[]

zeki insanların daha boş beleş insanlar olması

yani kariyer ve akademik olarak başarısız hatta işsiz gezinen düzensiz vs. daha bir sürü şey eklenir olmasının nedeni nedir sizce?

istisnalarla gelmeyin lütfen. genel olarak kafası pratik çalışan başkalarının göremediği şeyleri görebilen insanlar böyle oluyor.

edit: zeka deyince neyin zekası demeyin yukarıda açıkladığım gibi, başkalarından farklı şekillerde yaklaşabilmeleri olaylara, başkalarının asla aklına gelemeyecek ilginç çözümlemeler üretmeleri vs.

 
Çünkü başkalarının hırs yaptığı şeylere kıymet vermiyorlar. Bulunduğumuz düzende bir şey yapmak onlarıntatmin etmiyor.


  • fasulyek  (10.03.17 02:06:40) 
Turk ekonomisi ara eleman ekonomisidir. Bu nedenle zeki insan is bulamaz. Turkiye'ye genelde meslek lisesi mezunu tekstilci ya da otomotivci gerekir. Alman ekonomisi arastirma gelistirme uzerine kiruludur. Orada zeki insan issiz kalmaz. Almanlar nasil yapilacagi bilgisini satar biz de onlara bakarak tekrar ederiz.


  • Traveller  (10.03.17 02:18:26) 
Egitim sisteminin ortalama insana yonelik olmasi.
Zeki insanin zekasini tek bi noktaya bu sistemde kanalize etmesinin zor olmasi.

  • ghilleinthemist  (10.03.17 02:37:12) 
Türkiye'de zekiysen, "aptal" kitlelere göre hazırlanmış bir ton şeye adapte olarak başarıya gitmen gerekiyor. öncelikle öğretmenlerin büyük kısmı kalitesiz ve kötü. ortalama bir yaşama ulaşmak için bu tiplerle uğraşılır mı? bence hayır.


  • christopher nolan  (10.03.17 02:38:56) 
herkes 8-6 çalışsaydı mesela bence sanat falan hiç gelişmemiş olurdu. özellikle sanatçının bu tip boş beleş bi hayata ihtiyacı var ki iyi bir şeyler üretebilsin. sonra neden ben tarkovski olamıyorum...


  • olkol  (10.03.17 03:00:36) 
Ben önermeye baştan katılmıyorum. Kendini olduğundan daha zeki sana insanlar tembelleşir ve başarısız olurlar. Şurada sorsan şimdi, herkes senin tarif ettiğin biçimde belli bir seviyenin üstünde zeki olduğunu düşünüyor. Sorun da bu.

Türkiye ara eleman ülkesiymiş, eğitim sistemi aptallara göreymiş - geçiniz. Bunlar tam olarak bahsettiğim şey ve kendini başarısız ama çok zeki görenlerin bahanesidir. Zeki insan er geç başarılı olur, kendini olduğundan zeki ve başka insanlardan üstün gören olamaz. Bu kadar.
  • gmzo  (10.03.17 09:48:27) 
Zeki insanların daha zeki olanları başarının aynı zamanda düzenli çalışmanın bir sonucu olduğunu bildikleri için başarılı oluyorlar. Zeka, bir olaya farklı açıdan bakmak çok büyük bir "asset", ama bunu çalışmayla desteklemezseniz boş-beleş insan olursunuz. Bir de pratik zeka ile zeki insanlar arasında eğitim farkı var bence.


  • SiyamkedisiZorro  (10.03.17 10:29:35) 
Kıskanma yiğidim


  • prince legolas  (10.03.17 10:35:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.