[]

kardiyo olarak ip atlamak

iyi midir? diğer alternatifler ise koşu bandı bisiklet ve diğer adını bilmediğim garip aletler. hepsi kapalı alanda tabii ki. ip atlama da kapalı alanda olacak ama koşu bandı bisiklet falan hiç sevmiyorum hem de koşu bandı dizlerime pek iyi gelmiyor gibi.




 
İyidir de sürekliliği yok ya da ne bileyim 40 dakika ip atlar mısın, bunlar hep risk. Belki HIIT şeklinde yaparsan daha kısa sürer daha kabul edilebilir olur. Yaparım dersen güzel kardiyo. Ha ama dizler sıkıntılıysa ip daha çok yük bindirir dize.


  • angelus  (09.03.17 19:03:10) 
Diz sorunsa en iyiai bisiklet. Koltuk ayari onemli ama.


  • ketcapli dondurma  (09.03.17 20:29:45) 
Bisiklet dize kötü değil mi?


  • medre  (09.03.17 20:45:28 ~ 20:45:49) 
Bisiklet dize kötü değil aksine quadricepsi güçlendirdiği için gaydali


  • betsy  (09.03.17 23:20:25) 
Hem yağ yakımı hem denge hem el ayak koordinasyonu için çok güzel bir antrenman.
Ben de koşudan falan nefret ediyorum. O yüzden ip atlıyorum. İlkin sayarak başla. Hiç Takılmadan 500 atlayabilidigin zaman çeşitli tekniklerde atla. Sonra 5 dk rahat bi şekilde atlamaya çalış. En son 10 dk tıkanmadan atlıyorsan bomba olur.

  • fyodor fyodorovic  (09.03.17 23:28:46) 
eliptik bisiklet en iyi kardiyo aletidir (oturulanları var, oturma, olay ayakta yapman zaten), . dizine ve ayak bileklerine; zıplama/çarpma/esneme den dolayı oluşabilecek problemleri önler ve tüm vucudu çalıştırır.

bisiklet, diz konusu da şöyle. yüksek vites düşük kadans yaparsan dizin zorlanır. malesef memlekette yüksek kadans nedir bilen çok az kişi var ya da yapanı görünce yadırgayan denyolar gırla. dizinin zorlanmadığı vitesde bisikletin dize/eklemlere bir zararı yok. ama bisikletten çok daha iyisi, eliptik bisiklet. koşu ve bisikletin eklemlere zarar vermeyen versiyonu.

eliptik bisiklet yapacaksan da, nasıl yapılır bir bak. öyle deli gibi başta yüklenip, sonra bir yerinden soluyup, yoruldum diyip oturma bir yere. kalp atışını düzenli olarak yükseltmen ve düşürmen gerek, bitttiğinde 2-3dk düşük tempo devam ederek bunu yapabilirsin.
  • doraemon  (10.03.17 00:49:38) 
İki farklı diz sakatlığı olan biri olarak geldim eğer diziniz problemliyse ip, bisiklet ve koşu bandı size iyi gelmez. Bilmeden hepsini yaptım dizimin sakat olduğundan haberim yoktu ortopedinin yönlendirmesiyle de fizik tedaviye gittim şu an kendime uygun olan belli şeyleri yapabiliyorum sadece.

Önce dizlerinize baktırın. Bana doktor fitnessdaki aletleri sayarak anlatmıştı neyin neden iyi gelmediğini. Sizin de bir sorununuz varsa anlatacaktır.
  • jazzabel  (10.03.17 01:26:59) 
Dizlerine bir baktır. Ciddi bir şey yoksa hangisinden daha çok keyif alıyorsan onu yap.


  • arnold schwarzeneger  (10.03.17 09:58:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.