[]

Basketbol sahasında köpek oynatmak olur mu?

Şimdi biz apartmanda yaşadığımız için köpeğin koşup oynayabileceği kendimize ait bir alan yok maalesef. Günde 4 kez dışarı çıkarıyoruz yürüyüp enerji harcasın diye ama hep tasmasıyla yanımızda yürüyor. Biraz özgürce koşup oynasın istiyorum ben. Sitenin bahçesinde top oynatıyorum mesela ama en fazla 5-6 dakika sonra yine takıyorum tasmasını çünkü her yer açık. Çocuklar koşuşturabiliyor çevrede ya da kendisi siteden çıkıp koşmak istiyor.

Gezdiğimiz parklarda da salamıyorum çünkü kaçma huyu var. Bir kedi ya da köpek görse gider peşinden. Arabalar, diğer hayvanlar, korkan insanlar, çocuklar falan derken parklarda da tasmasıyla gezdiriyorum hep.

Büyük bir park var sürekli gittiğimiz. 2 tane basketbol sahası var içinde. Şimdiye kadar hiç dolu görmedim o sahaları. Bugün ordan geçerken bir an "basketbol oynayan kimse yokken bu sahalarda biraz salsak nolur" diye geçti aklımdan ama emin de olamadım. Sonuçta amacı basketbol oynayan insanlara hizmet etmek olan alanlar bunlar. Köpekle girip de onu oynatmak doğru olur mu bilemedim.

Siz ne diyorsunuz bu konuda? 20-30 dakika sahada koşturup oynasak çok mu yanlış bir hareket olur? Siz nerelerde koşup oynaması için salıyorsunuz köpeğinizi?

 
çiş-kaka yapmayacaksa sorun olmaz sanırım, zeminde kayar mı ona dikkat etmek lazım belki; bazı sahalar kaygan zeminli oluyor.

kimseyi görmediyseniz gelen olmaz muhtemelen. etrafı kolaçan edersiniz elinde topla gelen olursa çıkartırsınız zaten, zor bişey değil.
  • baba jo  (09.03.17 17:39:44 ~ 17:45:41) 
tuvaletini yapmayacaksa sıkıntı olmaz ama yapacak olursa da çocuklar için kötü bir durum oluşur. elle oynanan bir oyun sonuçta basketbol:) beraber top oynayın. bayılırlar top peşinde koşmaya.


  • burty  (09.03.17 17:48:14 ~ 17:48:46) 
Sal gitsin bizim burda öyle yapıyorlar gelen olursa 5-10 dk müsade ediyor hatta köpeğe.


  • gozu acik sevisen yahudi  (09.03.17 17:48:16) 
Okul bahçeleri de idealdir. Çevrenizde müsait okul varsa oraları da değerlendireblirsiniz. Bazı okulların kapıları geç vakte kadar açık oluyor.

Asfalt zemin köpeğin ayağı için uygun değil. Bu nedenle çok koşup zıplarsa pati yastıkları çatlayabilir ve 2-3 gün yürüyede bile zorluk çeker, çok keyifsiz olur. Aman dikkat.
  • plastic_angel  (09.03.17 17:49:15) 
Günde 4 kere gezdirmek fazlasıyla yeterli değil mi?Ben tosunumu günde iki kere muhitimizdeki bir parka götürüp salıyorum, koşma işini köpekler kendi aralarında hallediyorlar. Park müsait değilse, ağlayacak çoluk çocuk varsa filan boş basketbol sahasına salıyorum. Kaka yaparsa kakasını alıyoruz tabii. Özetle bence bir sakıncası yok. Kaçma huyu için de haftaiçi sabahları gezdiren arkadaş 1 ayda çok güzel eğitti. Artık tasmasız bile gezdirebiliyor.


  • lotesse  (09.03.17 18:09:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.