[]

dünyanın en net askerlik sorusu

yüksek lisans tecilim 2 aya bitiyor.

ales yok.

çözüm nedir?

tşk.

 
2 ay sonra askere git?


  • basond  (09.03.17 20:34:22) 
hahaha onun dışında


  • things  (09.03.17 20:42:21) 
yurtdışında iş bul.

memur ol aday memurluk süresini bahane et.

kacak gez. gbt sorgulamalarındanuz uzak dur. çok çok para cezası ödersin.
  • burty  (09.03.17 20:44:05) 
yaylalar türküsünü ezberle


  • cekilmis gayfe  (09.03.17 20:44:30) 
80 doğumluyum daha halen gitmedim, ne arayan var ne soran. gbt'ye takıldım 2-3 defa orda bile bir şey çıkmadı, kaldı ki zorla alınmıyorsun zaten, yurtdışına çıkmana bile engel değil, niye bu kadar büyütüyorsunuz anlamıyorum.


  • yeraltindan potlar  (09.03.17 20:47:11) 
türkiye'de iş bulamazsın onun haricinde yaşam kalitende herhangi bir düşüş olmaz.


  • luchetti  (09.03.17 20:49:31) 
yeraltindan potlar'ın yanıldığı bir yer var. asker kaçağı olmak yurtdışına çıkmaya engel teşkil eder. ayrıca kaçak geldikçe yıldan yıla para cezasını katlar. her gbt sorgusunda bile katlar.


  • burty  (09.03.17 20:54:00) 
yurtdışına çıkışa engel teşkil etmiyor güzel kardeşim. sadece şubeye gönderiyorlar, orada imza atıyorsun sonra devam ediyorsun.

vicdaniret.org
  • yeraltindan potlar  (09.03.17 20:57:04) 
1 kere bilerek yakalanırsın. paşa paşa ceza yersin, yurtdışına çıkarsın. yakalanman dahilinde 15 gün araman durduruluyor. bu sistemin bugıdır.


  • burty  (09.03.17 21:15:18) 
450 bin kaçak var şu an, neredeyse ordudaki asker sayısı kadar. 2.5 milyona yakın da tecilli var. buna rağmen artanlardan gidenler devlete yetiyor, genç nüfus avantajı diyelim. yani zaten şu an kaçakların hepsi teslim olmaya kalksa ordu alamaz, öyle bir yığılma var. sonuçta devletin de işine gelen bir arada kalmış durum söz konusu, bu durumu da arada bedelliyle paraya çeviriyorlar işte. olası bir savaş ihtimali dışında yakın gelecekte bu durum değişmez, ki savaş çıkarsa zaten yaptıysan bile riskli durumda olacaksın, o yüzden ben yasaya bakarım. yasa zorla askere alınamaz diyor, para cezası da hapis cezasına çevrilemiyor. kişiyi seyahat hürriyetinden alıkoyamayacağı için yurtdışına çıkışı da engelleyemiyor. sadece göz korkutuyor. tercih sizin tabi ama ben yaşadığımı, okuduğumu söylüyorum.


  • yeraltindan potlar  (09.03.17 21:24:33) 
benim şimdiye kadar çalıştığım yerlere gelmedi. herkese geldiğini sanmıyorum. neye göre seçip gönderiyorlar derseniz, belki ilgili şubenin inisiyatif kullanmasıdır, bilemiyorum.


  • yeraltindan potlar  (09.03.17 22:33:36) 
"asker kaçağı" bolca telaffuz edilmiş, ama yanlış, asker kaçağı olmuyorsun. "bakaya" oluyorsun. önceden gbt'de çıkmıyordu, ama en son çıkan bedelliden sonra gbt'de çıkar şekilde değiştirdiler. Gbt de çıkmıyor diyenler yakın zamanda gbt ye girmiş mi öğrenmen lazım. Yurtdışında 3 yıl çalışırsan, bedelli ile yapabiliyorsun. İmkanın varsa Kiev'i araştır, benim Kiev'e yerleşmeme ramak kalmışken bedelli çıkardı zatı muhteremler. Kenan Doğulu ile aynı tertibim, aynı parayı ödedim :) Ben 13,000 euro ödemiştim (30,000TL), sonra bokunu çıkartıp fiyatı indirdiler iki yıl sonra, yurtdışında olanlara ekstra indirimli iyice boku çıkmış halde. Paran varsa ve zaman da kazanman gerekiyorsa, 3 ay Kiev'de, 3 ay başka vizesiz gidilebilen ülkelerde vs kalarak yurt dışında iş ayarlama sürecinde sıkıntısız kalırsın. Yurtdışında iş bulma çalışma durumun yoksa, ya bakaya olacaksın ki bakaya olmak baya bir vatandaşlık haklarından mahrum olmak demek. Ev, araba bile alamayabilirsin, evlenirken bile problem olur. Diğer seçenek masada tabiki, kısa dönem yap kurtul. Benim kendi şirketim olduğu için, ve askere gidersem o zamana kadar olan bütün emeğim sıfırlanacağı için problem olmuştu askerlik. Gerçi ödedik, 4 yıl sonra sağolsunlar terör/darbe vs yine işler sıfırlandı. Yine yurtdışı düşünüyorum ama bu sefer az gelişmiş ucuz ülke değil, çok gelişmiş para kazanabileceğim bir ülke :)


  • doraemon  (09.03.17 23:46:16) 
birde böyle durumlardan, ailen (özelllikle baban) hoşnut değilse, gidip seni şikayet edebilir. benim kuzenimi amcam defalarca şikayet etmişti. ama mevzu amcamın istemediği biriyle evlenmesiydi. yani aranın iyi olmadığı kimseye de söylememen lazım :) son baktım hep para cezasına çevirme olayına gitmişler bakaya sürene göre. en iyi mevzuatı askerlik şubesindekiler biliyor, 2 ay süren kaldığına göre, hala gidip fikir alabilirsin. benim arkadaşım askerlik şubesinde çalışıyordu, bizim zamanımızda yurtdışına çıkmada problem olmuyordu hatta çıktım o dönemde, ayrıca gbt de de çıkmıyordu, gbt yoklamasına da denk gelmiştim. önceki mesajımda bazı yerler abartı olabilir, en son güncel bilgileri askerlik şubesindeki memurlar biliyorlar. ama kasıtlı yanlış bilgi verebiliyorlar, askere gitsinler diye.


  • doraemon  (09.03.17 23:55:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.