.03.17 18:04:12 ~ 18:05:02) 
benzer niyetle bi yüksek lisans programına girmiştim, bölümü sevip devam ettim sonra.

soruna gelecek olursak, 2000'li yılların başında iü'deki ispanyol, italyan, rus dili gibi bölümler ingilizce sınav ile alıyor ve hazırlık veriyordu, şimdi değişmiş midir bilmem. verilen hazırlık ile gelinmesi öngörülen seviyenin kur karşılığını girmeyi planladığın okulun öğrencilerinden öğrenebilirsin.
bence kasmaya değmez, dil kursuna git. benim gibi sevip devam etme olasılığını ayrı tutuyorum.
  • manuel mandalina  (12.03.17 18:58:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.