[]

kimliğim kayboldu

yeni kimlik çıkarıcam ama eski kimliğim kayıp. muhtardan aldığımız belgeyle gitsek olur mu nüfusa?




 
gazeteye kayıp ilanı vermen gerekiyor diye biliyorum


  • neira  (09.03.17 12:44:10) 
Gazeteye ilan vermene gerek yok.


  • funl  (09.03.17 12:45:48) 
Muhtara kaybettim diyorsun muhtar bir kağıt veriyor 6 lira alıyor senden. O kağıt ile birlikte nüfüsa gidiyorsun yeni kimlik veriyorlar. Kayıp ettiğin için de bir ceza ödüyorsun tabi nüfus da.

Gazete gerek yok ben vermedim.
  • gozu acik sevisen yahudi  (09.03.17 12:48:35) 
ilgili nüfus müdürlüğüne muhtardan aldığın kağıtla başvuru yapıyorsun direkt kimliğini çıkartıyorlar. gazete ilanı, karakola ifade verme, ceza ödeme işlemleri kalktı. 5-6 tl muhtara, 5-6 tl nüfus müdürlüğüne veriyorsun sadece. bu arada fotoğraf da gerekli. en fazla 6 aylık fotoğraf götür yanında. muhtarda, nüfus müdürlüğü de kullanıyor diye hatırlıyorum vesikalığı bu sebeple fazladan götür resmi. nüfus müdürlüğüne vereceğin vesikalıkla muhtardan aldığın belgedeki vesikalık aynı olmalı bilgine.


  • seksli harf  (09.03.17 14:45:23) 
ehliyetin varsa direk git nüfusa yeni kimlik belgeni alabilirsin.


  • ada meltemi  (09.03.17 15:11:03) 
emniyete gidip bildirmen , gazeteye ilan vermen ve maliyeye de dilekçe ile başvurman dolandırıcıların kimliğini kullanıp da üzerine onlarca şirket kurmalarını engelleyecektir.


  • birakin mermiler havada kalsin  (09.03.17 16:04:26) 
bilginiz olsun diye ekliyorum: muhtara gitmeye ya da gazeteye ilan vermeye gerek yokmuş. muhtardan kağıt alıp nüfusa gidince eskisi zaten iptal oluyomuş.


  • cosmicgadin  (09.03.17 17:03:27) 
malum nüfus cüzdanları kimlik kartına dönüştürüldüğü için, giderken bir biyometrik fotoğraf götürmen ve 30 lira (olması lazım) bedel vermen gerekecektir.


  • cliquot  (09.03.17 17:17:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.