[]

Yüzemiyorum

Selam,

Şimcik ben yüzme kursuna başladım. 2 saati iki günde yedim bitirdim. Hocadan memnun değilim çünkü sudan korkuyorum, nefes almada sorun yaşıyorum ve telaşlanıyorum. Hoca da anlayışla yaklaşmıyor. Havuzun ortasına sırt üstü götürüyor ama ben önce suyun altında nefes alabilmeyi öğrenmek istiyorum (öğretti ama ben tam yapamıyorum) çünkü boğuluyor hissi yaşıyorum. Tezcanlı birisiyim. Ve su korkum çocukluktan beri var. Suyun içindeyken kalbim küt küt atıyor. Yüzebileceğimi düşünmüyorum, normalde 8 saatte öğretiyormuş bana 3 ayda öğrenirsin dedi :( Sizce napmalıyım? Pes etsem mi yoksa ağırdan mı gitsem? Çünkü bir adımı tamamen tamamlamadan diğer kısma geçmek istemiyorum. Nefes almayı öğrenmeden sırt üstü yüzmek istemiyorum çünkü yüzemiyorum, panik yapıyorum.


 
suyun altında nefes alabilmek derken?


  • reavelyn  (12.03.17 00:35:26) 
hiçbir şekilde pes etmeyin, yüzeceksiniz.

hocalar "ilk derste 50 metre yüzdürdüğüm adam oldu" diye atıp tutar. klor kafası deyip geçin, inanmayın.

devam ederseniz yüzmeyi öğreneceksiniz. bu kadar basit.
  • filteria  (12.03.17 00:36:47) 
Havuz kenarında nefes çalışması yapıyor musun? Nefesi düzene koyunca kendine güvenin gelecek. Panik yapacak bir şey yok.


  • peggy  (12.03.17 00:40:13) 
hocan bir balık değil di mi? :)
çocuk havuzu bul ve oradan başla bence. önce su korkunu yenmelisin, yüzmeyi öğrenmek 1 saatlik iş. suyun üzerinde durabilmekten bahsediyorum.

  • nocturness  (12.03.17 00:41:14) 
evet havuz kenarında nefes çalışması yapıyorum sadece. nefes alıp suya gömüyorum kafamı.


  • cemallamec  (12.03.17 00:41:31) 
Hocanın izlediği yoldan gitmemekte neden direniyorsun ki. Sırtüstü yüzme daha kolay emin ol. Suyun altında nefes almak diye bir şey :). Kendini ne kadar kasmazsan o kadar suyun üstünde kalman kolaylasır. Yüzen bebek videoları izle.


  • fasulyek  (12.03.17 00:45:06) 
suyun altında nefes alamazsınız zaten :)

suyun altında nefes almak derken kast ettiğiniz şeyi tahmin ediyorum. zaten yüzmeye başlamadan önce buna çalışmanız daha doğru aslında. hiç mi yüzme bilmiyorsunuz, yoksa yüzebiliyorsunuz ama stilli yüzme öğrenmeye mi çalışıyorsunuz?

yüzme bilmeyen ve sudan çekinen birine yüzmeyi sırt üstü öğretmek büyük hata bence. sırt üstü yüzerken adamın ağzına burnuna su kaçar, yanlış bir başlangıç.

havuzun kenarına tutunun. dışarıda nefes alın, ellerinizi bırakmadan kafayı tamamen suya daldırıp aldığınız nefesi ağızdan burundan suya verin. çıkın ağızdan nefes alın (burundan almayın, bamlacıklar burnunuza kaçtığında yine panik duygusu yaşatabilir), girin suya verin. çıkın ağızdan nefes alın, girin verin. bu otomatiğe bağlanana kadar yapın bunu. yüzerek değil, kenara tutunarak yapın.

sonra kickboard'u alıp kafayı suya sokmadan ayak çırparak ilerlemeye çalışın. sonra az önce kenara tutunarak yaptığınız şeyi kickboard ile giderken yapmaya çalışın.

gerisi gelir zaten.
  • kibritsuyu  (12.03.17 00:45:38 ~ 00:46:11) 
hiç bilmiyorum. ben de hocanın dediğini yapmayıp kenarda tutunarak nefes alıp sonra suya gömülüyorum ve burnumdan yavaş yavaş vermeye çalışıyorum.


  • cemallamec  (12.03.17 00:49:14) 
Hmm daha hiç yüzmeye başlamadın yani.. Nefes tekniğini hoca göstermiştir diye düşünüyorum. Biraz fazlaca panik yapıyorsunuz anladığım, ve hoca da bu durumdan sıkılmış:)

Ben su fobisi olan ve hayatında bir kere bile kafasını suyun altına sokmamış olan bir adama tüplü dalış yaptırdım:) Sen de yapabilirsin. Pes etmek yok. Korkunun üzerine giderek yeneceksin.

Kursu, hocayı değiştir rahatsızsan. Çünkü önce hocana güvenmen lazım.
  • peggy  (12.03.17 00:51:59) 
"yüzebileceğimi düşünmüyorum" yerine "yüzeceğimi biliyorum" dediğin anda yüzeceksin.
suda doğum yapan kadınlar var bebek suya doğuyor ve diekt yüzmeye başlıyor. yüzmek kodlarımızda kayıtlı, sen bi şekilde kodlarla oynamışın, düşünceni fabrika ayarlarına döndürdün mü olacak. yüzen bebeklerin videolarını izle istersen yardımcı olabilir. "o yapabiliyosa ben niye yapamayayım ki" dersin.
suya girince düşünme , nefesine kalp atışlarına verme dikkatini. suda olmanın tadını almaya odaklan, suyla bütün ol.

ben çocuklarıma öğretirken hocanın yaptığı gibi yaptım, sırt üstü gittik gittik , o elim altında zannediyor ben elimi kontrollü çekiyorum filan derken yüzebildiğini anlıyor sonuçta. ondan sonra gelsin oyunlar şakalar. hiç kolluk bişey kullanmadılar doğrudan yüzmeye geçtik.

bırakma devam et. ilk derse " yüzmek" niyetiyle git. görceksin bak çok kolay olacak.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (12.03.17 00:59:13) 
Bu su korkusu yüzmeyi öğrenince geçmiyor. En azından bende öyle oldu. Bol bol ayak vuruşu ve havuz kenarında kol çekme çalış. Güçlendikçe çocuk havuzunda nefes egzersizleri yap. Böyle ayakların yerde ama üst gövden serbest stil pozisyonunda. Üç kol bir nefes şeklinde.

Bunları hocan sana söyler mutlaka ama önce kendine ve hocana inan. Ben 8 derste öğrendim.
  • hayde bre  (12.03.17 01:33:43) 
ben de antrenörüm. Yüzme antrenörünün ilk yapacağı şey yüzmeyi öğretmekten daha çok kişiye güven vermektir. Bu güveni size veremediyse asıl sorun antrenördedir. O yüzden pes etmeyip sizi çalıştıran kişiyi bırakıp başka bir hocayla anlaşmalısınız. Unutmayın yüzmek o kadar zor bir şey değil önemli olan su korkunuzu yenmek gerisi geliyor.


  • powerpufgirl  (12.03.17 01:55:31) 
üf ben yüzebiliyorum (stilli falan değil yeminle uzaktan gören çarpılmışım sanar :D) en azından suyun üstünde kalabiliyorum ama su korkusu geçmiyor ya, 23 yaşındayım kafamı bir kere sokup dalmışlığım yok. millet ısrar edince şakadan 0,8 saniye falan sokuyorum. burnuma kulağıma dolması benim için ölüm kadar kötü. dalga vs gelince de deliriyorum.
küçükken sırtüstü yüzerdim (daha doğrusu dururdum) ama sonra zamanla onu yapamamaya başladım ve hissettiğin şeyi anlıyorum biraz debelenince karından doğru bükülüp dengeyi kaybediyorsun ve boyundan yukarıya sular değiyor. panikleme de ne yap di mi ama?
adamın sırtüstü başlamasının sebebi heralde halk arasındaki "YAV HELE SIRTÜSTÜ YÜZMEK EN GOLAYI" söylemine dayanıyor. "bunu öğrensin de bir" demiş olabilir. başkaları da demiş aynı şeyi, güveninini kazanamadıysa değiştir. 3 aylık bir şey yok ortada
not: son derece saçma yüzen bir insan olarak ben bile bunu diyorsam kendine güvenmelisin bence çünkü hiç yoktan kafanı falan sokabiliyorsun.
  • dedi ayca  (12.03.17 03:25:41 ~ 04:19:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.