[]

Mobilya ve ağaç ürünleri işletmesi kurmak için yapılacak resmi işlemler

İşletme son sınıf öğrencisi olarak aldığım bir ders kapsamında bir sektör belirlenecek ve o sektörde faaliyet gösteren bir işletme kurulacak. Sonra o işletmenin faaliyet alanında her hafta farklı bir konuda rapor oluşturulacak (üretim, pazarlama, finans, muhasebe, ar-ge) gel gelelim ben sektörü mobilya sektörü olarak belirledim ve geçen hafta bunun sebeplerini detaylı bir şekilde açıklayarak ödevi teslim ettim. bu hafta ise işletmenin kuruluş aşamasında uygulanması gereken prosedürler, resmi işlemler, izinler gibi standartların hazırlanması gerekiyor. internette bu konuda net bilgi bulunmamakla beraber konuya az buçuk hakim birinin bilgilendirmesi daha yerinde olacaktır diye düşünüyorum. en geniş kapsamıyla sorum şu: mobilya üreticisi bir firmanın kuruluş aşamasında geçirdiği süreçler nelerdir?




 
Bulunduğun şehrin sanayi odasına kaydolmalısın. Her ticaret odası internet üzerinden kuruluş aşamaları, gereken evraklar ve ödenecek harçları adım adım açıklar. Birinde bulamazsan bir diğerine bak. Hatta yeni khk ile kuruluş işlemleri kolaylaştırılıp harçlar azaltıldı. Onları ekle dosyalarına. Dilekçe örnekleri var doldur. Ha birde kuruluş sürecinde e imza ve kayıtlı e posta uygulamalarını araştır. Birer broşür ekle.


  • cliquot  (09.03.17 17:36:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.