[]

Honda Rezaleti ve Haklarım?

Arkadaşlar gayet severek bindiğim 2016 model bir yeni civic sahibiydim. Büyük bir keyifle kullandığım aracımla 19 ocakta kırmızı ışıkta beklerken bir kaza yaptım. Kimsenin hevesini baltalamak istemem ama bugün benim başıma gelenler yarın sizlerin de başına gelebilir, ne kadar YETENEKSİZ, UMURSAMAZ, PARAGÖZ VE SAH**KAR bir firmayla uğraştığınızı anlamanız adına bu yazıyı paylaşıyorum:

HONDA TÜRKİYE ve HONDA KAYSERİ İNCİROĞLU denilen firmalar bu rezaletin baş aktörleridir.

- Belirttiğim üzere 19 ocakta aracıma çarptılar, %0 kusurluydum. Araç Kayseri İnciroğlu Honda yetkili servisine çekildi.

- 1 aydan fazla parça gelmesini bekledim, neymiş? Araç yeni kasa olduğu için parça temini zormuş. 100 bin TL parayı, cebe peşin peşin indiren HONDA, bu aracı satarken bana parçayı geç temin edebiliriz ona göre alın dedi mi? demedi..

- Ayrıca, sen bu parçayı bu kadar geç temin edecektin, neden aracı hazırlıksız piyasaya sürdün? Gerekli altyapıyı oluşturup öyle sürseydiniz, kendi ülkemde üretilen aracın parçası nasıl temin edilemez orası da ayrı mesele.

- Bu süre zarfında defalarca aramama rağmen bir kez bile geri dönüş yapmayan Honda'nın vurdumduymazlığına ne demeli? Her seferinde yetkili biriyle görüşme talebinde bulunmama rağmen, kimsenin aramaması,-pardon 1 kez bir bayan aradı, "parça şu tarihte gelecek, size de geç döndük kusura bakmayın" dedi, o da yanlış bilgi çıktı, parça dediğinden çok sonra geldi.
********************************************************************************
1 ayı geçkin bir süreden sonra parça geldi, ama REZALETİN daha büyüğüyle beraber geldi. KAYSERİ İNCİROĞLU topu aldı, HONDA TÜRKİYE'nin bu kadar REZİL olduğu yeter, biraz da biz REZİL olalım dedi, başlıyorum:
*********************************************************************************
- Parçalar geldikten 3-4 gün sonra servisi aradım, aracı hazırladıklarını söylediler, hazırlarken arıza lambalarının yandığını, el freni sensöründe sorun olduğunu söylediler. Akşama ise aracın hazır olacağını, TESTLERİN DEVAM ETTİĞİNİ belirttiler.

- Akşam gittim, aracın A sütününda, çamurluğun kaynadığı bölgede BARİZ KAYNAK İZİ vardı, ayrıca boya kısmında da sorun vardı. Bu estetik kusurları "yeterki artık arabama bineyim" diyerek görmezden geldim.

- Araçla 100 metre uzaklaştıktan sonra araçtan çatır çutur ses geldi ve BÜTÜN ARIZA LAMBALARI BİRDEN YANDI, aracın kontağı kapanmıyordu.

- Haliyle vızır vızır işleyen trafikte insan panik oluyor, flaşörleri yakıp arabayı usul usul servise geri götürdüm. arabamı almak üzere gittiğim servisten otobüsle evime döndüm! tam hondaya ve inciroğluna yakışır bir durum

- ŞİMDİ SORMAK İSTİYORUM: Honda denilen firmanın yetkili servisleri, tamir ettiklerini düşündükleri aracı TEST EDİYORUZ YALANIYLA, TEST ETMEDEN mi teslim ederler? Yoksa bana özel bir uygulama mıdır bu?

- Honda bu İŞ AHLAKIYLA! çalışan bir firmaya mı YETKİLİ SERVİS ünvanı vermiştir? HONDA yetkili servisi olabilmek için herhangi bir KALİTE STANDARTI yok mudur?

- Honda servisleri araçları teslim ederken, aracı tamir etmek yerine ARAÇTA MEVCUT OLMAYAN HASARLAR oluşturarak mı teslim eder? Honda yetkili servisinin ustaları, aracı düzeltmek yerine DAHA FAZLA MI BOZAR?

- BEN O ELEKTRONİK ARIZALAR NETİCESİNDE BÜYÜK ÇAPLI BİR KAZAYA KARIŞABİLİRDİM! Ölebilir, birini öldürebilir, sakat kalabilirdim.Frenim tutmayabilir, direksiyonum kilitlenebilirdi, HONDA VE İNCİROĞLU denen firmalar için İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ MUDUR?


***************************************************************************
Rezaletler bitmedi:

- Otobüsle evime dönünce, haliyle 40 günü de geçince, servisi, servis müdürünü vs.. aramadığım yer bırakmayarak İKAME ARAÇ talebinden bulundum ki, 30 günde tamir edilemeyen araçlar için böyle bir HAKKIMIZ var.

- Oyalama taktiğiyle, "mail attık bekliyoruz, bugün yarın gelir, eli kulağında vs." gibi cümlelerle 1 hafta oyalandım. Ne aracım yapılabildi, ne de ikame araç tahsis edilebildi. Çocuğumu kreşe bırakabilmek için her gün taksi parası ödedim daha nice masraflar..

- Bu arada sürekli Honda Türkiye'yi arıyorum, derdimi anlatıyorum, yetkili insanlarla görüşme talebinde bulunuyorum, TIK YOK

- 1 hafta sonunda yani 7 mart salı günü inciroğlu servisten arandım. HONDA'NIN İKAME ARAÇ TALEBİMİ REDDETTİĞİNİ, aracımın ise, 11.03.2017 tarihinde, bir DEPREM,SEL, TSUNAMİ gibi felaket olmazsa HAZIR OLACAĞINI SÖYLEDİLER.

- Yasal hakkım olan İKAME ARACIN NEDEN TEMİN EDİLMEYECEĞINİ sorduğumda yanıt alamadım, HONDA TÜRKİYE'yi aradım YİNE İLGİLENEN OLMADI!

- Bugün, yani 11.03.2017 günü , yani aracın TESLİM EDİLECEĞİNE DAİR SÖZ VERİLEN GÜN , servisi aradığımda, belli ki deprem ya da tsunami olmuş olacak ki, ARACIN DAHA HAZIR OLMADIĞINI, daha da KÖTÜSÜ TAMİR EDİLEMEDİĞİNİ SÖYLEDİLER!

- Tamir edilememeye sebep olarak, bakın iyi okuyun ne dediler:
" ARACIN KATALOĞU İNGİLİZCE YAZILDIĞI İÇİN ÇEVİREMEMİŞLER; USTA NE YAPACAĞINI BİLEMİYORMUŞ"

evet evet yanlış okumadınız, Honda yetkili servisi , kendi ürettkleri aracı TAMİR ETMEKTEN ACİZ!

" Beyefendi nasıl olur, nasıl tamir edilemez?" diyorum, "Araç 2017 modelmiş, bu bir kazaymış, ondanmış" yanıtı alıyorum. Kafayı yememek mümkün değil!

SATARKEN SÖYLEDİNİZ Mİ BU KONUDA ACEMİ OLDUĞUNUZU?

- Bir de İKAME ARAÇ için bölge müdürlüğüyle görüşüyorlarmış, sanki bugatti veyron verecekler altıma, 2 haftadır ikame araç pazarlığı dönüyor. Şaka gibi. Ne honda türkiye, ne de inciroğlu 3-5 kuruşuna kıyıp uyduruk bir araba veremedi. PES

- Hadi diyelim araç tamir edildi, bir Honda yetkilisi şu soruma cevap versin:

Böylesi REZİL ve YETENEKSİZ bir servis anlayışının elinden çıkmış bir aracı ben nasıl HUZUR VE EMNİYETLE kullanacağım?
Her gaza basışımda, her fren yapışımda, her direksiyonu çevirmemde zihnimde kocaman bir ACABALAR ordusu olmadan nasıl bineceğim ben bu araca? Yıktığınız GÜVENİ nasıl inşa edeceksiniz?

Sorun yaşamamak için HONDA aldım, ama daha büyük bir sorun yaşayamazdım herhade. HONDA ALACAKLAR bence uzak dursun, Honda Türkiye'nin gözünde 3. sınıf insan, yolunacak kazsınız. İşleri paranızı cebe indirecek kadar. Piyasa sürdükleri araçları yurtdışı üretimlerle kıyaslayın bunu zaten anlarsınız. hele hele İnciroğlu' nun kapısının önünden geçmeyin!

************************************************************************
Sabahtan beri sinirden ne yapacağımı bilemez durumdayım, hakkımı nasıl arayacağımı bilmiyorum, yardımcı olabilecek, bu işlerden anlayan var mıdır aramızda?

 
rezalet olarak sana katılıyorum
ancak
-parça beklemek normaldir. Evet insanın canını sıkıyor ama normaldir.
-Aracın arıza yapması insanların elinde değil benzer işler yapıyorum böyle fantastik makinenin adeta dalga geçtiği durumlarla karşılaşılabiliyor. Ancak Allah korumuş diyeyim inşallah tekrar bunun gibi bir durum yaşamazsınız.

tabi aracın kitabı ingilizce usta ne yapacağını bilmiyor demek rezaletin daniskası
size araç verilmemesi yetkililerin size dönüş yapması mağdur olan müşterinin mağduriyetinin giderilmemesi rezalet ötesi.

Araçtan memnun olup servisinden yetkililerinden soğumuşsunuz anlaşılan umarım tekrar işiniz düşmez bu adamlara.
Kazasız günler.

Aklıma ilk olarak honda japonyadaki yetkililere durumu anlatan bir mail yazmak geldi.
Umarım sorunun çözülür.
  • basond  (11.03.17 18:57:06) 
Gayet zorbalık ile çözülecek bir durum olmuş, yetkili servise gidip rezalet çıkarıp 2-3 laubali yetkiliyi tartakladıktan sonra süreç çok daha hızlı ilerler eminim. Bu tarz bayiler maalesef insanlıktan ve kibarlıktan zerre nasibini almamış insanlar, nabza göre şerbet vermek gerek. Hukuki süreci maalesef bilmiyorum zaten bizim ülkede de işlemiyor.


  • gozu acik sevisen yahudi  (11.03.17 19:52:58) 
sorun nasıl çözülür bilmiyorum ama şunu okuduktan sonra herhalde Honda marka araç almam sanırım.
bu kadar andavallıkta fazla yani kusura bakmayın, mahalle tamircisi mi burası klavuz ingilizce diyip yapamıyormuş.

  • technicalte  (11.03.17 19:58:40) 
uğraşmak isterseniz (ki o kadar para vermişsiniz) honda japonyayı veya honda tr fabrika müdürlerine ingilizce bir mail ile bilgilendirmeyi deneyebilirsiniz, üst taraftan gelen baskı aşağıyı süt dökmüş kediye dönüştürecektir. ayrıca tüketici hakları mahkemesine başvurabilirsiniz.


  • selam  (11.03.17 20:16:07) 
Vallahi okurken ağzım açık kaldı.Şaşıra şaşıra okudum.Beş yıl önce aldığım aracımı değiştirmenin arefesindeyim.Düşündüğüm araçlardan biri yeni kasa Honda Civic idi (diğer adaylar Mazda 3 , Mitsubishi ASX). Ancak bu yazılanlardan sonra HONDA KAYSERİ İNCİROĞLU değil de HONDA TÜRKİYE'nin olan biten karşısıdaki umarsamaz tavrıyla beraber aday sayım ikiye düşmüş durumda. Hem ederinden fazla yüzbinlerce lira verip bunların arabalarını alalım hem de paramızla rezil olalım.Geçiniz lütfen..


  • terrarin  (11.03.17 20:31:30) 
hideto.yamasaki@honda-eu.com

honda tr genel mudurunun maili. kendisine ingilizce olarak mail atin, kesin cozum olur sorununuza
  • oscar  (11.03.17 22:52:43) 
Bizimde Honda civic varken bizden kaynaklı bir kaza yaşadık bursa da ki Honda servise goturduk çok ilgili ve alakalı davrandilar ve istersek hemen araç temin edebileceklerini söylediler.

Yazdıklarınızı okuyunca sok oldum ve iyi sabır etmissiniz.yazabildiginiz kadar her yere yazıp şikayetinizi bildirin ve kanuni haklarınızı araştırın.
  • brnbrs  (12.03.17 00:18:45) 
şöyle bir mail attım, sizce nasıl?

Dear Mr. Yamasaki
I am writing to bring your attention to a serious issue I have had with your company, as unfortunately I haven’t been able to solve it with either Kayseri Honda İnciroğlu or Honda Turkey. Although it has been a long, tiring and troubled period, I will try to sum it up so as not to take up your time.
On 19th January, I had an accident with my brand new Civic Sedan which I had bought 1,5 month ago. (Plate Number: 38 ****781, photos are attached below) My car was towed by İnciroğlu Honda Authorized Service. (in Kayseri/TURKEY) Average repair time was stated as approximately three weeks. Although 55 days passed after the accident, I still have not got my car back. Meanwhile, 42 days after the accident, my car was given back to me without the necessary tests been run out and while it was still broken, and that I think, jeopardized my safety. ( On hearing strange noises while driving back home, I could not stop the car) Once I left the service, my car broke down on my way back home so I had to take it back to the service on the same day. I have been waiting since then. I have requested for help from Honda Turkey in various ways but they all remain inconclusive because no one has ever returned my request. And all my attempts to get a replacement car just failed.
My car is still in the service but they do not know how to fix it. Even if it is fixed, thinking about me and my family’s safety, I don’t think I will be ever able to use it safely and peacefully because of the bad experience that I had.
I have to say that I have lost my faith in Honda, which had been the symbol of perfection for me before. I really hope you to show a positive approach to the related issue.
You can reach me via
Cell:
Mail:
Yours respectfully
Fatih..........
  • fatihdr  (15.03.17 15:58:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.