[]

auralı migren belası

Yeni çıkan bir şey değil yıllardır var lakin 2 haftadır iyice zirve yaptı normalde günde 1 kez gelen aura geçtiğimiz hafta bir günde 5-6 kez geldi. Sigortam yok doktora çıkamıyorum. Eş dost vasıtasıyla yazdırıp kullandığım magnorm, coraspin ve benexol var.(b12 eksikliğim var diğer ikisini zamanında nöroloji doktoru vermişti migrene önlem için.)

Günde 4-8 saat arası ders çalışmam gerekiyor hatta bazen 10, boş günüm olmuyor dinlenmek için yorgunluk da tetikliyor muhakkak ama önerilerinizi ya da ilaç tavsiyeleriniz varsa bekliyorum çünkü son zamanda ataklar iyice zıvanadan çıktı.

Haziran-Şubat arasında koca 7-8 aylık süreçte hem de o kadar fiziksel ve zihinsel yorgunluğa rağmen sadece bir kere gelen atak her yıl martta sadece 2-3 haftada 15-20 kez geliyor bu mevsim değişimleri ne berbat bir şeymiş ah dostlar.

 
Her aura dan sonra migren mi geliyor? Her gün ya da günde 4-5 deyince, söylediğin çok anlamlı olmuyor. Migren değil de o ışık çakmalarının sebep olduğu baş ağrısı olmalı.
Öncelikle bir göz hekimine, o çare olamazsa bir nöroloğa görün. Herhangi bir nöroloğa değil de bu konu hakkında uzmanlaşmışına git. Tv., bilgisayar, cep telefonu ekranlarından, loş ortamlardan, parlak ışıktan, o saydığın ilaçlardan, sıgara ve alkolden ve de stresten uzak dur derim.
Hekim tavsiyesi değildir.
  • oguz altun  (11.03.17 12:58:02) 
Demek istediğim şuydu normalde günde 1 kez aura olur sonra 1-2 gün baş ağrısını çekerdim. Geçtiğimiz günlerde 5-6 kez aura ve ardından kesikli baş ağrıları, bulantılar yaşadım. İlaçları kullanmayacağım bir süre aspirin dışında.


Öneriniz için teşekkürler maalesef doktora çıkma imkanım yok sigortam olmadığı için Suriyeli ya da herhangi bir göçmen olsam çıkardın.
  • kaledekiyalnizlik  (11.03.17 13:01:33) 
biberiye veya rezene çayı iç. poşet çaylar değil, normal rezene al baharat gibi, azar azar demle günde iki fincandan fazla içme.

muz yemeye çalış (triptan).

kabak çekirdeği tüket mevsim geçişlerinde (magnezyum)

solgar 5htp alabilirsin triptan için.

bir parça kağıt havluya lavanta yağı damlat çok az. o kağıt havluyu yastık nevresiminin içine koy yüzüne gelen tarafa. ağrıdan uyuyamadığın anlarda rahatlatır.

bilgisayar, cep telefonu her şeyin parlaklığını minimuma indir. ışık kaynaklarına sırtını dönerek oturmaya çalış. bilgisayarda uzun süre çalışacaksan güneş gözlüğü ile çalış.

hadi çok geçmiş olsun. nerdeyse tanıdığım bütün mgiren hastaları bu durumda mevsim geçişinden dolayı. geçen hafta tam 8 gün ağrı çektim. auralı başladı, 20 dakika kadar görme kaybı yaşadım önemli ölçüde. en son artık ağrının verdiği yorgunluktan tansiyonum 5-8 e düştü. normal mirim, tamamen hava durumundan.
  • Phoebe  (11.03.17 17:29:35) 
@Phoebe hocam çok teşekkürler. Ek olarak b12 de alıyorum bi zararı olmaz diye umuyorum en nihayetinde vitamin.


  • kaledekiyalnizlik  (11.03.17 17:31:32) 
hiç sanmıyorum. benimde yazdıklarım tamamen doğal şeyler.

yazmayı unuttum. kefir mucizesine inan. mümkünse kendin yap evde ve her gün bir bardak iç. dolaylı yollardan serotonini olumlu etkiliyor. ataklarımın arası ciddi açıldı düzenli kefir tüketiminden sonra.

probiyotik beslenme, candida ve migren arasındaki ilişkiyide araştırın, aklınızda olsun.

bu arada doktor falan değilim. tamamen kendi kişisel araştırmalarım ve tecrübelerim. onuda not düşeyim. migren teşhisiniz var diye varsaydım cevap yazarken.
  • Phoebe  (11.03.17 17:38:29 ~ 17:39:18) 
Çok teşekkürler yorum için kefiri ekleyeceğim beslenme listeme. 2-3 yıldır da elden geldiği kadar un şeker kafein gibi etken maddeleri içeren gıdalardan uzak durmaya çalışıyorum.


  • kaledekiyalnizlik  (11.03.17 17:47:43) 
Annem de migren hastası (auralı değil), çok araştırdım, CoQ10 takviyesi, migrene gerçekten de iyi geliyor. Bunun dışında, ayda makimum 5-6 kez alınabilen, reçeteyle satılan, sadece migrene yönelik ağrı kesiciler var, mesela Maxalt. Bir de, başağrısı gelince, C vitaminli yiyecekler yemek (portakal gibi) ve yine, migren krizi sırasında sert bir kahve içmek (beyin damarlarını kafeinle daraltmak için), biberiye veya lavanta yağı koklamak ve tabii ki karanlık bir yerde oturmak çok işe yarıyor.


  • agluna  (12.03.17 18:30:22) 
sibelium kullanmaya başlayacağım da ilaç hakkında bilgisi olan var mı?


  • kaledekiyalnizlik  (28.08.17 16:53:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.