[]

taksici konusunda ne yapilabilir?

dun aksam motorla giderken onumdeki taksici sinyal vermeden sagimdaki plazanin girisine donmeye kalkti. ben de onunla ayni yone gidon kirip biraz hizlanip bana carpmasini engelledim ama ucuz atlattim sayilir. ikimiz de bir tik hizli olsak carpmisti bana. dondum baktim adama napiyon gibisinden, bir elinde tesbih, kol disarda, cemkirdi bu bana. indim motordan gittim yanina, bakti bir de kadinsin falan bir seyler daha zirvaladi. tamam dedim sen ceza gelince gorursun, sikayet edecem seni. cemkirerek basti gaza uzaklasti. plazanin guvenligi de geldi yanima, kameralar var sikayet et vs. dediler.

simdi ben bu adami taksiciler odasina mi sikayet edecegim? nasil oluyor bu isler? ise yarar mi ayrica?


 
Taksiciler odasına şikayet et ceza alıyorlar eğer kayıtlılaraa. Görüntülerle şikayet et.


  • England  (10.03.17 13:01:14) 
Olayı anlamadım. Taksici ilk anda seninle aynı yönde mi gidiyordu yoksa tek gidiş-tek dönüş yolda, karşıdan gelip, kendi için sola mı döndü?


  • long live rock n roll  (10.03.17 13:03:55) 
cift serit yolda ayni yonde gidiyorduk. o az onumde giderken birden saga kirdi.

taksiciler odasi sadece site uzerinden sikayet aliyormus. plakayi yazdigim yeri kaydetmemisim. guvenlige soracagim onlar da not almisti.
  • jimicik  (10.03.17 13:51:52) 
trafik polisini ara anlat


  • purple rain  (10.03.17 13:56:13) 
sinyal vermedi diye taksicinin ceza alacağını sanıyorsan yanılıyorsun bacım :)


  • cekilmis gayfe  (10.03.17 14:08:01) 
öncelikle taksicinin herhangi bir ceza falan almayacağını bilin ama taksici odası ve emniyete hatta beyaz masaya da şikayetinizi yapın yine de.

yalnız ben olaya takıldım. şimdi siz aynı şeritte önde taksi arkada motor gidiyordunuz, taksi bir anda sağa döndü. bu mudur? eğer doğru anlamışsam siz de hatalısınız zira takip mesafesi denen bir şey var. türkiye'de birine taksici sinyal vermedi derseniz karşıdaki "so what?" der..
  • nrmnm  (10.03.17 14:13:50) 
ben olayda hakli oldugumu biliyorum. yeterince tecrube ve bilgi sahibiyim trafikte. bunun icin sormadim soruyu. taksici icin bir yaptirim oluyor mu diye sordum. yani odaya sikayet edince atiyorum bir ceza puani vs geliyor mu? cunku bu adamin profili taksicilik hizmeti vermeye uygun degil. ozur dilemedigi gibi cemkiriyor da. ben tecrubeli olmasam %99 yandan vurmustu bana.


  • jimicik  (10.03.17 14:45:52) 
yanlış anlaşılmasın ama motorculara kılım kardeşim. tam manevra yapacak oluyorsun aradan çıkıyorlar. son 1 haftada 2 kere sağ dikizlere çarpıp kaçtılar. uğraşmadım plaka falan alayım diye. motorcular genelde sanki biz onları görüyormuşuz gibi ilerliyorlar yırtık dondan çıkıyorlar. kurallara uyanlara sözüm yok ama yüzde 98 i böyle benim gözümde. o yüzden sen haksızsın bu konuda. ha bir de örgülü kask takarsan daha tacizkar olurlar benden hatırlatması.


  • illegalstar  (10.03.17 14:49:03) 
simdi oturup izah etmeye calismak da cok bos geldi. neyse, umarim kimseye zarar vermezsiniz trafikte.


  • jimicik  (10.03.17 15:04:14) 
taksi sağ şeritte muhtemelen ve sağa dönecek, senin taksinin sağında ne işin var? soldan gelip sağa dönecekse haklısın. odaya şikayet et ama sinyal vermedi diye ceza alacağına ihtimal vermiyorum


  • cekilmis gayfe  (10.03.17 15:19:48) 
hayır öyle bir mekanizma yok. olsa zaten binecek taksi bulamayız muhtemelen çünkü hepsi ruh hastası.

kızmışsınız ama yukarıda sordum söylemediniz. taksici sizden de tecrübelidir trafikte ama bu hata yapmayacağı anlamına gelmez. taksici de durağa dönünce ya da akşam evde ne kadar haklı olduğunu söylemiştir eşine dostuna. oysa öznel bir durum değil bu. @gayfe'nin dediği gibi taksi sizden daha sol şeritteyken dönüş yapmadıysa ki yazdıklarınızdan aynı şeritte olduğunuz anlaşılıyor, siz de hatalısınız. geçen gün gidiş geliş 2şer şeritli caddede sinyal verip sol şeridi kapatmama rağmen ters yöne girip beni solumdan geçmeye çalışan motorcu da haklı olduğunu düşünüyordu ki utanmadan el kol yaptı, döndü peşimden geldi falan. oysa ölmediğine dua etmeliydi. taksici, minibüsçü neyse motorcularda aynısı benim için trafikte. kural dinlemeyen ve ne zaman nereden çıkacağı belli olmayan taşıtlar. bu önyargı durup dururken oluşmadı.
  • nrmnm  (10.03.17 15:49:47 ~ 16:02:04) 
bi bitmeyeceksiniz degil mi. hic bir tanikliginiz, fikriniz olmadan muhtemelen arabanin saginda gittigimi dusunup haksizligima hukmedip yargiliyorsunuz.

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma oskarini size verelim.

oburu motorculara kil oldugu icin genellemede cigir acip haksiz olduguma karar vermis. orgulu kask takma diye akil veriyor.

pes!
  • jimicik  (10.03.17 15:49:50) 
Konu ile ilgili bir yorumum yok ancak bir tavsiye vermek isterim. Araba kullandığım halde (bir tondan fazla metal, hava yastıkları, emniyet kemeri vb. Güvenlik unsurlarına sahip olduğum halde) önümde, arkamda, çaprazımda taksici/ dolmuşçu/ otobüsçü varsa her türlü fantastik senaryoyu aklımdan geçirip ona uygun davranmaya çalışıyorum. Şimdi önüme atlayıp fren yapabilir, şimdi üzerime kırabilir vs. Bu alışkanlık oldu bende ve bunca dikkatsiz, bilgisiz insanın şoförlük yaptığı bir ülkede malımı ve canımı korumanın ender yollarından birisi oldu.

Haklısınız, kural ihlali çok. Bilgisiz ve dikkatsiz şoför çok. Ancak sizin sağlığınıza zarar geldikten sonra kimin haklı olduğunun çok da önemi olmuyor. Bu sebeple bence tamamen şüpheci yaklaşın trafikteki araçlara, özellikle ticarilere. Daha rahat olacaksınız.
  • md11  (10.03.17 16:22:36) 
tesekkur ederim, elimden geldigince uyguluyorum bunlari. ozellikle motosiklet biraz daha paronayak bir surus gerektiriyor haklisiniz. kimse gormuyormus gibi kullanmaya calisiyorum. yoksa simdiye en az 40-50 kere kaza yapmis, bunlarin 10-15'inden sag cikamamistim.


  • jimicik  (10.03.17 16:34:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.