[]

Erkek arkadaşım türkçe öğrenmek istemiyor

Selam erkek arkadasım ingiliz, türkçe öğrenmek istemiyor ama yaza nişan yapalım planları içerisinde. Ben türkçe öğrenmek istemeyen adamla evlenmem arkadaş biz onun dilini şakır şakır konuşalım kendisi öğrenmesin yok ya!

En azından naber nasılsın teşekkürler bunları öğrensin öyle değil mi?

Ya ben ispanyolca öğrenmek istiyorum türkçeyle vakit harcamak istemiyorum, sonucta türkiyede de yaşamayacağız diyor.

Geçenlerde de ben baharda istanbula gideyim özledim, sen de gelir misin benimle dedim, "Türkiye ye mi! yok canım almayayım" tadında bir cevap verdi.

Siz olsanız ne yaparsınız, uyuz olmaz mısınız

 
çok şanslısın. bu konu hakkında söylemek istediklerim bu kadar (yüzyıllardır yalnızım).


  • sybella  (11.03.17 17:13:28) 
Türkçe öğrenip öğrenmemesine değil de tatile bile gelmek istememesine bozulabilirdim biraz. Sonuçta ilerde evleneceği insanın ülkesini görmek bile istememesi enteresan bir durum. Bir kere gelip sevmemiş olsa neyse de görmeden bu kadar onyargi tuhaf.

Türkçe öğrenme kısmında ise öğrenmek istemeyebilir, normal bir durum olarak görüyorum bunu.
  • fraise  (11.03.17 17:14:25 ~ 17:17:08) 
Haklı neden öğrensin? Geçerliliği olmayan bir dil. Eğer işiyle de alakalı değilse neden zaman harcasın? Boşuna zaman kaybı. Ben çocuğuma da öğretmeyi düşünmediğim için uyuz olmazdım.


  • protector  (11.03.17 17:14:33) 
iyi yine seni kabul etmiş adam.


  • nrmnm  (11.03.17 17:17:51) 
Bence çiftler birbirinin dilini bilmeli, sonuçta hiç mi ailenle bir araya gelmeyeceksiniz tatillerde vs., türkçenin geçerli dil olup olmaması bir çift için önemsiz. Benim eski sevgilim kürttü, kürtçe öğrenmeye çalışıyordum biraz. O yüzden ben olsam çok bozulurdum ayrıca gelmek istememesi de ayrı bir olay. Demek ki ilerde hep yalnız geleceksin aileni görmeye? Hatta belki gitmesen olmaz mı falan diyecek. Ay bu sebepten de ayrılmak çok zor ayrıl diyemeyeceğim ama hassasiyetlerini anlamıyor bence, anlatmaya çalış derim.


  • ekaterina  (11.03.17 17:19:02) 
şöyle bir kıyas yapıyorum: bangladeşli sevgilim onun için bangladeşçe (söylenişi bile garip) öğrenmemi isteseydi, bir "hmmm" derdim. sizin ingilizce bilmeniz maalesef aynı şey değil, bu da bildiğiniz üzere ingilizcenin dünyadaki nesnel konumuyla alakalı. tatil mevzusu daha farklı, şahsen şöyle on günlüğüne bir bangladeş'i görmek belki fena olmazdı, farklı bir kültür, coğrafya vs.. yani dil öğrenme kısmında kendisini haklı görüyorum ama türkiye'ye gelmek istememesi fazla nanemolla bir tavır.


  • yeraltindan potlar  (11.03.17 17:20:13) 
gelmek istememesi normal,
ama gitmek istemediği yere nişanlısının gitmesine ses etmemesi tuhaf.

türkçe öğrenmek istememesi normal,
ama merak edip birkaç cümle öğrenmek istememesi anormal.
insan iş arkadaşından bile öğreniyor bişeyler.
  • supermatik  (11.03.17 17:24:51) 
Kendi dilimi konuşmadığım biriyle aynı yatağa girmem ben.


  • aklimdakisorular  (11.03.17 17:32:29) 
Sizin için gerçekten önem arz etmeyen bir unsurun karşı taraf için bir anlam ifade etmesini beklemek saçmalık olur evet.
Evleneceği kişinin memleketi hakkında çekinmeden yok canım almayayım reaksiyonunu gösterebilmesi, şimdiye dek süregelen davranışlarınızla adamın zihnine, "kapağı attım" izlenimini yerleştirmiş olmanızdan kaynaklanıyor olabilir.

  • vonkhar  (11.03.17 17:51:54) 
Yani insan karşısındakine (nişanlanmak istediği er/kadın kişi bir de bu) sevimli gözükmek adına en azından Duolingo gibi uygulamalardan A1 seviyesinde dil öğrenmeye çalışmalı.
Bangladeşli sevgilinin dilini öğrenmek istememek ile aynı değil bu durum. O kadar da değiliz, hiç kendinizi küçük düşürmeyin.
Coachsurfing'de falan 50 yaşında italyan teyzeler var. "Lütfen evime gelince mümkün olduğunca Türkçe konuşmaya gayret edin, şu sıralar Türkçe öğrenmeye çalışıyorum, çok mutlu olurum." diyen.
Tipik Avrupalı göt kalkıklığı işte. (Enişteye giydirdik biraz ama :D)
Dünya'nın heryerinde bağnaz insan, heryerinde terör saldırıları var. Avrupa'da da Amerika'da da radikal insanlar terör saldırısı düzenliyor kimse "Aman cnm o ülkelere gtmeyelim. 11!!!111!!!" demiyor.

Ben de şu sıralar Alman bir çocuktan hoşlandığım için duyuruya cevap yazarken duygusal davranmış olabilirim :D
  • chitosan  (11.03.17 19:32:19) 
haklisiniz ya da haksizsiniz diyemez kimse. siz, turkce bilmeyen ve ogrenmek istemeyen bir insan sizin icin ne kadar tolere edilebilir bir sey bunu tespit etmelisiniz. burada insanlarin haklisiniz, haksizsiniz demesi ile nisanliniza baski yaparsaniz iliskinin icine edersiniz. zira ikiniz disinda kimse karar veremez. ayrica, yabanci birisi ile evlenecek/birlikte olacak biri olarak ilerde karsilasacaginiz sorunlardan, toplumsal baskilardan sadece bir tanesi. dolayisiyla bunu da goz onune alarak durusunuz tespit etmeniz lazim.

benim esim de dogru duzgun turkce bilmiyor, herkesin kendi hayati. benim icin vazgecilmez bir sey degildi bu durum, umursamadim. bu demek degil ki insanlarin dirdiri sizin umursamamanizla bitiyor, hayir. millet bos bos salak salak konusmaya devam ediyor. iste bu noktada durusunuz saglam olmali ki, turk halkinin baskasinin hayatina nane olmasi sorununu iliskinize yansitmayin.
ayrica, turkiye konusunda,birak baskasini yanimda suruklemeyi ben kendim giderken tedirgin oluyorum. sizin tr'deki yasaminizi hic gormediyse, kulture hic ilgi duymuyorsa bilemem ama daha once gidip gorduyse, ilgi duyuyorsa vs. ancak su donemde gitmek istemiyorsa, cok fantastik bir durum yok bence ortada.
  • kassiopeia  (11.03.17 19:36:41) 
Akıcı bilmesine gerek yok ki, sevdigi insanin ailesi ve arkadaslariyla az da olsa iki kelime konusabilmek icin insan ogrenir bence. Bak sevdigi kisinin hosuna gidecegini dusundugunden yapar bunu, turkiye'yi sevmemesiyle alakasi yok. Biraz da onyargili gibi geldi bana Turklere karsi.

Tatillerde gelmek de istemiyor olmasini bi nebze anlarim ama yine de seninle en azindan 3 gelisinden 1nde gelse hos olur.
Evlilikler karsilikli fedakarlikla yürür ki atla deve istemiyon.
  • rayde  (11.03.17 19:55:30) 
sen de onun dilini konuşma. böyle salakça şey mi olur? ille de kursa falan gitmesine gerek yok senden de öğrenebilir gayet.


  • bohr atom modeli  (11.03.17 19:58:24) 
Benim kuzenim de bir Belçikalı ile evlendi. Çocuk 5 senedir Türkiye'de yaşıyor. Gitti kendi isteğiyle Türkçe öğrendi. Ama kuzenim bir şey talep etmedi ondan. Şimdi çocuk başının etini yiyor Fransızca vs öğren diye. Bence gerek yok, isterse öğrenir.


  • anumegha  (11.03.17 20:21:54) 
Dil konusunda (kursa gidilecekse) haklı, onun için tam bir zaman israfı, tabiki ispanyolca öğrenmesi daha mantıklı. Zaten kabul etse de akıcı şekilde öğrenme ve pratik etme şansı olmayacak, dolayısıyle detaylı konuları ingilizce konuşacaksınız mutlaka. O zaman gerçekten ne için istiyorsun bunu? Bir tatmin arayışı mı var? Ayrıca sen ingilizceyi sırf o istediği için mi öğrenmiştin? Norveçli ile evlensen ve Türkiye'ye yerleşsen, o norveççe öğren diye tuttursa ne tepki verirdin?
Naber, nasılsın vs. öğrensin tabi bu kadarını reddediyorsa hoş değil.

Türkiye'ye sadece turist olarak bile gelmek istememesinde haksız, herşeyden önce saygısızlık. Etnik kimliğini, kültürünü, ülkeni reddediyor demektir. Geleceğinizde bu nedenle çıkacak kavgalar, çocuğun ismi ne olacak tartışmaları görüyorum.
  • mikro patlama  (11.03.17 20:22:10) 
çok uyuz olurum, son günlerde olanın ve yorumlarının üzerine.
zaten ingilizler çok aşağıda görüyor bizi, yarın bir gun adam senin ırkını arkadaslarına soylerken de kompleks yapacak ya da aılevı olaylarını küçümseyecek. bunları aşmış biriysen devam et yoksa biraz düşün

  • hopp  (12.03.17 22:29:21 ~ 22:31:32) 
sevgilim ispanyol, ileride ailemle konuşabilmek için türkçe öğrenmeye başladı. senin de evleneceğin kişiden bunu istemen gayet normal.

türkiyeye şu günlerde gelmek istememesi anlaşılır ama gelecekte bu konuda ne yapacak?

bir de türkçeyi bangladeşçele filan karşılaştırmayın, o kadar da abartmayın. ispanyadaki accenture, mapfre, inditex, allianz, generali gibi firmalarda türkçe bilmek bonus kabul ediliyor.
  • you are my lethe  (14.03.17 02:40:01) 
Bir nedenlendirseniz acikca, zaten yabanci bir partneriz oldugundan Türkiyede bir sifir yenik baslayacaginizi ve birkac cümle Türkce bilmesinin, sizi cok rahatlatacagini?

Uyuz olurdum sanki evet. Benim esim, biz tanismadan önce B1 seviyesinde Türkce ögrenmis, hatta birkac espriyi aktuel sakalari filan da biliyordu. Cok kolaylik oldu biz Türkiyeỳe beraber gittigimizde. Yilda kac gün gidiyorsunuz desen, son bir yilda hic gitmedik, ama gidince sohbetlerimize az cok katilabiliyor, Türkiyeye gitmekten korkmuyor. Keske iliski basvurusundan önce bir dil belgesi sorsaydin :) Saka bir yana, her türlü konuda acik tartisabilmesini, benim deger verdigim seyleri oturup düsünmesini isterim partnerimin. Sikinti var.
  • buf-e kür  (14.03.17 02:51:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.