[]

Borcunu ödemeyen arkadaşa ne yapabilirim?

Bir zamanlar duygusal yakınlığımın olduğu biri Eylül gibi acil para istedi. Bende de yoktu ve olmadığını söyledim. Çok zor durumda olduğunu söyleyince avans çekip verdim. Alırken haftaya vereceğini söylemişti.

Ondan ses çıkmayınca ben de nasılsa verir diye başlarda istemedim görüşmemize rağmen. Sonra baktım hiç bahsini açmıyor, mesaj yazarak kibarca istedim. Başta çok fazla borcum var ancak Mart 15 gibi öderim dedi, 1 hafta demiştin alırken diye üsteleyince o hafta yatıracağını söyledi. Ben tamamını yatırdı sanarken baktım ki yarısını yatırmış. Kalanını neden yatırmadın diye sorunca en kısa zamanda yatıracağım dedi. O zamandan beri kaç kere istediysem hep salladı ve bu durum sinirimi bozuyor, resmen dolandırıcılık. Zor durumdayım dedi diye olmayan bir parayı çekip veriyorum ve aylarca keyfi şekilde sallıyor.

Parası yoktur belki diye düşünenler için; cabrio Mercedes'i var, sürekli tasarımcı kıyafetleri giyiyor ve her cuma mekanlarda geziyor. Babasının Ankara'da 3 tane halı mağazası var. Yani açta açıkta değiller, bana ödeyeceği para bir akşam yemeği parası bile değil harcadığı meblağları düşünürsek. Sinirimi bozan da bu zaten, meblağ ufak ama keriz yerine konulmak hoş değil. O yüzden o parayı kendisine yedirmek istemiyorum. Ne yapabilirim? Para zaten bölündüğü için hiçbir derde derman olmayacak (zaten parayı verdikten sonra TL o kadar değer kaybetti) ama canını sıkmak, uğraştırmak istiyorum. Bu yüzsüz tavırları sinirimi bozuyor.

Not: Kendisiyle birlikteyken herhangi bir şekilde parasını yeme gibi bir durumum olmadı. O zamanları mı çıkarmaya çalışıyor diye düşünen varsa, adamın ödediği bir çayı bile belki içmemişimdir, hediye falan da kabul etmemiştim.

 
Yanında havalı arkadaşlarının vs. olduğu bir ortamda borcunu öde artık bak ne kadar gecikti falan diyebilirsin.


  • rucka boji  (09.03.17 15:24:10) 
baktın olmadı , face de yedigini ictigini paylasiyorsa ve şu mekanda bilmem ne keyfi.. gibi seyler yazdiginda, altina yorum olarak bana olan borcunu ne zaman vereceksin diye yorum yaz. keyfi kaçsın.


  • 1adam  (09.03.17 15:24:36) 
borç istemek mantıklı olabilir. onun aldığından biraz daha fazlası.

benim de var başımdabi tane ama bizim aramız çok iyi söyleyemiyorum da. çünkü geçen ay maaş alınca senin borç aklımda pazartesi vercem demişti. yeni maaş geldi.

uyuz olduğum ot mot alıyor. ben de yanında çok masraf yaptım tribine girdim yanında ama sanırım artık hatırlamıyor :( çok az bi meblağ değil benim için. alacaklarım var resmen alamıyorum.
  • yoggi  (09.03.17 15:29:13) 
Arkadaşalr akıllı olun.Ödememe utanamzlığını yapıyorsa siz de istemekten çekinmeyin.Net tarih vermesini isteyin."O tarihte ödeyemeyeceksen mutlaka önceden haber ver" deyin.Buna rağmen ödemezse arayıp neden haber vermiyorsun diye carlayın.


  • turkuaz  (09.03.17 15:43:33) 
Icraya ver.

Bi avukat da bul onla icraya ver hem avukat arkadasin dava icin karsi taraftan para alir onu da kirisirsiniz.

Mesajlar da borcun varligina kanit ayni sekilde yolladigi para da. Avans cektiginizi de siz maas hesabinizdan kanitlarsiniz.

Cok ciddiyim bu konuda.
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine  (09.03.17 17:38:39) 
velkam tu klab :D ben de bu ara aynı durumdayım ama bence daha zor benimki, işin içindeki kişi akraba maalesef.

ama sen zaten şu an görüşmüyorsun sanırım, sert çıkıp yüzüne vurabilirsin. azıcık utanması varsa zaten gururuna dokunur.

ne insanlar var ya.
  • piremses  (09.03.17 17:42:55) 
kaybettiğin paraya karşılık aldığını tecrübe olarak sayabilirsin.


  • mirty  (09.03.17 17:50:55) 
Babasına ulaş


  • partizan  (09.03.17 18:27:18) 
çok hırs yapmışsın kendine zarar. miktar da küçükmüş zaten bir daha ona vermezsin olur biter. o arkadaşlık da bozulmuş bir daha toparlanmaz kolay kolay. sonuç olarak seni kaybetmiş oldu.


  • buhebu  (09.03.17 19:16:14 ~ 19:17:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.