[]

Tüp mide ameliyatı olanlar arttı mı?

Bu ameliyatın bi sınırı yok mu yahu? 90-100 kiloluk adamlara yapılmaya başlanmış, boyları da var baya. Şaşırdım valla. Daha yüksek olması gerekmiyor mu kilonun? Böyle biri gelse ameliyat olcam dese ''sktr az ye'' derim ne ameliyatı. Bir de şunu sorcam ömür boyu mide o halde mi kalıyor? Küçük yani.




 
Bu işin hekimleri kozmetik haline getirdi bu ameliyatları, risksiz falan deyip kandırıyorlar milleti. Bizim şişkolar da zaten tembellikten ölüyorlar işlerine geliyor. Sözlükte bile bu ameliyatı olup sonra müşteri toplamak için reklam yapan tipler var. Halbuki baya baya riskli bir ameliyat.

Mide öyle kalıyor ama mide kas yapılı bir organ, yani küçük kalması bir şey ifade etmiyor sen çok yemek yersen mide yine kasılıp alabiliyor o yemekleri sorun olmuyor. Zaten bu ameliyatı olan insanların büyük bir kısmı ilk aylardan sonra yemelerine içmelerine dikkat etmedikleri için tekrar kilo alıyorlar.
  • angelus  (10.03.17 00:30:30) 
bir sürü ameliyat tipi var bildiğim kadarıyla.
balon ya da kelepçe takılıyor, mide küçültülüyor falan filan.
kilo verme sürecinde olan biriyim ve aklımdan bile geçmedi ameliyat olmak.
kimle rejim, kilo sohbeti etsem, herkes birbirine ameliyat öneriyor.
leblebi çekirdek gibi ameliyat ediyorlar insanları.
ama insanlar da ettiriyor.

angelus'un dediği gibi, kolay da geliyor muhtemelen.

ama öyle olmamalı, çünkü insan kilo verebiliyor ve bu beden-ruh-zihin üçlüsünün bir arada çalışarak, işbirliği içinde olarak halletmesi gereken bir şey.

eğer kafadaki, bilinçaltındaki ya da her neredeyse oradaki sorunu çözmediysen, yine kilo alırsın.
kelepçe de taktırsan, dünyanın en fit insanı da olsan, alırsın.

kilo, psikolojik olarak hep kendini korumayla ilişkilendirilir.
ama aslında alanını da genişletmek aynı zamanda.
yani var olan sorunlar ve yaşam tarzı değişmedikçe, istersen mideni aldır, bedenin yine şişmenin bir yolunu bulur.
  • blatta hiberna  (10.03.17 00:35:46 ~ 00:37:39) 
İyi profesörler yapmıyor gerek görmezse,sahsen gordum geri cevireni.. Morbid obezlere esas yapılıyordu.. Simdi parayi veren o çileyi cekiyor manyak mı yok cok zor bi surec valla


  • eja  (10.03.17 00:38:57) 
Sınırı var, minimum 130 veya 135 kilo olması lazım bir kere. BMI>40, ek metabolik hastalık falan filan. Özellerde yalan beyanda bulunarak yapılıyormuş. Kamuda o 90-100 kiloya kimse yapmıyor. Bu tip ameliyatların metabolizma üzerine de etkileri var, sadece küçük mide ile alakası yok. Bir sürü çeşidi var. Açlık hissetiren kısmı kesip atıyorsun, bağırsağın besinleri emeceği kısmı kesip atıyorsun, dumping sendromu oluyor aşırı yemeye tövbe ediyorsun, haliyle zayıflıyorsun. Son çare olacak bir şey. Büyük bir ameliyat.


  • Lim5  (10.03.17 01:09:41) 
Sırf paramı almak için gereksiz yere riske atmasınlar diye özelde olmayacağım 1 yıl sıra bekleyip çok iyi ve gerekli görmezse sktr git diyen bi hekimle görüşüyorum bir eğitim araştırma hastanesinde.
Morbid obezim bu arada, ama yine de insan korkuyor önüne geleni ameliyat eden kasap doktorlardan.

Ve evet arttı, ama çevremde ameliyat olan bütün arkadaşlarım morbid obezdi, dolayısı ile keyfi ameliyat olanlar hakkında bilgim yok. Tek söyleyebileceğim eskisi gibi öcü gözüyle bakılmıyor artık tüp mide ameliyatına.
  • bir nick var benden iceri  (10.03.17 01:37:43) 
bende tüp mide ameliyatı oldum merak ettiğin bir şey varsa sorunların varsa yardımcı olurum.


  • istanbulda kazik yiyen yabanci turist  (10.03.17 10:03:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.