[]

Dandik okul bitirip babasının işini yapan sahte işadamları

Bu tipleri hiç sevemiyorum ya. Bir de kendisini girişimci gibi gösteremler var. Baban vermiş 1 milyon tl yi tabi girişirsin o paraya. 23 yaşında adam kendini işadamı gibi gösteriyor. Aynısı hukuk mezunlarında da var. Adam 2016 da ruhsat almıs bi bakiyorsun 1 yılda yanında 10 çalısan lüks ofis falan filan. Havalı pozlar, bmw de cool hayatlar. Sıfırdan baslayanlarda bunların yanında 3 bin tl ye çalıssın. Hayat hiç adil değilsin. ne düsünüyorsunuz ?




 
hayat adil değil. katılıyorum.


  • otonomo  (09.03.17 00:02:26) 
Ne yapsın hacı, adam sürünsün mü babada para varken? O paralara sahip olup bi baltaya sap olamayanlar da var, hiç yoktan bir şeyler yapıyor bu bahsettiklerin.


  • noluyo yaa  (09.03.17 00:04:47) 
+1 sıfırdan gelmiş gibi havalar falan.


  • ketcapli dondurma  (09.03.17 00:08:02) 
benim 2 arkadaşım vardı. okul bitti bunlar, istanbula gelip belge aldılar mesleki olarak. ikisi de babadan zengin. ikisini de severim arkadaşlıkları ayrı tabi. fakat birisi var ki durmadan laf sokmalar falan. o hemen gitti belgesini aldı, dükkanını açtı para kazanıyor. ben askere gittim geldim iş bakıyorum bazen boş boş konuşuyor canımı sıkıyor.


  • blue eyes white dragon  (09.03.17 00:08:12) 
O adam benim ama dobloya biniyorum valla bmw falan almadı peder. Yeri geliyor 9.kata sırtımızda takım çıkarıyoruz ama aynı akşamında güzel bir yerde yemek de yiyoruz yani kolay kazanmıyoruz ama yiyoruz yani.

Tabi benden çok daha iyi durumda özel ünileri yarıda bırakıp şimdi altlarında sıfır 320ler ile gezen arkadaşlarım da var onların babası daha zengin napalım.
  • gozu acik sevisen yahudi  (09.03.17 00:08:33) 
daha temelde sorgulamamız gerekenler;
-mülkiyet hakkı
-miras sistemi

yoksa biz değil torunlarımız da aynı duyuruyu girecek.
  • brakgn  (09.03.17 00:11:03) 
Herkesi sıfırlasak ve eşitlesek bile, on yıl sonra birileri yine zengin, birileri yine fakir olacak. Zengin olanın da en değerli varlığıyla zenginliğini paylaşması çok normal. Fakir için üzücü ama normal.


  • metamorphisis  (09.03.17 00:23:22) 
Yanliz ne haset yaptik surda.


  • duptıs  (09.03.17 00:24:39) 
öyle bi herif şu an abd başkanı


  • yazmamaya yemin eden adam  (09.03.17 00:30:39) 
Brakgn +1

Miras sisteminin degismesi gerekiyor
  • Traveller  (09.03.17 01:04:16) 
yapacak bir şey yok onun da ailesinde biri zamanında çok çalışmıştı biz de belki şu an çocuğumuz ileride rahat etsin diye kasıyoruz. maalesef hayatın gerçekleri inş bizim cocuklarımız rahat eder.


  • monkey  (09.03.17 02:41:51) 
Zengin olsam kendi çocuğuma aynı imkanları sunardım. İki yüzlü davranmak istemiyorum. Anarkososyalist devrim yapak diyin yapalım ama bana hasetlikle gelmeyin bro. Genetik materyalimin yarısını verdiğim picime yatırıcam paramı elbet. Doğal. Gen bencildir.


  • kargn  (09.03.17 03:01:40) 
adalet ile esitlik farkli kavramlar. esit olmak her zaman adil degildir. bir aile 3 nesildir emek verip her turlu zorluga ragmen tuccarlik esnaflik yapmaya calismissa, birikimini de cocuguna aktarmaya calismis ve salak bir cocuk dahi olsa basinda durabilecegi bir sirket sistemi oturtmussa; evet o dingille esit sartlarda degiliz ama bu da onun ailesinin 3 nesildir cektigi ceremenin goz ardi edilmesini hakli kilmaz. esitlik olsaydi adil bir durum olmazdi.

cevaplarda bahsedilmis, konu mulkiyet ve mulkiyetin soya devamini saglayan miras sistemi ile ilgili.
  • hybridus  (09.03.17 03:39:04) 
Çok haklısın ama yapacak birşey yok. Baba parasıyla iş kurmasında sorun yok, babas uygun gördükten sonra en doğal hakkı. Ama sanki kendisi sıfırdan var edip yapmış gibi triplere girmeleri antipatik oluyor elbette.
Aklıma The IT Crowd'daki reynolm un "Bu şirketi kurarken elimde sadece hayallerim ve 6 milyon pound um vardı." lafı geldi. Hahaha

  • battal gemalmaz  (09.03.17 08:31:48) 
Babam über zengin değil ama iyi kazandığı, kendi işi var. Mezun olduğumda "dön memlekete, sana iş yeri açalım, kendi işini yap" diyebilirdi ama demedi. Mezun olduğumdan beri kendi çapımda debeleniyorum, çok zor durumda kalsam elbette maddi olarak yardım ederler ancak anafikrim her zaman artık kendi paramı kazanmam gerektiği yönünde oldu. Bu da zaten aileden o güne kadar aldığınız eğitimle alakalı.

Hayat adil değil demiş arkadaşlar, evet değil o yüzden o şirketler yarın batabilir. Babaları da artık yanlarında olmayabilir. O vakit ne olacak? Ben ne kadar param olursa olsun mezun olur olmaz çocuğumu şirketin başına getirmem. O pozisyona gelmeden öğrenmesi gereken şeyler var hayatla ilgili. Çocuğunuza bıraktığınız bazı miraslar maddi miraslardan daha önemlidir. Bunun da en başında verdiğiniz eğitim ve hayata ne kadar hazırladığınız gelir.

Adam gelmiş 35 yaşına, babasına bağımlılık açısından 15 yaşındaki veletten farkı yok. Ben kıskanacak bir şey göremiyorum.
  • gmzo  (09.03.17 09:30:16) 
kesinlikle katılıyorum. sorun bu avantajdan faydalanmaları değil. bizim de olsa biz de faydalanırdık ancak bunu başarı gibi göstermeleri sinir eden. sanki herşeyi sıfırdan başlayarak elde etmiş gibi havalara giriyorlar. bunun aslında baba parasıyla alınan bmw ile hava atmaktan farkı yok. kendin çalışıp o noktaya geldiysen sıkıntı yok ancak hiçbiri böyle değil.


  • black mamba  (09.03.17 09:46:54) 
olsa yemeyeceksiniz sanki.
evet hayat adil değil ama bu epey uzun bir zamandan beri böyle.

  • kayranin kedisi  (09.03.17 14:48:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.