[]

Tchibo African Blue Kahvesi

Merhaba,
Tchibo dan bu kahveyi aldım. Fakat kahvede çok fazla ekşi bir tat var daha önce bu kahveyi kullanıp aynı tadı alan var mı ? yoksa ben kahveyi demlemede başarısız mıyım?

Kahveyi hazırlarken şunları yapıyorum:

Kağıt filtreyi sıcak suyla yıkıyorum.

Çekirdek kahveyi kendim sözen değirmen ile elde çekiyorum.

1 Gram kahveye / 21 gram su kullanıyorum.

Çektiğim inceliği görsel olarak paylaştım.

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

Bu konudaki görüşleriniz nedir?

 
o kahveyi denemedim ama ekşi tada sahip olabilir. normalden fazla ekşilik oluyorsa kahveyi demlediğiniz su aşırı sıcak olabilir.

ayrı bir öneri olarak çekirdekleri biraz daha öğütebilirsiniz.
  • MtKrt  (09.03.17 00:38:58) 
Ben filtre kahve makinesi ile yapıyorum. Öyle ekşilik yok, senin damak tadına uymamıştır. Aromalı bir kahve portakallı gibi mi desem baharatlı mı desem öyle bir şey.


  • Lim5  (09.03.17 01:27:03) 
@Lim5 : bende Delonghi ICM2.1B Filtre Kahve Makinesi ile yapıyorum. fotoğrafları incelediyseniz kahvenin çekilme inceliği iyi mi? birde kullandığınız oran nedir bu kahve için ?


  • sudo su  (09.03.17 01:50:23) 
kagıt filtre için kalın gibi geldi bana biraz.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (09.03.17 02:17:26) 
bana yeterince kavrulmamis kahvelerde o tat gelir, bir de tabi saklama kosullarindan dolayi kahveyi aldiginiz yerde sorun olabilir, kahve tadi cabuk bozulan bir sey.
suyun sicakligini makine ayarladigi icin onunla alakali olacagini sanmiyorum zaten makineler kahve icin neredeyse ideal olan kaynama derecesinin biraz altinda suyu damlatiyorlar.
bu arada gercekten kasttetiginiz eksilik mi yoksa acilik mi?
acaba damak tadiniza gore koyu gelmis ve aci gelmis olabilir mi?
african blue'yu cok hatirlamamakla beraber benim aklimda acilik da eksilik de olmayan yumusak icimli bir kahve oalrak kalmis.
  • mavicorap  (09.03.17 06:11:07) 
@mavicorap acılık yok ama bariz bir ekşilik var.

Aldığım yerdeki saklanma koşullarından kaynaklı olabilir.
  • sudo su  (09.03.17 11:11:12) 
Bana da biraz kalın geldi. Ben orada çektiriyorum ve daha ince veriyorlar. Makinem çok eski ve örgü filtresi var. Göz kararı koyuyorum. Başka yerden alıp tekrar deneyebilirsin.


  • Lim5  (09.03.17 13:10:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.