[]

bu hesap dogru mu? -beslenme, spor, protein vs.-

Sabah kahvalti yapmiyorum. sutlu kahve iciyorum.
oglen ofiste bir et doner yedim. (100gr et) biraz patates ve tursu vardi yaninda. yuvarlak pidesini de yedim. gun icinde kabuklu fistic, findik, galeta vs yiyorum. iki de ekler ikrami oldu. reddetmedim. 4-5 de kahve iciyorum.
aksam sporda iki grup dersine katildim. pilates ve ustune fitdance diye bir sey. 50ser dakika. ders arasinda aletleri denedim nasil bunlar diye. agirlik calismasi olmus gibi oldu.
eve gelince de (saat 10 tabi) 1 kepekli top ekmek, 2 yumurtali omlet, bir kahve fincani beyaz peynir, 1 kap yogurt yedim.

12gr yumurtadan gelse, 12 gram donerden gelse, 3-5 de peynirden, 30gr protein almis oldum. yetmis midir? kaslarimdan yemis miyimdir? pide ve ekmegi yemese miydim? yoksa o karb. enerji oldu iyi mi oldu?

58kilo kadin ben.

 
Protein hesabından önce o kadar çöp gıdayı beslenmenden çıkarsan çok daha hayırlı olur.


  • arnold schwarzeneger  (09.03.17 13:05:36) 
ekler cop de digerleri de mi cop? doneri mi kastediyorsun?


  • jimicik  (09.03.17 13:08:45) 
Pide, galeta, ekmek. Tahılı çıkar bence diyetinden hazır spora başladıysan.


  • arnold schwarzeneger  (09.03.17 13:11:11) 
Bu şekilde devam edersen yaptığın spor hiç bir etki göstermez sende bıkar bırakırsın zaten. Yediğin gıdalar arasında 100gr et, 2 yumurta,yoğurt ve peynir hariç geri kalan hepsi çöp.


  • gozu acik sevisen yahudi  (09.03.17 13:15:53) 
bana da çok az yiyorsunuz gibi göründü.

neden sağlam bir kahvaltı yapmıyorsunuz? Akşam 10'da yediğiniz öğünü sabah yeseniz, gün içinde de beyaz unu filan çıkarıp kuruyemiş, kompleks karb. ve protein kaynaklarına yönelseniz.

burada yok ama sebze, yeşillik de yiyin mesela, denge olsun.
  • filteria  (09.03.17 13:27:54) 
kahvalti aliskanligim pek yok ama edinmek istiyorum tabi. sebzeyi de arada yemeksepetinden zeytinyagli tabagi seklinde aliyorum. ya da evde firinda kabak pattis dilimleri gibi.


  • jimicik  (09.03.17 13:40:44) 
Bence güzel bir kahvaltı,akşam yemeğine kadar yeme ihtimaliniz olan çer çöpü engeller.
Sabah böyle bir kahvaltıyla akşama kadar acıkmıyorum nerdeyse.
imgur.com
Acıkırsam badem, ceviz ,fındık biraz.

Akşam da et + sebze (salata ya da sebze sote vs)
  • demoniclewinsky  (09.03.17 13:53:40) 
Sabah kahvaltı yapamıyorsanız alışmaya çalışın bence, baktınız o da mı olmuyor, öğlen öğününde biraz daha fazla gıda alın. Ya da akşama doğru. Akşam mümkün olduğunca salata/çorba ile geçiştirin. Saat 22.00de yiyeceğiniz her şey vücudunuza zarar verir. Sadece kilo alıp vermek açısından değil, sağlıklı bir uykuyu bile engeller o saatte tüketeceğiniz gıdalar. Bu sebeple mesela akşam 7ye kadar beslenme işini tamamen bitirin bence.

Ayrıca niyetinizi tam anlamadığım için yorum yapmam zor ama kilo vermek amacındaysanız patates, pide, ekler ve o saatte top ekmek olmamış. :)
  • md11  (09.03.17 14:01:40) 
kahvaltı sanıldığı gibi çok gerekli bir şey değildir. kahvaltıyı 2-3 saat geciktirmek çok işe yarar. parça parça yemek çok iyi bir şey değil ayrıca. 3 öğün yapın ve düzgün beslenin. aldığın protein yetersiz. ekmek ve şekeride kesmen gerekli.


  • aat bh  (09.03.17 14:20:59) 
etkisini görememek, sporun motivasyonunu çok etkiliyor gerçekten. bilmiyorum hangi amaçla başladınız ama, eğer gözle görülür bir değişiklik istiyorsanız bunu mevcut yeme düzeniyle göremezsiniz. göremedikçe spor yapma isteği hiç gelmiyor insana, en azından bende gelmedi.

bende de hiç kahvaltı alışkanlığı yok, edinmeyi düşünmüyorum. şu ana kadar sadece zararlı besinleri çıkardım genel olarak, yerine yararlıları koyamadım henüz :D o yüzden az yiyorum gibi. eve de 5 kiloluk dambıl aldım, resmen canım istiyor ağırlık çalışmayı, öyle diyeyim.
  • piremses  (09.03.17 14:31:30) 
Telefonuna indireceğin "My fitness pal" uygulaması ile beslenmeni takip edebilirsin. Ben de öneri üzerine başladım, sonradan üşenip bıraktım ama yediklerim konusunda az çok bilgi sahibi oldum program sayesinde. Şu an daha bilinçli besleniyorum.

Beslenme yetersiz geldi bana da. Sebzeleri, baklagilleri, yeşillikleri vs bolca ekle. Karbonhidratı pide, ekmek vs yerine sebze, meyvelerden al misal.
Yediklerin gi'si yüksek, basit karbonhidratlar, hem besleyiciliği olmaz, hem acıktırır hem de kilo aldırır. Nette birçok bilgi var bunlar hakkında, araştırabilirsin.

Bir de ağırlık ne kadar çalıştın bilmiyorum ama denemiş olmak için deneme derim, yarardan çok zararı olabilir, kas gruplarını belli bir düzende çalıştırmak gerekiyor. Hocalara ağırlık programı yazdır.

Kolay gelsin.
  • peggy  (09.03.17 14:58:08) 
peki ayni antrenman diyelim ama pideyi ve ekleri ve ekmegi yemedim sayalim (zaten o bir hataydi kabul) ve peynirli yumurtayi da Sabah yedim mesela. oglen gene doner.

o zaman bu 30gr protein yeter miydi?

amac zayiflamak degil aslinda. 56'ya dussem fena olmaz ama iki kilo zaten dusunmeden gider. guclenmek, spor, fit ve saglikli olmak benim istedigim. ama bunu yaparken de kaslarimdan gitmesin. skinyfat olmayayim.
  • jimicik  (09.03.17 15:37:30) 
Burada güzel anlatıyor, kilona, antrenman çeşidine göre hesaplayabilirsin:
www.fitekran.com

Bahsettiğin kas kaybetme olayını bir dönem yaşadım, yemekle, etle aram iyi olmadığı ve koşudur, bisiklettir, çok kardiyo çalışması yaptığım için. Üstelik yağlarım da yerinde duruyordu. Toparlamak için bayağı çalışmak zorunda kaldım sonra.
O yüzden proteini ihmal etme tabii ama tek başına protein de anlamsız, önemli olan dengeli ve yeterli beslenmek. Su içmeyi de ihmal etme.
  • peggy  (09.03.17 15:46:47) 
Çok ağır spor yapmıyorsun ama sen yine bir 60 gram civarı protein al günlük. Bir kaç gram fazla protein almak öldürmez ama eksiye düşersen kas kaybı mümkün. Eksilttiğin karbonhidrat kaynaklarını da zeytinyağı gibi sağlıklı yağlarla ikame et.


  • arnold schwarzeneger  (09.03.17 15:50:55) 
hah iste 60gr min. lazim. dayaniklilik da yapsam, guc de yapsam en az kilo x 1 'den 60gr yapiyor. donerden 12 gr. 2 yumurtadan 12gr. yani 2 doner, 4 yumurta, bulgur peynir vs. yesem anca 60gr yapacak.


  • jimicik  (09.03.17 16:02:49) 
bir büyük ton balığının içinde 22-25 gram protein var. akşam keyfinize göre yapacağınız salatanın içine atın ve günü kurtarın. bim'de iki tanesi 5,5 TL. öldürmüyor.

haşlayıp dolaba atacağınız 300-500 gram tavuk göğsünü birkaç gün boyunca akşamları atıştırabilir ya da yaptığınız bulgurun, salatanın vs. içine atabilirsiniz.
  • filteria  (09.03.17 16:10:03 ~ 16:12:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.