[]

turistik schengen ile iş amaçlı seyahat?

2-3 günlük bir toplantı.

yapılır mı? yapan var mı? geliş amacını sorduklarında ne diyorsunuz?


 
alninda yazmiyor ya turist diye. niye olmasin? yani arkadasimi gormeye geldim de gec.


  • mayeskuel  (08.03.17 23:52:20 ~ 23:52:54) 
yapan var tabi ki,
geliş amacınızı sorduklarında da eğer toplantı yapacağınıza dair, toplantı yerini ve saatini belirten bir davetiye (mail v.b de olur) varsa onu gösterebilirsiniz. göstermeyebilirsiniz de. otel rezervasyonunuz ve cebinizde paranız da varsa sorun olması için hiçbir sebep yok.

bu tip toplantılar için zaten turistik vize alınır.
  • luchetti  (08.03.17 23:54:09) 
turist vizesiyle fuara gittim. sıkıntı çıkmadı gayet.


  • asm  (09.03.17 00:36:59) 
Yapılır tabii ki.


  • stavro  (09.03.17 00:52:31) 
Yapılmaz.

Yapılır diyen de başına iş gelince anlar neden olmayacağını.

Şimdi size girerken sorduklarında eğer turistik diyip iş amacınız olursa bu yalan beyan okur. Ve iş amacıyla gittiğiniz yerde başınıza bir şey gelirse miss gibi davanız, deportunuz, ve giriş yasanığınız olur.

Ben bunu almanyaya giderken yaptım, görüşmeye gidiyordum polise görüşmeye gidiyorum dedim, o anda başka polis daha çağırdı hemen sardılar beni.

Neyse anlattım bende, zaten işin gizli saklı yanı yok. Çalıştığım üniversitenin ab projesi olduğı için olay, vize muafiyetim vardı, dolayısı ile bir şey olmadı, ama polisler oldukça ciddi biçimde uyardılar, turistik vize ile iş gezisi yapamazsın, eğer öyle olsaydı deport edecektik seni dediler.
  • kurnaz  (09.03.17 06:39:09) 
hep yapıyorum. amacını doğruca söyle, kimse niye turist vizesi aldın diye sormaz.


  • tiny penny  (09.03.17 08:50:28) 
ben de yapılır diye düşünüyordum. arkadaşlardan yapanlar da var. @kurnaz'ı anlamadım ama.


  • antikadimag  (09.03.17 19:12:37) 
@antik

öyle düşünüyorumla olmaz bu iş.

iş amaçlı gezide, iş amaçlı vize alınır. turistik vizenin kapsamı farklı.

girerken size amacınızı sorarlar, turistik vize alıp, iş amaçlı giriyorsanız girişte turistik derseniz yalan beyanda bulunuyorsunuz. eğer iş görüşmesi, fabrika gezisi etc durumunda bir kaza olursa bir durum olursa, deport edilirsiniz.
  • kurnaz  (09.03.17 20:28:15) 
@kurnaz merak etme, öyle düşünüyordum derken düşüncemin kökeni çevremde gördüklerim. işyerinde sorduğum adam ben hep öyle gidiyorum dedi. olgu var yani, örneklem grubunu arttırmaya çalışıyorum burada sadece.

dediğin doğru olabilir ama çok ekstrem bir durum.
  • antikadimag  (09.03.17 22:00:30) 
@antik

o extreme durum dediğin o kadar extreme değil işte, benim başıma geliyordu. sizin başınıza gelince işyerinizde sorduğunuz adam kurtarır sizi.

ama açıkçası merak etmeyin hiç, tutuklanır ya da nezarethaneye atılırsanız sıkıntı yok, avukat arkadaşlarım var, onları tavsiye edebilirim. benim gibi yardım edecek arkadaşlarda olacaktır, burada yardımlaşmayı severiz biz.
  • kurnaz  (09.03.17 22:07:10) 
diyelim turistik vizeyle giriş yaptın ve iş görüşmesindeyken kıyamet koparsa allah'a nasıl hesabını vereceksin..
bu kadar ekstrem olaylara girerseniz daha neler neler çıkar kardeşim.

bir şey olmaz git istediğin gibi görüşme vs.
  • ada meltemi  (09.03.17 22:09:12) 
@ada

bu mantıkla karşı karşıya olduğum için sanırım pek diyebileceğim bir şey yok.

@antik
git git karşim, hatta orada işe bile girersin.
  • kurnaz  (09.03.17 23:14:48) 
burada yazılanlardan da hareketle, otel rezervasyonun ve cebinde paran olsun, 3 günlüğüne turistik geldim de geç o zaman, hiç iş toplantısını karıştırma.

bir çok arkadaşım benzer turistik vizeyle iş toplantısı davetiyesini de göstererek girdi ülkeye ama madem @kurnaz böyle bir deneyim yaşamış, dikkate almak lazım.
  • luchetti  (10.03.17 04:31:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.