[]

Schengen vize sorusu

Merhaba,
Bir arkadaşım adına soruyorum. Kendisi üniversite öğrencisi. Haziran sonu ve ağustos sonu iki kere onar günlüğüne Avrupa'ya gitmek istiyor.

1- İki kere vize almak istemediğinden 3 aylık vize almak istiyor. Daha önce Schengen almadığı göz önünde bulundurulursa 3 aylık vize alabilir mi?
2- 3 aylık vize isterken 2 kere gideceğini belirtmesi gerekir öyle değil mi?
3- Anne babasının banka hesaplarında para yok, kendi hesabında 10bin lira var. Kendi hesabını göstermesi yeterli midir? Aileden birini isterlerse halası kefil olabilir, bunu göstermeli mi?

Teşekkürler.

 
1- İki kere vize almak istemediğinden 3 aylık vize almak istiyor. Daha önce Schengen almadığı göz önünde bulundurulursa 3 aylık vize alabilir mi? > Cok zor.

2- 3 aylık vize isterken 2 kere gideceğini belirtmesi gerekir öyle değil mi? > Evet

3- Anne babasının banka hesaplarında para yok, kendi hesabında 10bin lira var. Kendi hesabını göstermesi yeterli midir? Aileden birini isterlerse halası kefil olabilir, bunu göstermeli mi? > 10 bini yeterli bulmayabilirler. Halasını kefil olarak kabul etmeyebilirler. Anne babasinin adina simdiden hesap acip, para yatirmasi yerinde olur.
  • for the record  (09.03.17 13:07:49) 
1- 3 aylık vize isteme diye bir olay yok. sen seyahat planını sunuyorsun onlar kafasına göre veriyor. ilk defa olduğu için direk 3 aylık vermeleri zor. genelde seyahat süresi kadar veriyorlar çünkü ilk seferde. fakat arkadaşın 2. seyahatin de rezervasyonlarını versin mutlaka başvururken. bir de dilekçe yazabilir durumu anlatan. onu dikkate alarak uzun süreli verebilirler belki.
2- bkz.1
3- kendisi öğrenci olduğu için çalışan, bordro gösterebilecek bir sponsora ihtiyacı var. sponsor da sadece 1. derece akrabalardan olabiliyor. parayı anne-babanın hesabına aktarsın.
  • nrmnm  (09.03.17 13:13:46 ~ 13:14:50) 
bizim patrona aracı kurum aracılığı ile başvurmuştum. aracı kurum ümitlenmeyin muhtemelen seyahat süresi için çıkar sadece dedi ama 5 yıllık çıktı. ilk başvurusuydu onun da. tabi maddi olanakların ve yapılan işin etkisi var mıdır bilemiyorum.


  • elorelia  (09.03.17 13:30:33) 
her iki gidişin rezervasyonunu (uçak-otel) da gösterecek ve ayrıca seyahat sigortası gün olarak her iki rezervasyonu kapsarsa kolaylıkla alır. en çok seyahat sigortasını önemsiyorlar. ama hesapta para işi önemli mutlaka anne babasına yatırsın. öyle iki gün öncesi de olmasın. epeydir para varmış gibi olsun. hala kesinlikle olmaz.


  • lunaluna  (09.03.17 13:38:38) 
neden ille de birisinin hesabını göstermesi gerekiyor? bu insan 18 yaşından büyük, anne babasıyla bir bağı olmak zorunda mı? neden kendi hesabı yetmiyor?


  • sckxyss  (09.03.17 13:53:28) 
3 aylık vize alabilir ancak muhtemelen 10'ar günden duration of stay kısmı 20-22 gün görünecektir. maksimum kalış süresi o kadar olur yani. 3 ay tek parça değil de olabiliyorsa 2 tane ayrı ayrı 10ar günlük, o tarihleri kapsayan sigorta yaptır. bu oluyor mu emin değilim tabi. hesabında para varsa yeter. anne-babaya aktarmasına gerek yok.


  • cekilmis gayfe  (09.03.17 14:14:31) 
direk 3 aylık, 90 günlük vize vermiyorlar. belli tarihler içinde 20-22 gün kullanılabilecek vize veriyorlar. hem kendi hesabında hemde annesinin hesabında para olsun. bu tarz durumlarda 1. dereceden akrabalar sponsor olabilir ve o banka hesapları genelde bu çocuğa birşey olursa ailesi parasını karşılar diye veriliyor. kesinlikle 30.000 euro'luk sigortası olsun. aynı zamanda tüm otel rezervasyonlarını, uçak dönüş biletlerini göstersin.


  • you are my lethe  (09.03.17 14:23:46) 
@sckxyss, gelir kaynağı olmalı ve bunu belgeleyebilmeli diyedir muhtemelen. çalışan için bordrodur, çalışmayan için ailedir yani. Yaşla alakası yok sanırım.


  • piremses  (09.03.17 14:24:54) 
mutlaka sağlam bir sponsor ve hesabına para koyması gerekir 2 kez seyahat planlıyorsa kesin olmamakla birlikte uzun verecek ülkelerden vize şansını denemelidir.Mesela benelüx turu gibi benelüx turlarında genellikle 3-4 ülke gezilmekte ve vizeler uzun olmakta fransa,hollanda,belçika ve lüksemburg ülkelerine gezi yapılmakta bunlar arasında uzun verenler ise fransa ve hollanda fransa vize başvuruları için fransakonsoloslugu.gen.tr bu adresten yardım alabilirsiniz holanda genelde ilk başvurlarda dahi 30 gün vize verebilmekte www.hollandakonsoloslugu.gen.tr bu ülkeler arasında en önermediğim ülke ise belçika genelde çok geç çıkıyor ve kısa veize viryor ama yinede belçika vizesi hakkında da bilgi almak istersen eğer belcikakonsoloslugu.gen.tr adresine bir göz atabilirsin


  • ahmet27  (29.01.19 20:42:31) 
Vize başvurusu yaparken mutlaka büyükelçiliğin/konsolosluğun resmi web sitelerini ve aracı kurumun (IDATA, VFS) web sitelerini kontrol edin. En güncel bilgiyi resmi web siteleri verecektir. Konsolosluk web sitelerinin resmi olup olmadığını gov uzantısından anlayabilirsiniz.


  • taurina  (29.01.19 20:49:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.