[]

Korunmak için biber gazı mı? Biber gazıysa nerden hangi marka

www.hepsiburada.com

bu nasıl mesela

Değilse ne olabilir , bıçak hem yasal olarak sıkıntı çıkarabilir, hem de çekip açmak uzun sürebiliyor.

her ne kadar kart şeklinde bıçklar olsa da , ne kadar işe yarar tartışılır

www.hepsiburada.com

 
daha önce iki kez benzer duyurulara şunu yazmıştım :

daha önceki bir soruya da aşağıdaki şekilde cevap vermiştim:

biber gazı ve elektroşok cihazı henüz 6136 sayılı kanuna tabi değiller, yani taşınması suç değil. lakin, kullanıldığı anda silah durumuna geçiyor, yani karşı tarafta bir yaralanma durumu oluşursa silahla yaralamaya girer, bu şekilde de şikayete tabi değil, her türlü cezai durumu mevcut.

6136 ya göre suç teşkil eden bıçaklar var, teşkil etmeyen bıçaklar var.
  • lostys  (10.03.17 12:20:59) 
Sonuçta biber gazı da bıçak gibi yasal olarak sıkıntı çıkarabilir.
Savunma sporlarına yönelmeni tavsiye ederim.

  • oguz altun  (10.03.17 12:25:22) 
Biber gazı taşıyordum bir ara, yasak diye sorun yaşamadım, avmlere falan girişte sorun olmadı ama hukuki boyutunu bilmiyorum.

Artık taşımıyorum. Çünkü biber gazı bence iyi bir korunma aracı değil. Birincisi, sıktığın gazdan sen de etkileniyosun. İkincisi çantadan bulup çıkarıp sıkmak zaman alır bence.

Bıçak da taşıma derim. Kullanmayı bilmiyorsan, sana saldıranın eline geçebilir ve sana zarar verebilir.

Savunma sporlarına yönel+1
  • peggy  (10.03.17 12:38:57) 
savunma sporu diyorsunuz da, mesela bi kadın kişisi 30'unda neyi ne kadar öğrenebilir. çocukken başlıyorlar öğrenmeye. kalas gibiyim şu an.


  • pide  (10.03.17 12:45:32) 
@pide, bir süre krav maga'ya gittim. Sonra bırakmak durumunda kaldım ama güzel hamleler öğrendim. Müsait olunca tekrar devam edeceğim.

Bir yaştan sonra kadın olarak adam "dövecek" kıvama gelmemiz zor tabii:p Kadın savunmada amaç, bir saldırıdan kurtulacak refleksleri geliştirip, kaçarak uzaklaşmak. Yani ne bileyim, bir adam boğazına yapıştı veya bir tekme/yumruk savurdu diyelim, senin bu hamleden kurtulman sonra da koşa koşa kaçman lazım. Refleks geliştirme daha çok. Ben de 30 yaşındayım, öğreniliyor, sorun yok:)
  • peggy  (10.03.17 13:26:39 ~ 13:26:47) 
elektro şok cihazını tavsiye ederim. kullanmaya gerek kalmaz ayrıca. göstermeniz yeter.
biber gazı caydırmıyor mutlaka kullanmak zorunda kalırsın.

  • nocturness  (10.03.17 19:14:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.